به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی ۲۹ شهریورماه به شرح زیر است:
میانگین صادرات ماهانه ایران به کره جنوبی ۲۹۶ میلیون دلار شد
معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به روند صادرات ایران به کره جنوبی در شش ماهه نخست سال جاری میلادی پرداخته و نوشته است: متوسط صادرات ماهانه ایران در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی ۳۴۱ میلیون دلار بود اما این رقم برای شش ماهه نخست سال ۲۰۱۹ به ۲۹۶ میلیون دلار کاهش یافته است.
این گزارش میافزاید صادرات ایران در برخی ماهها با کاهش بسیار شدید روبهرو شده که دلیل عمده آن کاهش واردات کره جنوبی به ویژه در برخی از محصولات مانند سوختهای معدنی، محصولات معدنی و محصولات حاصل از تقطیر آنها از ایران بوده است.
پرداخت تسهیلات از سوی بانکها به بخش های اقتصادی ۲۰ درصد رشد داشت
«سیدعلی اصغر میرمحمدصادقی» شب گذشته (پنجشنبه 28 شهریور) در گفتگو با بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما به بیان مباحثی درباره پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان از سوی بانک ها گرداخت و با اشاره به اینکه براساس آخرین اطلاعات دریافتی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی بانک ها به بخش های مختلف اقتصادی پرداخت شده است، گفت: این مبلغ نسبت به ۵ ماهه سال گذشته رشد ۲۰ درصدی داشته این درحالی است که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۶۰ درصد کل تسهیلات سرمایه در گردشی بوده که به صنایع کشور پرداخت شده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه این روند تا پایان سال ادامه دارد و به حدود ۹۰۰ تا هزارهزار میلیارد تومان بالغ می شود، گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از بخش های پیشران در کشور که شامل بخش های صادراتی، خودروسازان، پتروشیمی، لوازم خانگی و رسته هایی خاص از بخش کشاورزی ، ساختمان و مسکن است در اولویت تسهیلات مورد توافق قرار می گیرد.
وی در ادامه به برگزاری دو جلسه در خصوص تسهیلات دهی اشاره کرد و در این باره گفت: یک جلسه در دفتر معاون اول رییس جمهوری با حضور وزرا و مدیران عامل بانک ها و جلسه دوم در بانک مرکزی با حضور وزیر نفت و معاونین وی برگزار و مقرر شد تا طرح های پالایشگاهی مربوط به وزارت نفت که حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان می شود را تا پایان سال از طریق بانک ها تامین مالی کنیم و مابقی تا ۱۰۰ هزار ملیلیارد تومان را به بخش های پیشران تسهیلات پرداخت کنیم.
مجوز پروازهای اربعین صادر شد/ برخورد با گرانفروشی بلیت هواپیما
سخنگوی سازمان هواپیمایی با بیان اینکه مجوز پروازهای اربعین برای شرکتهای هواپیمایی صادر شده است، گفت: با توجه به تعیین نرخ بلیت پروازهای اربعین، با هر گونه گرانفروشی در نرخ بلیت برخورد میشود.
رضا جعفرزاده افزود: سازمان هواپیمایی کشوری آمادگی دارد که به درخواست شرکتهای هواپیمایی برای صدور مجوز پروازهای فوقالعاده اربعین نیز پاسخ دهد.
وی گفت: ملاک صدور مجوز پروازی برای شرکتهای هواپیمایی، توان عملیاتی شرکتها، رعایت دقیق اصول ایمنی و ظرفیت آنها است.
مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه ارائه مجوزهای پروازی برای ایام اربعین هنوز ادامه دارد، گفت: شرکتهای هواپیمایی از هم اکنون اجازه دارند بلیت پروازهای اربعین را برای بازه زمان ۲۰ تا ۳۰ مهر ماه به فروش برسانند.
جعفرزاده افزود: به زائران اربعین حسینی توصیه میشود بلیت پروازها برای این ایام را از مراکز معتبری که در سایت سازمان هواپیمایی کشوری معرفی شده است، خریداری کنند. ضمن اینکه دفاتر فروش شرکتهای هواپیمایی نیز نسبت به فروش بلیت پروازهای اربعین اقدام میکنند.
وی اظهار داشت:چنانچه سایتی بدون مجوز، بلیت پروازهای اربعین را بفروشد حتما از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اعمال قانون و به قوه قضائیه معرفی میشود.
بدهیهای ارزی بانک مرکزی کاهش یافت
بررسی آمار بدهیها و داراییهای خارجی بانک مرکزی نشان میدهد که میزان بدهیها و داراییهای خارجی این بانک روندی کاهشی داشته است.
بر اساس تازهترین آمار بانک مرکزی، بدهی های ارزی این بانک در خرداد ۹۸ به ۲۲۱ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال تغییری نداشته، اما نسبت به پایان سال ۹۷، هشت دهم درصد کاهش یافته است.
طبق خبر ایرنا، حجم بدهیهای ارزی بانک مرکزی در خرداد ۹۷ حدود۲۲۱ هزار میلیارد ریال و در اسفند ۹۷ معادل ۲۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است.
میزان بدهیهای ارزی بانک مرکزی از سال ۹۶ روند صعودی داشته به طوری که در خرداد ۹۶ حدود ۱۵۵ هزار میلیارد تومان و در اسفند ۹۶ معادل ۱۹۱ هزار میلیارد تومان بوده است.
بدهیهای ارزی بانک مرکزی در خرداد ۹۷ نسبت به خرداد ۹۶ حدود ۴۲.۵ درصد داشته است که این روند افزایشی در سال ۹۷ نیز ادامه مییابد، اما از ابتدای سال ۹۸ این روند تغییر یافته و نزولی میشود.
حمایت از شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها در حوزه صنعت نفت
«بیژن زنگنه» در بازدید از پژوهشگاه پیشین صنعت نفت و همچنین انبارهای بازرگانی ری گفت: وزارت نفت برنامهای برای حمایت بیشتر از شرکتهای دانش بنیان، استارتآپها و زنجیره آنها دارد تا بتواند یک زیست بوم یا اکوسیستم برای توسعه و تقویت این مجموعهها در ارتباط با ابعاد مختلف صنعت نفت ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه بحثها و مذاکرات زیادی در حال انجام و یک مشاور در حال مطالعه است، افزود: ما با افراد حرفهای در این زمینه در ارتباط هستیم و با بعضی از شرکتهای دانش بنیان چند نشست داشتهایم.
وزیر نفت ادامه داد: یکی از نیازهای آنها، مکان است که منطقه ری برای آنها در نظر گرفته شده است و شاید نخستین بخشی که عملیات را در آن آغاز کنیم، پژوهشگاه پیشین صنعت نفت باشد و این کار باید متناسب با ماموریت ما، نوسازی و آماده شود.
زنگنه تصریح کرد: در بازدید امروز، مدیران شرکت ملی نفت ایران، که بعضی از محوطههای ری هنوز در اختیارش است، حضور دارند، قرار است پس از تخلیه، طرح معماری جدید اجرا شود و برای استقرار شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها تجهیز شود و امروز برای شتاب گرفتن روند تخلیه و آمادهسازی این مکان برای اقدامهای بازسازی و تجهیز بهمنظور آغاز ماموریت جدید به اینجا آمدیم.
در روزهای گذشته کاهش بی سابقه قیمت اوراق تسهیلات مسکن و سقوط قیمت آن به کانال ۳۰ هزار تومانی سبب شد تا بار دیگر بحث رکود شکل گرفته در بازار مسکن داغ شود البته تا چند وقت دیگر آمار بانک مرکزی در رابطه با میزان خرید و فروش شهریورماه مسکن در شهر تهران منتشر خواهد شد و احتمالا موید آن خواهد بود که فصل تابستان ۱۳۹۸ با رکود سنگین بخش مسکن به پایان رسیده است، اما اینکه این رکود تا به کی ادامه خواهد داشت دغدغهای است که برخی فعالان حوزه مسکن را نگران خود نموده است.
از همین روست که در یک ماه گذشته دو مرتبه سیگنال به متقاضیان مصرفی برای خرید ارسال شده است.
بار نخست توسط وزیر محترم راه و شهرسازی که به حقوق بگیران توصیه کرد با توجه به توقف رشد مسکن و تخلیه حباب آن زمان مناسبی برای خرید خانه است و البته سیگنال دوم هم توسط مدیر طرح و برنامه بانک مسکن به عنوان متولی اصلی تسهیلات مسکن ارسال شد که قیمت فعلی اوراق را بهترین زمان برای خرید اوراق برای تقاضاهای مصرفی دانسته است.
در حقیقت این پیام به افرادی که توانایی پرداخت اقساط در هر ماه را دارند داده شده که می توانند با توجه به قیمت اوراق و همچنین قیمت مسکن اقدام به خرید خانه با کمک تسهیلات نمایند. سوالی که مطرح میشود این است که آیا با توجه به شرایط جامعه قیمتها در کف خود قرار گرفتهاند که توصیه به خرید صورت گرفته است؟
سوئیفت ایرانی - روسی مطمئن ترین راه برای انجام تبادلات بانکی است
«کامران ندری» در گفتوگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت به اهمیت راهاندازی سوئیفت ایرانی - روسی در شرایط تحریم اشاره کرد و ادامه داد که سامانه سپام مسیری مطمئن برای ارسال پیام بانکی بین ایران و روسیه است.
این کارشناس بانکی توضیح داد که وقتی به دلیل تحریمها از سوئیفت استفاده نمیکنیم برای ارسال پیام بانکی باید سامانهای جایگزین شود و سامانه سپام در این راستا جایگزین مناسبی برای حفظ روابط اقتصادی کشورمان در شرایط تحریم است.
ندری با بیان اینکه اکنون به دلیل تحریمهای بانکی، عمده روابط بانکی ایران از طریق صرافیها صورت میگیرد، افزود: ارسال پیامهای بانکی از مسیر مطمئن یکی از چالشهای فعلی کشورمان است که استفاده از ظرفیت سپام میتواند در کاهش مشکلات در این خصوص موثر باشد.
وی، تحریم ها را عاملی برای افزایش هزینه تعاملات عنوان کرد و گفت که یکی از دلایل افزایش هزینههای تولید و مصرف در کشور این مساله است و در چنین شرایطی تسهیل روابط بانکی از طریق سامانه های بومی میتواند در این زمینه موثر واقع شود.
این کارشناس پولی و بانکی به اهمیت پیمانهای پولی دو جانبه و مسیری که کشورمان در این خصوص طی میکند، اشاره کرد و یادآورشد که پیمان پولی دو جانبه یکی از رایجترین روشهای تجربه شده در دنیا برای بیاثر کردن تحریمهاست و لازمه موفقیت آن ثبات پول ملی و حمایت از تجار در شرایط نوسان ارزی است تا آنها برای حرکت در این مسیر ترغیب شوند./
نظر شما