به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «رضا نجفی» امروز شنبه 24 شهریور در ششمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی و سلامت زنان و خانواده استان تهران با اشاره به طرح پیشگیری و مقابله با مظاهر فساد در استان تهران گفت: اهمیت بررسی و کاهش آسیب های اجتماعی بر کسی پوشیده نیست. در شورای اجتماعی کشور مکرر به این طرح پرداخته شده است و از سال 95 تا 97 در دادستانی کشور به لحاظ اینکه این دستگاه و پلیس وظایف اصلی در مقابله با آسیب های اجتماعی دارند، 20 جلسه تشکیل و مصوباتی در این زمینه تنظیم و ابلاغ شد که از جمله این مصوبات ایجاد هماهنگی و اقدامات دستگاهی در پیشگیری از وقوع جرم برای استفاده از ظرفیت های مردمی است.
معاون دادستان تهران تصریح کرد: این طرح شامل یک مقدمه و در بخش بعدی جرایم و ناهنجاری هایی است که در 21 مورد ذکر شده است که قوانین و مستندات مربوط به این طرح در 57 ماده و هفت قانون اصلی استخراج و زمینه این طرح شده است. مبانی این طرح عمدتا قانونی است و دستگاه هایی که در اجرای این طرح برای آنها شرح وظایف تعیین شده است، 18 دستگاه می باشند.
وی افزود: در اصل سوم قانون اساسی ایجاد محیطی مناسب برای رشد مفاهیم اخلاقی اشاره شده است و دولت به معنای اعم کلمه وظیفه دارد که برای تبلور ارزش های اخلاقی اقدام کند که برخی از جرایم این طرح عبارت است از بدپوششی در وسایل نقلیه و اماکن عمومی و همچنین برگزاری موجبات میهمانی یا حضور در این مجالس می باشد.
نجفی با اشاره به جرایم و ناهنجاری های اجتماعی مشمول این طرح تصریح کرد: ارتکاب به افعال حرام در اماکن عمومی از طریق پخش نوارهای صوتی مبتذل و مستهجن با صدای غیر متعارف، سگ گردانی، بی حجابی و تشویق سایرین به این قبیل اعمال و تلاش در جهت قبح زدایی از جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی و همچنین مظاهر علنی فساد و فحشا از قبیل زنان ویژه خیابانی و شرب خمر، تظاهر مستانه و رانندگی در حین مسیر از جمله ناهنجاری های اجتماعی مشمول طرح پیشگیری و مقابله با مظاهر فساد است.
معاون دادستان تهران با اشاره به اهداف این طرح خاطرنشان کرد: کاهش و پیشگیری مقابله با جرایم مظاهر علنی فساد و ناهنجاری های اجتماعی در استان تهران با اولویت شهر تهران، ارتقای احساس امنیت عمومی شهروندان و افزایش ضریب اجتماعی شهر از جمله اهداف این طرح می باشد.
وی با بیان اینکه اجرای موازین شرعی و قانونی در خصوص جرایم موضوع طرح مبتنی بر فریضه امر به معروف و نهی از منکر نیز از دیگر اهداف این طرح است، افزود: با اجرای این طرح جرایم و مظاهر علنی فساد به منظور آسیب شناسی و برنامه ریزی رصد و پایش خواهند شد.
وی با اشاره به وظایف فرمانده انتظامی استان تهران در اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: شناسایی و انجام اقدامات اطلاعاتی پیرامون مناطق آلوده جرایم موضوع طرح عوامل اصلی، چگونگی تهیه و توزیع مشروبات الکلی، آلات و ادوات قمار، اماکن و برگزاری مجالس مختلف، دستگیری متهمان ضبط و جمع آوری آلات و ادوات ممنوعه و معرفی متهمان به مراجع قضایی از جمله وظایف مهم نیروی انتظامی در اجرای این طرح می باشد.
نجفی همچنین با اشاره به وظایف ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان تهران نیز در اجرای این طرح اظهار کرد: تهیه محتوا و آموزش فکری و عقیدتی نیروهای مقاومت بسیج و ماموران انتظامی در مقام اجرای فریضه شرعی امر به معروف و نهی از منکر، تشویق مردم و مراکز دولتی و غیر دولتی به اجرای فریضه شرعی امر به معروف و نهی از منکر و همچنین پیگیری حمایت قانونی و قضایی از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در اجرای طرح بر اساس قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر نیز از دیگر وظایف این ستاد در اجرای طرح پیشگیری و مقابله با مظاهر فساد است.
معاون دادستان تهران با اشاره به وظایف صدا و سیما در اجرای طرح پیشگیری و مقابله با مظاهر فساد بیان کرد: تمرکز بر پدیده قانون شکنی و عاملان بر هم خوردن آرامش روانی و امنیت عمومی و اخلاقی جامعه، تدوین نقش حجاب و عفاف در افزایش سلامت جامعه و بهره برداری از آن و همچنین اهتمام ویژه برای معرفی و ترویج فرهنگ عفاف به منظور نهادینه سازی آن در جامعه نیز جزو وظایف رسانه ملی در اجرای این طرح می باشد.
نجفی در خصوص وظایف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در اجرای این طرح خاطرنشان کرد: وزارت ارشاد باید نظرات مردم را از طریق رسانه های ملی در خصوص مرتکبین جرایم موضوع طرح انعکاس دهد و همچنین مصاحبه مطبوعاتی با کارشناسان در خصوص آثار و عواقب سوء جرایم موضوع طرح در حوزه موضوعات اجتماعی، ارزشی و فرهنگی تهیه کند.
وی افزود: فرماندهی انتظامی استان تهران با بیشترین وظیفه در خط مقدم قرار دارد و اقدامات خوبی را در شناسایی مجرمان انجام داده است.
وی افزود: با وجود قوانین در حوزه مبارزه با قاچاق کالا متاسفانه هنوز عاملان و شبکه های قاچاق شناسایی نمی شوند.
نظر شما