به گزارش خبرنگار شبستان، کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز دوشنبه 23 آبان در پاسخ به این سؤال که اوباما در تلاش است که چین و روسیه را برای تحریم یکجانبه علیه ایران با خود متحد کند در جمع خبرنگاران گفت: اساس گزارش آمانو گزارش قابل خدشهای است و اوباما از یک ماه قبل از نهایی شدن این گزارش جنگ روانیای را علیه جمهوری اسلامی ایران شروع کرد که گویی با این گزارش به اهداف نظامی جمهوری اسلامی ایران در مقوله هستهای آشکار میشود.
وی با بیان اینکه گزارش آمانو یک نوع التماس کردن به افکار عمومی جهانی برای باور کردن محتوای گزارش است، اظهار کرد: در گزارش آمانو در چندین بند تأکید شده است که باور کنید ما مستنداتی در اختیار داریم که هستهای بودن ایران را نشان میدهد که باید به وی گفت اگر مستنداتی در اختیار دارند چرا این مستندات را به طور کامل در اختیار جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی به آژانس و یا به افکار عمومی ارایه نمیدهند.
وی ادامه داد: آنها با یک ابهامسازی به دنبال جنگ روانی و تحریک افکار عمومی هستند و از طرف دیگر اوباما تلاش میکند با کشورهای بزرگ رایزنی کنند و حتی برای رژیم صهیونیستی این بخش از کار را تعریف کردند که این رژیم مرتب به ایران حملات لفظی داشته باشد و موضوع حمله به جمهوری اسلامی ایران را مطرح کند.
وی با بیان اینکه اینگونه سخن گفتن رژیم صهیونیستی در نظام سیاسی تقسیم کار این رژیم از سوی آمریکا تعریف میشود، تصریح کرد: آنها میخواهند در نهایت به این نتیجه برسند که با توجه به رفتار رادیکال رژیم صهیونیستی و عدم توانمندی این رژیم در حمله به ایران مقوله صدور قطعنامه و تحریم را علیه جمهوری اسلامی ایران در پیش گیرند اما بیتردید در این مقوله نیز موفق نخواهند شد زیرا اهداف جمهوری اسلامی ایران در مقوله هستهای صلحآمیز است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه فشار بیشتر به جمهوری اسلامی ایران میتواند عملا یک نوع ابهام را در آینده منطقه و جهان ایجاد کند، گفت: جمهوری اسلامی ایران نظامی نیست که به راحتی بتوان آن را تهدید و یا با آن برخورد داشت.
وی اضافه کرد: یک بخش از حرکتهای اوباما ژستهای تبلیغاتی است که با توجه به ناکامیهایی که در کشور در مقوله اقتصاد ایجاد شده است و با توجه به تنگناهای موجود در ایالات متحده و اروپا آنها به دنبال نشان دادن یک نوع دشمن فرضی هستند و لذا یک نوع تبادل در رفتار اوباما دیده نمیشود.
وی اضافه کرد: اوباما یک روز سناریوی مضحکی همانند ترور سفیر عربستان را مطرح میکند و بر آن مانور تبلیغاتی میدهد و چون در این مانور تبلیغاتی پیروز نمیشود بیش از حد بر گزارش آمانو مانور میدهد و وقتی از این موضوع نیز ناموفق بیرون میآید رژیم صهیونیستی را به جلو میاندازد که بزرگتر و گندهتر از دهان خود حرف بزند. در واقع همه این رفتارها یک نوع سردرگمی را در نوع رفتار آنها با جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد.
وی در پاسخ به این سؤال که رییس مجلس شورای اسلامی در سخنان خود تأکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران باید همکاری با آژانس را مورد بررسی قرار دهد و این مأموریت را به کمیته امنیت ملی واگذار کرده است، گفت: ما بخشی را در کمیسیون آغاز کردیم که چگونه با آژانس همکاریهایمان را ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه چه در داخل مجلس و چه در داخل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس این سؤال به صورت جدی مطرح است که اگر قرار است در آژانس بینالمللی حقوق هستهای به حقوق خودمان نرسیم به چه دلیل باید در آژانس باقی بمانیم، گفت: این سؤال جدی بخشی از افکار عمومی و نمایندگان ملت است زیرا هر قاعده بینالمللی دارای دو بخش است، بخش تکالیف و بخش حقوق و بیتردید هنگامی جمهوری اسلامی ایران وظایف و تکالیف خود را انجام میدهد و به دنبال به دست آوردن حقوق خودش نیز است اگر قرار باشد ما به شکل یکطرفه فقط وظایف خود را انجام دهیم و از حقوق خودمان برخوردار نباشیم و فقط با ادبیات تکلیفی با ما سخن گفته شود و نسبت به حقوقمان غفلت شود آیا معقول است که جمهوری اسلامی ایران دیگر با آژانس بینالمللی انرژی هستهای به همکاری ادامه دهد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به دنبال طراحی سازوکاری در این زمینه است و البته ما این بحث را نیز شروع کردهایم که امیدواریم شورای حکام و آژانس بینالمللی انرژی هستهای در رفتار خودشان بازنگری کنند و این سیر نامعقول و غیرحقوقی و مبتنی بر گرایشات سیاسی قدرتهای بزرگ را پایان دهند.
وی با بیان اینکه خواسته اولیه ما خروج از انپیتی و نادیده گرفتن مقررات آژانس نیست، گفت: جمهوری اسلامی ایران علیرغم همه محدودیتها در طول سه دهه گذشته بیشترین همکاریها را با آژانس بینالمللی انرژی هستهای داشته است و آژانس بینالمللی انرژی هستهای نیز بیشترین بازرسیها را از تأسیسات هستهای ایران داشته است و چون همه این همکاریها منجر به یک چنین گزارش نامعقول و ظالمانهای از سوی آمانو میشود، چطور ما به این همکاریها با آنها ادامه دهیم، هنگامی که آنها به حقوق ما بیتفاوت هستند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در رابطه با ادعای دولت بحرین مبنی بر دستگیری چند جاسوس با تبعیت ایرانی در این کشور گفت: ما به دولت بحرین همواره گفتهایم که نباید فرافکنی کنند زیرا آنچه که در بحرین اتفاق افتاد یک حرکت مردمی است و مردم به دنبال حقوق شهروندی هستند.
وی ادامه داد: دولت بحرین که با موج عظیم مردمی مواجه است تلاش کرده است با ترفندهای مختلف این امر را مهار کند.
جلالی تصریح کرد: ورود نیروهایی از عربستان سعودی به این کشور و دستگیری، زندانی و شکنجهکردن مردم از جمله این ترفندها بوده است اما علیرغم همه این اقدامات مردم بحرین در خیابانها حضور دارند.
نماینده شاهرود در خانه ملت تأکید کرد: آنها تلاش کردهاند که گوشزد کنند که حرکت مردم بحرین یک حرکت طایفهای است و به نظر میرسد این موضوع هم برایشان نگرفت و تلاششان این است که نشان دهند کشورهای خارجی در مسایل بحرین دخالت میکنند و این امر کاملا مضحک است زیرا در کشوری که از کشور همسایهاش نیروی نظامی آورده است طرح چنین ادعاهایی کاملا خارج از توجیه و بدون هیچگونه وجهی است.
وی ادامه داد: این مسئله نشان میدهد دولت بحرین برای نجات خودش تلاش میکند و بهانههای واهی را مطرح میکند و توصیه ما به دولت بحرین این است که صدای مردم خودش را بشنود و به آنها حقوق شهروندیشان را اهدا کند و از برخوردهای تقابلی همانند زندان، شکنجه و کشتار جلوگیری کند.
پایان پیام/
نظر شما