بازار داغ نشست‌ها و نشر علوم انسانی در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید

برگزاری نشست‌هایی همچون «قصه‌های قرآن و روان درمانگری معاصر»، رونمایی از کتاب و ترجمه کتاب‌های علوم انسانی به زبان بوسنیایی از مهمترین اخبار حوزه اندیشه در ۲۵ شهریور ماه به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، آنچه در ادامه می آید مروری است بر مهمترین اخبار حوزه اندیشه در بیست و پنجمین روز از شهریور ماه ۹۸:

 

کتاب «درسنامه‌های قرآنی» رونمایی می‌شود

 

 

مراسم رونمایی از کتاب «درسنامه‌های قرآنی» چهارشنبه، ۲۷ شهریور از ساعت ۹ تا ۱۴:۳۰ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم برگزار می شود.

 

 بنابر این گزارش، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مركز هماهنگي و توسعه پژوهش و آموزش عالي قرآني كشور، در راستای مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی شورای عالی انقلاب فرهنگی و با هدف ساماندهی و تدوین کتب و محتوای آموزشی درسی برای مراکز دانشگاهی مجری رشته علوم قرآن و حدیث در مقطع کارشناسی در اواخر سال ۱۳۹۵ همکاری علمی‌ای را آغاز کردند.

 

این همکاری در قالب انعقاد قرارداد تدوین ۲۱ عنوان درسنامه قرآنی تبلور یافت و برای اجرایی کردن قرارداد یادشده دبیرخانه‌ای با عنوان «کارویژه تدوین درسنامه‌های قرآنی» در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تشکیل شد.

 

این مجموعه آثار براساس سرفصل های مصوب علوم قرآنی در قالب مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور که هر دو از مراکز زیر مجموعه وزارت علوم تحقیقات و فناوری است طراحی و تدوین شده است.

 

مراسم رونمائی از این آثار از ساعت ۹ تا ۱۴:۳۰ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم واقع در پردیسان، ابتدای بلوار دانشگاه، ساختمان دانشکده علوم انسانی، طبقه سوم، تالار امام خمینی(ره) و با حضور مولفین ، ناظرین طرح ها و مدیران مرتبط مراکز آموزشی و پژوهشی استان  برگزار می شود.

 

ترجمه «آرای دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانی آن» به زبان بوسنیایی

جلد اول تا چهارم کتاب «آرای دانشمندان مسلمان در تعلیم و تربیت و مبانی آن» تألیف اعضای هیأت علمی گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به زبان بوسنیایی ترجمه و توسط بنیاد ملاصدرا در کشور بوسنی و هرزگوین منتشر شد تا در اختیار اندیشمندان، دانشگاهیان و جامعه مسلمانان و سایر علاقمندان در آن کشور قرار گیرد.

 

با ترجمه و انتشار این آثار تعداد آثار ترجمه و نشر بین المللی پژوهشگاه تاکنون به عدد ۸۲ رسیده است و در این زمینه پژوهشگاه در میان مجامع علمی و دانشگاهی کشور جایگاه ممتازی دارد. ضمن آنکه شش اثر دیگر پژوهشگاه نیز در مرحله ترجمه به زبان های آلمانی، عربی و اردو به منظور انتشار بین المللی قرار دارد.

 

 

بنیاد ملاصدرا در بوسنی‌وهرزگوین در چند سال گذشته شماری از آثار ارزشمند متفکران بزرگ اسلامی در زمینه‌های فلسفه، عرفان، اخلاق، خانواده، تربیت و مانند آنها را ترجمه و منتشر نموده و در اختیار علاقه‌مندان به این کتاب‌ها در کشور بوسنی و هرزگوین قرار داده است. آثار منتشرشده از سوی این بنیاد مورد توجه بسیاری قرار گرفته و جای خود را به‌خوبی در میان علاقه‌مندان باز کرده است.

 

دسترسی به این آثار از طریق این لینک ممکن است.

 

بررسی ظرفیت قواعد فقه در روابط بین‌الملل

 

 

نشست علمی «ظرفیت قواعد فقه در روابط بین‌الملل براساس اصل عزت، حکمت و مصلحت» در ادامه سلسله نشست‌های علمی همایش ملی گام دوم انقلاب برگزار می‌شود.

 

این نشست علمی با حضور حجج اسلام نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، سیدمحمد نجفی و محسن قدیر از استادان حوزه علمیه برگزار می‌شود.

 

این نشست علمی پنجشنبه، ۲۸ شهریورماه، از ساعت ۱۰:۳۰ لغایت ۱۳ در تالار امام مهدی(عج) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم برگزار می‌شود.

 

«تاریخ مردم‌شناسی و فرهنگ مردم ایران در روزگار پهلوی» بررسی می‌شود

 

در ادامه سلسله نشست‌های فرهنگ و دانشگاه، سومین نشست با محوریت نقد و بررسی کتاب «تاریخ مردم‌شناسی و فرهنگ مردم ایران در روزگار پهلوی» برگزار می‌شود.

 

این اثر با حضور «احمدرضا دالوند» به عنوان نویسنده و «نعمت‌الله فاضلی»، «مهرداد عربستانی» و «جبار رحمانی» به عنوان ناقد امروز (دوشنبه، ۲۵ شهریورماه) از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در سرای کتاب برپا می‌شود.

 

گفتنی است، علاقه مندان می توانند برای حضور در این نشست به نشانی خیابان انقلاب، بین فلسطین و برادران مظفر، پلاک ۱۰۸۰ طبقه منفی ۲ مراجعه کنند.

 

اجرای طرح «فرصت‌آفرینی همکاری داوطلبانه» به همت بنیاد مصطفی(ص)

 

 بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) در راستای تقویت ارتباط دانشجویان و دانشمندان جوان با دانشمندان برجسته جهان اسلام، در نظر دارد طرح فرصت‌آفرینی همکاری داوطلبانه را در هفته اعطای جایزه مصطفی(ص) اجرا کند.

 

حوزه‌های همکاری در این طرح شامل ایجاد فرصت تعامل با دانشمندان برجسته در همراهی با مهمانان خارجی، مشارکت در فعالیت‌های رسانه‌ای و پوشش این رویداد بین‌المللی و همکاری در برگزاری رویدادهای علمی و فناوری هفته اعطای جایزه مصطفی(ص) است.

 

از شرایط لازم برای داوطلبان می‌توان به فارغ‌التحصیلی در سطوح تحصیلات تکمیلی دانشگاه، تسلط به یکی از زبان‌های انگلیسی، عربی و یا فرانسه، حداقل سن ۲۲ سال اشاره کرد.

 

 

از علاقه‌مندان واجد شرایط دعوت می‌شود تا ۳۰ شهریورماه، از طریق تکمیل فرم مربوطه در وب‌گاه step.mstfdn.org آمادگی خود را اعلام کنند.

 

لازم به ذکر است از رویدادهای آن هفته نشست «تبادل تجربیات علم و فناوری در کشورهای اسلامی» Science and Technology Exchange Program (STEP) است که به‌ منظور ایجاد فضای همکاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان کشورهای اسلامی برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. طرحی که ضمن تبیین گفتمان علم و فناوری و توسعه شبکه ارتباطات دانشمندان جهان اسلام، به زمینه‌سازی برای ایجاد هم‌افزایی و توسعه همکاری‌های علمی می‌پردازد و زمینه توسعه فعالیت‌های علمی و فناورانه را در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی مهیا خواهد کرد.

 

 ششمین نشست استپ از ۱۸ تا ۲۱ آبان‌ماه، در دانشگاه‌های صداوسیما، علوم پزشکی تهران، الزهرا(س)، امام صادق(ع) و صنعتی شریف با حضور بیش از ۱۰۰ دانشمند برجسته، مسئولان و فعالان حوزه‌های علم و فناوری از کشورهای مختلف جهان با تمرکز به سطوح بخشی؛ سلامت و همبست آب و انرژی و همچنین سطوح کارکردی؛ ارتباطات علم، بانوان و علم و فناوری، تأمین مالی علم و فناوری برگزار می‌شود.

 

کرسی علمی ترویجی «فلسفه معرفت» برگزار می‌شود

 

کرسی علمی ترویجی فلسفه معرفت، از سوی گروه معرفت‌شناسی پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی پژوهشگاه، روز چهارشنبه، ۲۷ شهریور ماه برگزار می‌شود.

 

در این کرسی علمی «مهدی عباس‌زاده»، عضو هیات علمی گروه معرفت‌شناسی پژوهشگاه به ارائه مطلب می پردازد؛ نقد این کرسی علمی نیز بر عهده حجت‌الاسلام «علیرضا قائمی‌نیا» و «حسن عبدی» است.

 

همچنین دبیری علمی این کرسی نیز بر عهده حجت‌الاسلام «ابوالحسن غفاری»، مدیر گروه معرفت‌شناسی پژوهشگاه است.

 

گفتنی است، کرسی علمی ترویجی فلسفه معرفت، به همت گروه معرفت‌شناسی پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی، از ساعت ۱۱ تا ۱۳ در محل سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان احمد قصیر، خیابان پژوهشگاه(۲)، پلاک ۲ و دفتر قم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به نشانی: بلوار پانزده خرداد، کوچه میثمی (ارتباط از طریق ویدئو کنفرانس) برگزار می شود و حضور علاقه مندان در آن آزاد است.

 

کتاب «با قرآن تا رستاخیز» نقد و بررسی می‌شود

 

نشست رونمایی، نقد و بررسی کتاب «با قرآن تا رستاخیز» به همت پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی برگزار می‌شود.

 

در این جلسه علاوه بر معرفی کتاب، نظریه ای نوین در مورد کیفیت روح و حقیقت انسان و کارکرد این نظریه در توضیح حیات پس از مرگ، معاد جسمانی و چگونگی برزخ از دیدگاه قرآن تبیین می‌شود.

 

در این نشست علاوه بر «مهدی نورافشان» و «حامد فتوت احمدی» که مولفان کتاب هستند، «فروغ پارسا»، «محمدعلی لسانی»، «سید محسن میرباقری» سخنرانی می‌کنند.

 

نشست مذکور روز دوشنبه، هشتم مهرماه ساعت ۱۳ تا ۱۵ در سالن اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

 

برگزاری نشست «قصه‌های قرآن و روان درمانگری معاصر»

 

در ادامه سلسله نشست‌های علمی دراماتورژی قرآن کریم، نشست «قصه‌های قرآن و روان درمانگری معاصر» برگزار می‌شود.

 

سخنران این نشست «محمدرضا آتشین‌صدف»، پژوهشگر روانشناسی و ادبیات داستانی است.

 

گفتنی است، این نشست چهارشنبه، ۲۷ شهریور ساعت ۱۷ در مدرسه اسلامی هنر در قم برگزار می شود.

 

کد خبر 832583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha