به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه « گرایش های نوین در خوشنویسی قاجار» برای نخستین بار روز چهارشنبه 27 شهریور ماه در موزه رضا عباسی افتتاح می شود، همزمان با برپایی این نمایشگاه کتاب « گرایش های نوین در خوشنویسی قاجار» نوشته «کیانوش معتقدی» نیز رونمایی می شود، برپایی این نمایشگاه در موزه رضا عباسی بهانه ای شد تا با «کیانوش معتقدی»، نویسنده و پژوهشگر هنرهای ایرانی – اسلامی به گفتگو بنشینیم که در زیر می آید:
آیا نمایشگاه « گرایش های نوین در خوشنویسی قاجار» حاصل یک پروژه پژوهشی است؟
این نمایشگاه یک پروژه پژوهشی بود که ما چندین ماه بر روی قطعات گنجینه موزه رضا عباسی و به طور مشخص آثاری از خوشنویسان دوره قاجار که در آنها جنبه تزئینی خط و گرایش های نوین در استفاده از خطوط مختلف مورد بررسی قرار گرفته است کار کردیم. در واقع آثار ارائه شده در این نمایشگاه ممتازترین نمونه های نقاشی خط های عهد قاجار است که با مطالعه آنها، سیر تحولات خوشنویسی تزئینی در ایران و تاثیر آن بر تاریخ هنر مشخص می شود.
مشخصا بر روی آثار کدام هنرمندان دوران قاجار کار کردید؟
از آنجایی که هنر دوران قاجار دوران سرنوشت سازی در تاریخ هنر است و هنرمندانی مثل اسماعیل جلایر ، ملک محمد قزوینی، مشکین قلم و دیگران با یک نگاه جدیدی دست به ابتکاراتی زدند و قطعات تازه ای خلق کردند که ترکیب نقاشیخط در آنها به شکوفایی رسید.
در نمایشگاه « گرایش های نوین در خوشنویسی قاجار» چه تعداد اثر به نمایش در می آید؟
در این نمایشگاه 30 اثر نادیده از گرایش های نوین خوشنویسی قاجار برای نخستین بار از گنجینه موزه رضا عباسی به نمایش در می آید، در این نمایشگاه ممتازترین نمونه های نقاشیخط و خط نقاشی های دوره قاجار به نمایش درآمده است. همزمان با این رویداد کتاب تخصصی درباره گرایش های نوین خوشنویسی قاجار به قلم کیانوش معتقدی با ارایه تصاویر آثار موجود در موزه رضا عباسی رونمایی می شود .
این کتاب یک کار پژوهشی است؟
بله این کتاب حاصل یک کار پژوهشی مشترک بین من و موزه رضا عباسی است.
مهمترین دستاورد این نمایشگاه چیست؟
مهمترین دستاورد این نمایشگاه نمایش اثر منحصر به فرد اسماعیل جلایر نقاش باشی، نقاش برجسته دوره ناصری است که تعداد بسیار اندکی از آثار این هنرمند در دنیا وجود دارد .
نمایشگاه « گرایش های نوین در خوشنویسی قاجار» از 27 شهریور به مدت یکماه در موزه رضا عباسی برپا می شود علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند به این موزه واقع در خيابان شريعتي. نرسيده به پل سيدخندان. پلاک 892 مراجعه کنند.
نظر شما