شرط اول رسیدن به مقام فقاهت/ اخلاق و تهذیب در حوزه‌های علمیه از هم جدا نیستند

یک مرجع تقلید گفت: یک طلبه باید با اخلاص برای خدا به کسب علوم دینی بپردازد، نخستین شرط رسیدن به جایگاه عالمی و فقاهت، اخلاص است؛ پس از آن طلبه باید همت بلند داشته باشد، به هر میزان همت او بلند باشد به همان میزان اوج می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حضرت آیت‌الله العظمی «حسین نوری همدانی» صبح امروز (چهارشنبه، ۲۷ شهریور ماه) در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه استان تهران که در مصلی بزرگ آستان مقدس عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت:‌ علما در جامعه اسلامی قشری متمرکز بر علم، تقوا و همه ارزش‌های اسلامی بودند که جامعه توسط آنها تربیت شدند.

 

این مرجع تقلید با استناد به آیاتی از قرآن مجید تصریح کرد:‌ خداوند در قرآن مجید از هیچ قشری همچون علما تکریم نکرده است و این یعنی علما و فقهای باتقوا جایگاه بسیار بزرگی نزد خداوند دارند.

 

این مرجع تقلید در خصوص شیوه و رسم طلبگی طلاب، بیان کرد:‌ اگر طلاب بر اساس اصول طلبگی قدم بردارند می‌توانند به درجه فقیه که بسیار محترم است، دست پیدا کنند، حرکت در مسیر کسب علوم دینی چنان ارزش و اهمیت دارد که ملائکه و فرشتگان برای طالبان علوم دینی پر و بال می‌گسترانند تا طلاب بر روی آن حرکت کنند.

 

آیت‌الله نوری العظمی همدانی درباره اهمیت وجود اخلاص در طلاب، گفت: یک طلبه باید با اخلاص برای خدا به کسب علوم دینی بپردازد، نخستین شرط رسیدن به جایگاه عالمی فقیه، اخلاص است؛ پس از آن طلبه باید همت بلند را در پیش گیرد، به هر میزان همت او بلند باشد به همان میزان اوج می‌گیرد، شخص تنبل و سست اراده نمی‌تواند پیشرفت کند، طلبگی مسیر ساده و آسانی نیست بلکه زحمت و اراده قوی می‌خواهد.

 

وی با بیان اینکه طلاب باید اخلاص، همت، کوشش و نظم را در برنامه‌ خود داشته باشند، ابراز کرد: منظم بودن بسیار اهمیت دارد بنابراین طلاب باید نظم را در همه برنامه‌های خود قرار دهند که در کسب علوم دینی پیشرفت کنند.

 

این مرجع تقلید با بیان اینکه طلاب همواره با قلم و تبین علوم دینی سروکار دارند، اظهار کرد: بر همین اساس طلاب باید از نظر ادبی بسیار قوی باشند.

 

آیت‌الله العظمی نوری همدانی درباره اهمیت بسیار زیاد علم فقه، بیان کرد: علم فقه همه ابعاد زندگی انسان را فرا می‌گیرد که شامل معارف اعتقادی، اخلاقی، عبادی، اجتماعی، سیاسی، قضایی، جهادی و ... است بنابراین یک فقیه ماهر و توانمند باید نسبت به همه این علوم تبحر و احاطه داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه رسیدن به درجه فقاهت شرایط دارد، گفت: رسیدن به درجه فقاهت ساده و آسان نیست، و برای این جایگاه تنها علم کافی نیست بلکه یک فقیه باید برای رسیدن به این جایگاه به اخلاق و تهذیب هم توجه کرده باشد، در حوزه‌های علمیه همواره تهذیب و اخلاق مورد توجه بوده است.
 

این مرجع تقلید افزود: در حوزه‌های علمیه همواره تهذیب و اخلاق مورد توجه بوده است. یکی از استادان اخلاق بسیار برجسته در تهران آیت‌الله حق‌شناس فقیهی شناخته شده بودند. یک فقیه برجسته همواره باید در جامعه و بین مردم حضور داشته باشد، و پیش از آن درباره تفسیر قرآن و احادیث و روایات اهل‌بیت(ع)  تبحر پیدا کند.

 

آیت‌الله العظمی نوری همدانی با بیان اینکه تهجد، سحرخیزی و نماز شب از جمله اصولی است که در احادیث و روایات ائمه معصومین(ع) بر آنها بسیار تاکید شده است، گفت: هر کس اهل نماز شب نباشد به جایی نمی‌رسد بر همین اساس بزرگان و علما همواره طلاب را به اقامه نماز شب و سحرخیزی سفارش می‌کنند.

 

وی تاکید کرد: هیچ کس با گوش کردن به نوار سخنرانی علما، طلبه یا فقیه نمی‌شود بلکه باید طلاب نزد علمای متخلق به اخلاق و علم به کسب علوم دینی بپردازند، علما و بزرگان همواره در جامعه و کنار مردم برای رفع مشکلات و گرفتاری آنها تلاش کردند طلاب نیز باید بر همین اساس عمل کنند.

 

این مرجع تقلید بیان کرد: شیخ زاهد از علما و عرفای بزرگ تهران کسی بود که در تقوا، دینداری و اخلاق در درجات بالایی قرار داشت و بسیار به مردم خدمت می‌کرد؛ آیت‌الله حق‌شناس نیز در تهران از جمله علمایی بودند که بسیار بر تهجد و شب‌زنده‌داری سفارش می‌کردند در عین حال به مردم بسیار خدمت می‌کردند و در دوران دفاع مقدس افزون بر اینکه خود در جبهه حضور داشتند جوانان را برای حضور در جبهه تشویق می‌کردند.

 

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه روز قیامت پیامبر(ص) در مقایسه با دیگران به علما جوایز خاصی را هدیه می‌کنند، اظهار کرد: از دیگر ویژگی‌هایی که طلاب باید رعایت کنند مبارزه با ستمکاران، ظالمان و طاغوتیان است، اسلام به مسلمانان دستور داده که همواره در برابر دشمنان اسلام مجهز باشد، طلاب در این زمینه باید به چیزی فراتر از مردم مجهز شوند.

 

وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان با تجهیزات فراوان تلاش کردند که با اسلام مبارزه کنند که یکی از این اقدامات هشت سال جنگ تحمیلی علیه ایران بود، گفت: در این میان علما و روحانیون بیش از همه اقشار در نبرد با دشمن حاضر شدند و شهید دادند.

 

این مرجع تقلید با اشاره به دشمنی ۴۰ ساله آمریکا بر علیه ایران، خاطرنشان کرد: مردم کشور ما همواره در مسیر استقامت و ایستادگی بوده و هستند؛ روز گذشته رهبر معظم انقلاب در درس خارج خویش فرمودند: آمریکا طی چهل سال اخیر مقابل قدرت اسلام ایستاده و امروز از مذاکره دم می زند؛ آمریکا بداند ما آنها مذاکره نمی‌کنیم و اگر کسی با آمریکا مذاکره کند خائن یا جاهل است.

 

کد خبر 833289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha