بالغ بر ۴۰ نفر از محکومین به قصاص با کدخدامنشی سران طوایف از مرگ نجات یافتند

یدالله موحد، گفت: از زمان انعقاد میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار بالغ بر ۴۰ نفر از محکومین به قصاص این منطقه با کدخدامنشی و ملاحضه سران طوایف از مرگ نجات یافته اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، سومین گردهمایی علماء و سران طوایف جنوب و شرق استان کرمان با حضور دکتر ُالفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع قوه قضائیه، حجت الاسلام علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان، یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان، فدایی استاندار، سردار ناظری فرمانده انتظامی استان و مسئولان ارشد استانی در شهرستان عنبرآباد برگزار شد.

« یدالله موحد »، در سومین گردهمایی علما و سران طوایف جنوب و شرق استان کرمان، گفت: از زمان انعقاد میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار بالغ بر ۴۰ نفر از محکومین به قصاص این منطقه با کدخدامنشی و ملاحضه سران طوایف از مرگ نجات یافته اند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان، افزود: بالغ بر ۶۰ نفر از افرادی که به واسطه فعالیت های مجرمانه متواری بودند با دریافت امان نامه زمینه بازگشت آنان به زندگی شرافتمندانه فراهم شد.
وی، در خصوص پیشینیه این میثاق نامه، یادآور شد: در سال ۱۳۹۶ اولین همایش ملی پیشگیری از خشونت، چالش ها و راه کارها در کرمان با حضور معاون اول قوه قضاییه حجت الاسلام اژه ای و اُلفت و سایر مسئولین، مهمانان کشوری و نخبگان علمی برگزار شد.
موحد، خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای اولین همایش ملی که جنبه کار گروهی و ارزشمند دارد، انعقاد میثاق نامه امنیت پایدار جنوب و شرق استان کرمان بود.
این مقام قضایی استان، افزود: در سال های قبل از برگزاری اولین همایش، فضای حاکم بر منطقه، فضای نامناسبی بود که با یکسری خشونت های انتقام جویانه و انتقام جویی هایی مواجه بود بنابراین آن همایش به منظور یافتن راه کارهای مناسب شکل گرفت و متعاقب آن نیز این میثاق نامه امضا شد.
موحد، بیان داشت: جمعی از مدیران قضایی، امنیتی و انتظامی و نخبگان علمی این باور و اعتقاد را داشته و هنوز نیز بر این باور هستند که برای ایجاد تغییرات مثبت در سیمای جنایی، کاهش آسیب های اجتماعی و پیشگیری از خشونت یا به تعبیری تامین و تضمین امنیت و عدالت پایدار، راهبردی کار آمدتر و موثرتر از مشارکت نهادهای بومی و مردمی مخصوصا متنفذین و سران قبایل وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری کرمان، با بیان این مطلب که این راه کار و راهبرد در دسترس، کم هزینه و اطمینان بخش است، تصریح کرد: به درستی تصور بر این است که بهره گیری از ظرفیت های عظیم مردمی تحت رهنمودهای مقام معظم رهبری، یکی از برکات بزرگ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مخصوصا در ۲ مولفه حیاتی، عدالت و امنیت است.
وی، ادامه داد: بر این اساس و براساس سایر آموزه های دینی و منویات رهبری، این میثاق نامه در ۷ محور تدوین و به امضا و تایید اعضای شورای تامین استان، سران طوایف، علما و متنفذین رسید.
موحد، ابراز داشت: این میثاق نامه فرصت مغتنمی است که اجرای آن در دستور کار قرار دارد و با اراده جمعی، تحقق همدلی و همراهی در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، گام های بلندی برای تحقق عدالت و امنیت پایدار برداشته می شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان، بیان داشت: در مدت کوتاه، اجرای این میثاق نامه، شور و شوق، تلاش و مواظبت قابل قبولی را برای کنترل خشم و پیشگیری از خشونت و ترویج فرهنگ صلح، سازش و ُمدارا، ایثار و گذشت به وجود آورده است.
وی، افزود: برگزاری این گردهمایی باشکوه، خود سند گویایی است بر این ادعا که دلسوزان و معتمدین مردم غیرتمند و نجیب این مناطق که سالیان متوالی هزینه های سنگینی به دلیل محرومیت متحمل شده اند با ایجاد یکپارچگی، انسجام و برچیدن اختلافات قومی و قبیله‌ای با همراهی و همدلی مسئولان زمینه تعالی، رشد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه را فراهم کنند.
این مقام قضایی، اظهار داشت: افراد بسیاری که مجرم و فراری بودند به دستگاه عدالت سپرده شدند و این نهال میثاق نامه است.
وی، تصریح کرد: این میثاق نامه در ابتدای راه است اما این ظرفیت را دارد که به درختی تنومند تبدیل شود تا همگان در سایه آن طعم شیرین عدالت و امنیت را بچشند.

کد خبر 833821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha