مساجد تاریخی در توسعه فرهنگی و رونق  اقتصادی کشور حائز  اهمیت هستند

ذوالقدر گفت: اگر زیر ساخت های مناسبی برای آماده سازی مساجد تاریخی برای گردشگری مذهبی فراهم شود این مساجد هم به لحاظ توسعه فرهنگی و هم به لحاظ رونق اقتصادی برای کشور اهمیت زیادی خواهد داشت.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی – مریم رضازاده: مساجد تاریخی از جمله ابنیه های تاریخی کشور هستند که طی سالیان گذشته چه در بحث شناسایی، چه معرفی و چه مرمت و بازسازی مورد غفلت قرار گرفته اند. توجه به این میراث تاریخی که فرهنگ و هنر اصیل ایرانی و اسلامی را معرفی می کنند امری است که باید توسط متولیان امر مورد پیگیری قرار  گیرد. گفت وگوی شبستان با «سیده فاطمه ذوالقدر»، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این باره را در متن زیر مطالعه کنید:

 

۱.لزوم توجه وزارت ميراث فرهنگي بِه مساجد تاريخي چه در بحث شناسايي و چه معرفي و چه مرمت و بازسازي اين مساجد تا چه اندازه است؟

 

نیایشگاه‌ها، شاخص‌ترین بناهای هر شهر و روستا از گذشته‌های دور تاکنون بوده‌اند. در کشور اسلامی ما میراث ماندگار فرهنگ اسلامی-ایرانی ، بسیار وجود دارد؛ مساجد زیادی با قدمت طولانی وجود دارند که همین نشان از سابقه دین داری و هویت دینی، ملی و تاریخی ملت ایران دارد.

 

هنر و معماری به کار رفته در این مساجد نظیر مسجد شیخ لطف الله اصفهان و ... منحصر به فرد و ویژه است، به گونه ای که این هنر و معماری را در مساجد سایر کشورها به هیچ عنوان نمی توان دید.                                                                   

 

در حال حاضر تعداد کمی از این مساجد شناسایی شده اند و تعداد زیادی از مساجد تاریخی همچنان گمنام مانده اند. قطعاً اگر زیر ساخت های مناسبی جهت آماده سازی این مساجد برای گردشگری مذهبی فراهم باشد هم به لحاظ توسعه فرهنگی و هم به لحاظ رونق اقتصادی برای کشور اهمیت زیادی خواهد داشت.

 

از وزارت میراث فرهنگی می خواهم با جدیت و طی برنامه مشخص و ویژه این مساجد را شناسایی و درمجموعه ای نسبت به معرفی آنان چه برای گردشگران داخلی و چه برای گردشگران خارجی آن را ارائه دهد.

 

وزارت میراث فرهنگی و گردشگری باید  بازسازی و مرمت آثار تاریخی و ماندگار کشور و از جمله مساجد تاریخی در اولویت های خود داشته باشد.

 

۲.تأثیر اين مساجد بر توريسم مذهبي را چه طور ارزیابی می کنید؟

 

نیایشگاه ها واز جمله مساجد، نماد گردشگری مذهبی هستند و گردشگران معمولاً  می‌دانند که حفظ شئونات در این اماکن چه راه و رسمی دارد و به آن پایبندند. بیشتر گردشگران خارجی تنها به بازدید از اماکن گردشگری در سفر خود بسنده نمی‌کنند و آشنایی با مفاهیم فرهنگی، آداب و سنن مذهبی و ... نیز برایشان از جذابیت ویژه برخوردار است.

 

مسجد نیز به عنوان یک مکان مقدس و مکانی برای برگزاری مراسم مذهبی و معنوی گفته های بسیار در این حوزه دارد که برای گردشگران خارجی خالی از لطف نیست.

 

۳.تجربه نشان داده است که ما طی سالیان گذشته آنگونه که باید به آثار تاریخی توجه نداشته ایم ،چرا عزمی برای توجه به این بناها برای رونق صنعت توریسم انجام نمی شود؟

 

نباید این واقعیت را از نظر دور داشت که فرصت های بسیاری در عرصه گردشگری در ایران اسلامی هدر می رود که گردشگری مذهی و دینی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

 

به واقع در صورت عدم تامین رضایت گردشگر در بخش مذکور، هدف اصلی و اساسی در جذب توریسم مذهبی مختل خواهد شد. همچنین تبلیغات و اطلاع رسانی دقیق و صحیح از دیگر الزاماتی است که با اتکای به آن می توان به موفقیت های چشمگیری در عرصه اقتصادی و فرهنگی و توسعه فرصت های شغلی دست پیدا کرد./

کد خبر 834116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha