آغاز برداشت زیتون سبز در استان قزوین

علی اکبری گفت: عملیات برداشت دانه زیتون سبز (کنسروی) در باغات زیتون این استان آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، «علی علی اکبری» بیان کرد: سطح زیر کشت کل باغات استان بالغ بر 74 هزار هکتار است که از این میزان 9 هزار و 520 هکتار به باغات زیتون اختصاص دارد .

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ادامه داد: تولید محصول زیتون در سال جاری بالغ بر 25 هزار تن است که پیش بینی می شود تا حدود 60 درصد آن به صورت سبز یا کنسروی و بالغ بر 40 درصد آن به صورت دانه روغنی برای استحصال روغن برداشت شود .

 

وی اضافه کرد: از این میزان سطح زیر کشت باغات زیتون 6 هزار و 700 هکتار بارور و 2 هزار و 820 هکتار غیر بارور است .

 

علی اکبری تصریح کرد: عمده باغات زیتون در منطقه طارم سفلی متمرکز بوده که اکثر روستاهای این بخش تک محصولی بوده و درآمد خانوارها از این محصول است.

 

وی اعلام کرد: در حال حاضر 45 روستا با 3 هزار و 500 بهره بردار در زمینه تولید زیتون فعالیت دارند .

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: ارقام زیتون بیشتر زرد زیتون است که از سایر ارقام بومی می توان به رقم ماری (زودرس)، شنگه، روغنی، گرده زیتون و چرچنگی اشاره کرد.

 

وی توضیح داد: از ارقام خارجی که طی چندین ساله اخیر به سطوح باغات اضافه شده می توان به رقم آربکین و کرونایکی اشاره کرد که جز ارقام روغنی بوده و در کشت های متراکم و فوق متراکم استفاده می شود و سایر ارقام خارجی مانند مانزانیلا، کنسروالیا، کروس و سویلانا است.

 

علی اکبری در ادامه به آفت مگس زیتون اشاره و اظهار کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی سال جاری و مساعد بودن شرایط زیستی برای این آفت، جمعیت آفت در نسل اول افزایش پیدا کرده که با کنترل به موقع و مبارزه همگانی در سطح روستاها، میزان خسارت به دانه های سبز زیتون در زمان برداشت به زیر سه درصد رسیده است .

 

وی تأکید کرد: عملیات کنترل و مبارزه شامل 4 هزار هکتار که 2 هزار و 600 هکتار در باغات سنتی و یک هزار و 400 هکتار در باغ های ردیفی و صنعتی به روش بیت اسپری ( استفاده از طعمه مسموم و پروتئین هیدرولیزات)، کارت زرد و فرمون جنسی است .

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: عملیات اصلاحی داخل باغات شامل هرس باردهی مناسب درختان، هرس بازجوان سازی در باغ های قدیمی و مسن، مدیریت کف باغ ( مبارزه با علف های هرز داخل باغ )، تنظیم دوره آبیاری با توجه به بارندگی های مناسب اخیر از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در باغات زیتون استان است.

کد خبر 833655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha