هزینه های تحمیلی مدارس به خانواده ها

هرسال اکثریت مدارس لباس فرم پایه ها را تغییر می دهند و خانواده در هر شرایط مالی که باشند، مجبورهستند بپذیرند تا فرزندشان همرنگ جماعت شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، معصومه بدخشان:  سال هاست تحصیل در مدارس دولتی رایگان نیست. جدا از دریافت وجه به بهانه های مختلف، هزینه  لباس فرم  مدارس هم به خانواده ها تحمیل می شود.

 والدین باید برای یونیفرم فرزندانشان مبالغی بین 100 تا 300هزارتومان پرداخت کنند. هرسال اکثریت مدارس لباس فرم پایه ها را تغییر می دهند و خانواده در هر شرایط مالی که باشند، مجبورهستند بپذیرند تا فرزندشان همرنگ جماعت شود.

جدا از بحث مالی، کیفیت یونیفرم ها است، پارچه هایی که استفاده می شود از جنس های نامرغوب است، همین مسایل موجب شده تا خانواده ها انتقادهایی به این امر اجباری داشته باشند.

تغییر یونیفرم و تحمیل هزینه 120 هزار تومانی

فاطمه کلاس سوم ابتدایی است. در یکی از مدارس جنوب تهران تحصیل می کند. مبلغ 120 هزار تومان بابت یونیفرم فرزندش پرداخت کرده است و مادر او به خبرنگار شبستان می گوید: برای سال تحصیلی جدید یونیفرم مدرسه اش تغییر کرده است. 

او بیان می کند: یونیفرم سال گذشته دخترم، سالم مانده و می توانست امسال هم بپوشد اما این تغییرموجب شد تا در این شرایط سخت اقتصادی هزینه هایی هم تحمیل ما شود. یک فرزند محصل دیگر هم دارم که روی هم رفته، هزینه های تحصیل بالا می رود.

 

جنس نامرغوب یونیفرم مدارس

یکی دیگر از والدین که فرزندش در یکی از مدارس شرق تهران تحصیل می کند به خبرنگار شبستان می گوید: پسرم باید در پایه دوم تحصیل کند. هزینه یونیفرم او 100 هزارتومان شده است. جنس پارچه ای که در روپوش و شلوار پسرم به کار رفته است، پلاستیک است و ارزشش این مبلغی نیست که گرفته اند.

 

یکی از مدیران مدرسه هم بیان کرده است طبق بخشنامه ای باید حداکثر تا ۱۰ درصد هزینه روپوش مدارس را به حساب سازمان دانش آموزی واریز شود که به گفته معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی این بخشنامه‌ در تاریخ ۲۴ تیرماه اصلاح و به استان‌ها ابلاغ شده است و سازمان هیچ گونه وجهی از این بابت دریافت نمی‌کند. اگر هم هزینه‌ای دریافت شود کاملا داوطلبانه بوده و صرف بخشی از هزینه‌های پشتیبانی و توسعه خدمات می‌شود.با این وجود مدارسی هستند که سهمی از فروش تولیدات به آن ها می رسد و اینگونه مشکلات مالی مدرسه را حل می کنند.

 با این وجود، کیفیت با قیمتی که عرضه می شود، ناهمخوان است و فشارهای مالی زیادی به خانواده های پرجمعیت وارد می شود.

مدارسی که شرایط خانواده ها را درک می کنند

ناگفته نماند، برخی از مدارس هم هستند که شرایط خانواده ها را درک می کنند و یونیفرم مدرسه را تغییر نداده اند در این ارتباط مادری می گوید: فرزندم به کلاس سوم می رود، یونیفرمش هیچ تغییر نکرده است. مدیر مدرسه گفت اگر می خواهید یونیفرم جدید تهیه کنید، یونیفرم فرزندتان را به مدرسه بدهید تا به نیازمندان اهدا کنند.

 

همچنین مادر دیگری به خبرنگار شبستان بیان کرد: پسرم در پایه سوم دبیرستان است. مدرسه مبلغ 60 هزارتومان برای پیراهن به عنوان یونیفرم دریافت کرد و اعلام کرد، دانش آموزان هر شلواری که دارند را بپوشند و نیاز نیست شلوار جدیدی به عنوان یونیفرم تهیه کنند.

 

او بیان می کند: مدیر مدرسه به خانواده ها اعلام کرد، ما شرایط اقتصادی خانواده ها را درک می کنیم و هزینه برای شلوار بالا برآورد شده است، بنابرین نیازی نیست آنچه را که مدرسه می گوید تهیه کنید.

 

به هر روی، شرایط اقتصادی کشور، شرایط سختی را به خانواده ها تحمیل کرده است. هزینه های تحصیل چند برابر شده است، لذا مدارس  باید با درنظر گرفتن شرایط خانواده ها کمترین فشار مالی را به آن ها وارد کند.

کد خبر 832353

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha