به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «عباسعلی محمودی» در تور رسانه ای و بازدید خبرنگاران از طرح کشت و توسعه رویشگاه سماق در شهرستان سرایان اظهار کرد: وضعیت کشور به لحاظ سرانه جنگل مناسب نیست و براساس استانداردها باید 10 درصد سطح کشور جنگل باشد اما اکنون در مجموع 7 درصد از سطح كشور جنگل است.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: به هر حال كشور ما در مقايسه با ساير كشورها از استانداردهای پايينتری درزمينه جنگلها برخورداراست.
محمودی با بیان اینکه بیش از 4 درصد مساحت عرصههای منابع طبیعی خراسانجنوبی معادل 627 هزار هکتار جنگل است، گفت: جنگلهای این استان اغلب از گونههای با ارزش بنه، بادامشک و در بعضی از مناطق انجیر، زرشک کوهی،سنو و سماق است.
وی با تاکید بر اینکه افزایش کمی و کیفی جنگل های استان خراسان جنوبی در دستور کار است، ادامه داد: طرح کشت و توسعه گونه سماق اجرا شده است چرا که به لحاظ اقتصادی از گونه های مهمی است که میتوان با مشارکت مردم به اقتصاد جوامع محلی کمک کنیم.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به رویش سماق در منطقه نوده و بیدسکان، تصریح کرد: طرح مطالعاتی منطقه بیدسکان حدود 3 هزار و 700 هکتار و طرح مطالعاتی روستای نوده حدود یک هزار و 600 هکتار است.
محمودی بیان کرد: در منطقه بیدسکان 300 هکتار و در منطقه نوده 280 هکتار جنگل کاری و کشت گونه سماق پیش بینی شده است که اکنون در بیدسکان 22 هکتار و در نوده حدود 60 هکتار عملیات اجرایی کاشت سماق انجام شده است.
به گفته وی در منطقه روستای بیدسکان شهرستان فردوس حدود 22 هکتار و در منطقه روستای نوده شهرستان سرایان نیز حدود 4 هکتار رویشگاه طبیعی سماق وجود دارد.
رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برداشت 300 تا 400 کیلو سماق در هر یک هکتار پیش بینی می شود، گفت: در مجموع سالانه 2 تن و 750 کیلوگرم سماق از رویشگاه های طبیعی خراسان جنوبی برداشت می شود.
محمودی افزود: سماق معمولی درختچه ای است کوهستانی با میوه های خوشهای که بومی نواحی مدیترانه، جنوب ایتالیا و آسیای شرقی بخصوص ایران است.
وی با تاکید بر اینکه روش های تکثیر درختچه سماق به صورت پاجوش، بذر و قلمه ساقه و ریزوم است، گفت: بهترین روش پاجوش است که در پاییز یا آخر زمستان پاجوش را با ریشه از گیاه مادر جدا کرده و در محیط جدید کشت می کنند.
نظر شما