«جلیل جباری»، در گفتگو با خبرنگار شبستان در ارومیه، با اعلام این خبر اظهار کرد: در اثر پیگیری های مستمر و مکرر اداره کل استان و همراهی نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه و استانداری، تفاهم نامه ای در مردادماه سال 95 منعقد گردید و مقرر شد طبقه فوقانی ساختمان حوزه علمیه که در وسط صحن مسجد در دهه 60 احداث شده بود، تخریب و فقط طبق زیرزمین آن حفظ گردد و نیزحجرات پیرامون صحن طبق مستندات تاریخی احیاء گردد.
وی گفت: بر همین اساس ساختمان دوطبقه حسینیه در ضلع شرقی مسجد تخریب و پس از انجام پژوهش های باستان شناختی و بدیت آمدن بقایای معماری حجرات و نیز شبستان در ضلع شرقی ، طرح حجرات و ادامه شبستان تهیه و در کمیته فنی سازمان میراث فرهنگی( وزارت خانه) به تصویب رسید.
جباری تصریح کرد: اقدامات اجرایی با احداث بخشی از شبستان در ضلع شرقی گنبدخانه آغاز گردید که ابعاد آن 5.20×16.80 متر شامل هشت ستون و سه گنبد در یک ردیف میباشد و اعتبار هزینه شده در این بخش حدود 2800 میلیون ریال بوده است.
مدیر کل استان بیان کرد: در سفر هیأت دولت به استان مبلغ 30 میلیارد ریال( سه میلیارد تومان) برای ساماندهی، احیاء و مرمت مسجد جامع ارومیه مصوب گردید که در صورت تخصیص کلیه حجرات پیرامون صحن احیاء و شبستان ضلع شرقی گنبدخانه تکمیل خواهد گردید که این کار میتواند شأن معماری و معنوی این بنای با ارزش تاریخی را احیاء نماید.
این مقام مسئول در ادامه سخنان خود با اشاره به اهداف کلی این طرح اذعان کرد: احیای کا لبد مسجد و بازگرداندن آن به وضعیت اولیه در حد امکان و بر اساس مستندات و شواهد موجود، احیای کاربری مذهبی مسجد جهت اقامه نماز های جماعت بازار با بازسازی شبستان ضلع شرقی بخاطر ارتباط تنگاتنگ بازار و مسجد در همه شهرهای اسلامی، تخریب و برچینی طبقات فوقانی ساختمان مدرسه علوم دینی که در سنوات اخیر احداث شده است و احیای صحن مسجد و بازگرداندن آن به وضعیت گذشته از اهداف این طرح می باشد.
جباری حذف ورودی های الحاقی و احیای ورودی های گذشته مسجد جهت احیای سلسله مراتب منطقی ورود به مسجد، بازسازی و احیاء حجرات پیرامون صحن مسجد و بهره برداری توسط طلاب دینی حوزه علمیه نیز از دیگر اقدامات احیا حجرات مسجد جامع ارومیه است.
گفتنی است؛ مسجد جامع ارومیه در ضلع جنوب شرقی بازار ارومیه و در جوار خیابان اقبال واقع شده است و از مهمترین و قدیمیترین بناهای بافت تاریخی در محدوده بازار ارومیه به شمار میرود که با شماره ثبت 243 در فهرست آثارملی کشور ثبت شده است.
نظر شما