خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: «حسن احمدی» متولد 1338 است که در میانه متولد شده است. از نویسندگان و شاعران کشورمان است. وی فارغ التحصیل رشته فیلم سازی در دانشکده صدا و سیماست که مدتی به عنوان نویسنده و تهیه کننده در صدا و سیما مشغول بوده است و تهیه کنندگی آثاری همچون حکایت نی،خاطرات خفته،صیام و تیام، لحظه قاصدک و مجموعه مهربانی را بر عهده داشت است. احمدی در حال حاضر دبیر شورای رمان و داستان حوزه هنری کودک و نوجوان است. وی در بسیاری از جشنواره های داستان و فیلم به عنوان داور حضور داشته و کتابهای بسیاری در زمینه های مختلف از جمله دفاع مقدس نوشته است. به بهانه هفته دفاع مقدس و به منظور اطلاع از کتابهایی که این نویسنده در دست انتشار و نگارش دارد ، گفتگویی با وی ترتیب دادیم که بدین شرح است:
در حال حاضر چه کتابهایی در دست انتشار دارید؟
رمانی با عنوان « سندی بر محاکمه دوباره شیخ» دارم که الهام گرفته از زندگی شهید شاه آبادی است. در زندگی شهید شاه آبادی ماجراهای زیادی اتفاق افتاده است. وی کسی است که در زمان شاه به خاطر یک سخنرانی در مسجدی در جنوب شهر تهران گرفتار می شود، مورد بازجویی قرار می گیرد و در نهایت تبعید می شود. وی بارها دستگیر و مورد شکنجه ساواک قرار می گیرد اما دست از مبارزه نکشید. زندگی این شهید با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده است .
«سندی بر محاکمه دوباره شیخ» را برای چه گروه سنی نوشتید و کدام انتشارات آنرا چاپ می کند؟
این کتاب برای نوجوانان و جوانان قابل استفاده است و اعتقادی به تفکیک سنی ندارم. حدود 140 صفحه دارد و انتشارات به نشر قرار است آنرا منتشر کند.
در مورد شهدا و دفاع مقدس کتاب دیگری در دست چاپ و یا نگارش دارید؟
بله کتابی در مورد شهید مرتضی نوریان در دست چاپ دارم که مخاطب با فعالیت های و خاطرات این شهید آشنا می شود. این کتاب را قرار است، موسسه خانه کتاب منتشر کند.
تا کنون چه کتابهایی با محوریت انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نوشتید؟
کتابهای زیادی در این حوزه نوشتم. یکی از جدیدترین آنها، کتابی با عنوان« آدمهای غلط » است که از سوی انتشارات به نشر برای نوجوانان چاپ شده است. این کتاب داستان پسری است که ماموران ساواک پدر وی را شکنجه می کنند و این پدر به شهادت می رسد. کتابهای دستی از آسمان، تابلو،جوجه های نه چندان نحس، نامه های خط خطی، پس از پاییز و آدم بزرگ ها هم بچه می شوند از جمله کتابهایی است که با محوریت دفاع مقدس و انقلاب نوشتم.
در کتابهایی که در مورد دفاع مقدس نوشتید به کدامیک از جنبه های جنگ پرداختید؟
در هر یک از کتابهایم از زاویه های مختلف به دفاع مقدس پرداختم و سعی کردم هر یک با دیگری متفاوت باشد و موضوعی خاص را شامل شود. به عنوان مثال در کتاب کاغذهای خط خطی که امیر کبیر آنرا منتشر کرده به ارتباط عاطفی یک دختر بچه با پدر رزمنده اش اشاره شده است و یا در کتاب پس از پاییز، 34 روز مقاومت در خرمشهر برای نوجوانان در قالب داستان روایت شده است.. تلاش کردم که بدون مستقیم گویی و شعار زدگی بنویسم.
آشنایی نوجوانان با دوران دفاع مقدس در قالب رمان و داستان را تا چه اندازه ضروری می دانید؟
به هر حال دوران دفاع مقدس بخشی از تاریخ ماست و نوجوانان ما باید با آن آشنا شوند و از آموزه های فراوان آن دوران درس بگیرند. نوجوانان امروز باید با شجاعت، رشادت ها و ایثارگری های رزمندگان آشنا شوند و بدانند که خانواده های رزمندگان چه دردها و سختی هایی را متحمل شدند.
نظر شما