۱۱۰ مسجدی که مدرسه سواد رسانه‌ای شد

سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان در ۱۱۰ مسجد این استان پویش سواد رسانه‌ای را با هدف آموزشی و تربیتی برگزار کرد.

خبرگزاری شبستان، رشت- حمیدرضا علیپور؛ هزاره سوم است و دیگر خواندن و نوشتن نشان باسوادی نیست! عصر انفجار اطلاعات و تبدیل شدن دنیا به یک دهکده جهانی و حالا شیشه‌ای شدن جهان، آپارتمان شیشه‌ای که حدود هشت میلیارد نفر جمعیت دارد.

دیگر نیاز نیست رفت و دید؛ در هر جایی نشسته باشی با چند کلیک می‌توانی دور دنیا را بگردی و با یک تلفن همراه در هر جا و هر زمان می‌توانی از سراسر دنیا اطلاعات بگیری و با بی‌نهایت انسان از نقاط مختلف دنیا صوتی و تصویری صحبت کنی.

امروزه علاوه بر تربيت شهروندی برای يک جامعه، نياز آماده سازی شهروندان براي زندگی در جامعه جهانی به صورت يک ضرورت تربيتی درآمده و اگر فردی بدون داشتن سواد فضای مجازی و رسانه وارد این حوزه شود بی‌شک راهی جز گمراهی ندارد و کمترین خسارتش اتلاف وقت و سپری کردن بیهوده عمر به عنوان بالاترین داشته انسانی است.

آموزش سواد رسانه‌ای به شهروندان در عصر جهانی شدن، مفهومی کلی است که به مطالعات رسانه‌ای، فرهنگی، اجتماعی، تاريخی، سياسی و تکنولوژيکی وابسته است و البته جامعه‌ای را نجات می‌دهد؛ سواد رسانه‌ای که نداشته باشی همانند کسی که شنا بلد نیست و وارد دریایی برای شنا کردن می‌شود، احتمال دارد هر لحظه غرق شوی!

*بی‌سوادی رسانه‌ای عفت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازد

استاد علوم ارتباطات و رسانه در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان، می‌گوید: خانواده‌ها با بحران‌های نوپدید مواجه هستند و امروز فضای مجازی با مزایایی که دارد بلای جان خانواده‌هایی شده است که سواد ورود به این عرصه را نیاموخته‌اند.

فرشته شیداصفت با ابراز اینکه آسیب‌دیدگان اجتماعی اغلب مجروحان فضای مجازی در جنگ نرم هستند، افزود: فضای مجازی به دلیل بی‌سوادی کاربران و عدم آموزش سواد رسانه‌ای برای عموم، عفت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازد.

وی با اشاره به سابقه ۶۰ساله آموزش سواد رسانه‌ای در کشورهای مختلف، تصریح می‌کند: در کشورمان کمتر از ۱۰سال است که شاهد آموزش سواد رسانه‌ای هستیم و این آموزش هنوز فراگیر نیست و باید دستگاه‌های فرهنگی در این حوزه بیش از پیش تلاش کنند.

قائم‌مقام انجمن بانوان روزنامه‌نگار گیلان با تاکید بر اینکه آموختن سواد رسانه‌ای برای شهروندان از نان شب واجب‌تر است، گفت: باید مراکز آموزش و مشاوره سواد رسانه‌ای برای خانواده‌های ایرانی تاسیس و راه‌اندازی شود.

وی با اشاره به برگزاری ۱۱۰دوره آموزش سواد رسانه‌ای در مساجد منتخب استان گیلان افزود: از سنین ۹تا ۶۰سال در این دوره‌ها شرکت کردند و همین آمار نشان‌دهنده فراگیری فضای مجازی و رسانه در زندگی روزمره آحاد جامعه است.

شیداصفت با بیان اینکه ضریب نفوذ اینترنت در ایران به بیش از ۹۰درصد افزایش یافته ولی ضریب نفوذ سواد رسانه‌ای کمتر از 15درصد است، گفت: مشترکان اینترنت پهن‌باند طبق آخرین آمار منتشرشده در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تا پایان سال ۹۷، ۷۴ میلیون و ۵۱۸ هزار و ۵۹۵ است که شامل ۶۴ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۱۱۲ مشترک اینترنت پهن‌باند سیار و ۱۰ میلیون و ۳۸۱ هزار و ۴۸۳ مشترک اینترنت پهن باند ثابت می‌شود.

*فروش سالانه ۱۵ میلیون گوشی تلفن همراه در ایران!

مشاور و مدرس دوره‌های سواد رسانه‌ای نیز در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: مسجد به عنوان قرارگاه فرهنگی هر محله باید به پایگاه آموزش سواد رسانه‌ای تبدیل شود و از ظرفیت این قرارگاه فرهنگی باید برای آموزش سواد رسانه‌ای بهره برد.

موسی داداش‌زاده با اشاره به اینکه کانادایی‌ها ۶۰ سال پیش برای جلوگیری از آمریکایی شدن فرهنگ کشورشان، آموزش سواد رسانه‌ای را آغاز کردند، افزود: از ۱۰شخصیت برتر در بین کودکان کانادایی در آن زمان، هر 10 نفر شخصیت‌های کارتونی آمریکایی بودند ولی امروز با آموزش عمومی سواد رسانه‌ای در کانادا شاهد تغییر الگوی کودکان و کانادایی شدن الگوها هستیم.

این کارشناس ارشد رسانه ملی خاطرنشان کرد: در دوره‌ای هستیم که سالانه صدها میلیون تلفن همراه در جهان فروخته می‌شود و این آمار در ایران تا حدود ۱۵میلیون گوشی در سال گزارش شده و ما باید برای سواد رسانه‌ای 40 میلیون ایرانی عضو در فضای مجازی تلاش و برنامه‌ریزی کنیم.

داداش‌زاده با بیان اینکه امیدواریم در حوزه سواد رسانه‌ای و فضای مجازی بتوانیم خانواده‌ها را با اهمیت مدیریت فضای مجازی و نظارت صحیح بر فرزندان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی آشنا کنیم، تاکید کرد: امروز فضای مجازی یک فرصت مهم و از طرفی یک تهدید بزرگ به شمار می‌رود و می‌توان با آموزش تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد.

*برگزاری دوره سواد رسانه‌ای در ۱۱۰ مسجد گیلان

رییس سازمان بسیج رسانه استان گیلان با بیان اینکه شخصی که دارای سواد رسانه‌ای است ماهیت نقش‌ها و عملکردهای رسانه‌ها و تامین کنندگان اطلاعات در جامعه را درک می‌کند، گفت: پویش سواد رسانه‌ای در ۱۱۰ مسجد استان گیلان در ۱۶ شهرستان این استان برگزار شد.

مهدی پارسا افزود: شهروندان با سواد رسانه‌ای می‌توانند بررسی کنند چه کسانی نماینده رسانه و تامین کنندگان اطلاعات هستند و چه کسانی نیستند و چگونه خود را ارائه کرده و این ارائه چه معنایی دارد.

وی با بیان اینکه حدود ۱۵هزار نفر در ۱۱۰ مسجد گیلان در دوره‌های سواد رسانه‌ای شرکت کردند، گفت : ۵۰ مربی و مدرس دانشگاه در این پویش که در مساجد منتخب گیلان برگزار شد، مشارکت کردند.

رییس سازمان بسیج رسانه گیلان با بیان اینکه پویش سواد رسانه‌ای مساجد تا پایان امسال ادامه دارد، افزود: مساجد متقاضی برگزاری دوره می‌توانند به کانون‌های بسیج رسانه در ۱۶شهرستان و دو مرکز بخش خمام و سنگر مراجعه کنند.

 

کد خبر 834185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha