لزوم تغییر در طرح کاهش آلودگی هوا /۲ هفته اول مهر تردد کامیونت های غذایی از ۶ تا ۹ صبح در تهران ممنوع است

مهماندار گفت: با توجه به بازگشایی مدارس و افزایش ترافیک تهران تردد کامیونتهای توزیع مواد غذایی در ۲ هفته اول مهر از ساعت ۶ تا ۹ صبح ممنوع است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان: سردار «محمدرضا مهماندار» در برنامه با خبرنگاران رادیو سلامت در خصوص فعالیت های پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: سلامت در جامعه ابعاد مختلفی دارد از امراض و بیماری های مختلف را در بر می گیرد تا بحث های ترافیکی، امروز سلامت از بحث های مهم دنیاست و در سطح جامعه بین الملل حائز اهمیت است.

 

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران افزود: سازمان جهانی بهداشت روانی سلامت در ترافیک سرمایه گذاری بسیار زیادی کرده است. رسانه ها نقش اساسی در مطالبه گری دارند، در مهر ماه زمان ترافیک و حجم ترافیک وابسته به تقاضای سفر است با شروع مهر دانش آموزانی که می خواهند به سر کلاس بروند بروند باعث افزایش میزان تقاضای سفر می شوند که باعث می شود ترافیک پر حجم صبحگاهی و در ظهر را شاهد باشیم. از همین الان یک مانور بزرگ با شرکت دستگاه های دخیل در امر ترافیک در 30 شهریور خواهیم داشت، تا در ابتدای مهر با مشکلات کمتری روبرو باشیم.

 

وی افزود: برای بالا بردن ایمنی دانش آموزان نیازمند آموزش هستیم که به همین دلیل همکاران ما در مدارس حضور پیدا می کنند و بحث ایمنی را به دانش آموزان یاد می دهند. و در کنار ان بحث مهندسی ترافیک را با دستگاه هایی که ر این حوزه مسئول هستند را داریم و برای بازگشایی پلیس طرح همیاران پلیس را اجرا می کنیم. تغییر زمان در 2 هفته اول مهر که سرویس مدارس هنوز جا نیفتاده است و طبیعی است والدین نیز دوست دارند روزهای اول خودشان فرزندان را جا به جا نمایند. در 2 هفته اول هم تردد کامیون، کامیونت ها و وانت بارها که توزیع مواد غذایی دارند از 6 تا 9 صبح ممنوع است و اگر موردی باشد توسط همکاران متوقف و جریمه می شوند.

 

وی افزود: نامه ای توسط شهردار به معاون اول ریاست جمهوری ارسال شده است که در دو هفته اول تا ساعت 9 صبح کارمندان به صورت شناور در محل کار حاضر شوند و بتوانند به همان میزان در عصر همان روز فعالیت نمایند. که البته هنوز جواب این نامه و موافقت با آن برای ما ارسال نشده است.

 

مهماندار خاطرنشان کرد: اجرای این طرح کاهش آلودگی هوا به جای طرح زوج و فرد با شروع فصل تابستان بود که ترافیک کمتری در سطح شهر وجود داشت و عوارض این طرح در مهر ماه می تواند خود را نشان دهد و این مانند سایر طرح ها نیازمند اصلاحات است و اگر همین 3 ماهی که اجرا شده است را به عنوان یک کار آزمایشی در نظر بگیریم. در قبل هر خودرو 2.5 روز می توانست در سطح شهر تردد نماید که الان 1.5 روز می تواند تردد داشته باشد و 4.5 روز می تواند با پرداخت هزینه تردد نماید. در زمان طرح زوج و فرد که روزانه دو میلیون خودرو می توانستند وارد طرح شوند حدود هزار و 500 خودرو وارد طرح می شدند و اگر همه بخواهند ظرفیت معابر طرح زوج و فرد سابق را که یک ظرفیت محدودی است که اگر از یک سقفی بیشتر شود، باعث ایجاد گره ترافیک می شود.

 

رییس پلیس تهران افزود: ساعت خاتمه طرح با توجه به اینکه شش ماهه دوم غروب آفتاب در پنج بعد از ظهر است می تواند تغییر کند و ساکنین طرح نیز باید بتوانند بعد از ساعت 8 و 9 صبح نیز خروج از طرح را داشته باشند و یک بار نیز ورود به طرح را داشته باشند. تغییرات شورای سیاستگزاری در ترافیک شهر تهران. این طرح با خواست شهرداری تهران انجام شده است و در شورای ترافیک کار کارشناسی روی آن شده است و مسئولیت ترافیک به عهده شهرداری تهران است، تغییرات انجام شد که گفته می شد نسبت به قبل وضعیت ترافیک بهتر می شود و پلیس این همراهی را داشت ولی این همراهی به معنای این نیست که اگر ما ببینیم سلامت افراد جامعه در خطر است آن حتما نظرات خود را لحاظ خواهیم کرد.

 

وی افزود: ایمنی دانش آموزان یک کار گروهی است، والدین، رانندگان سرویس ها و خود دانش آموزان و مسئولان مدارس دارای نقش هستند تا سوانح کمتر شود و ما آموزش دانش آموزان و رانندگان سرویس ها را در دستور کار قرار داده ایم.و 11.500 نفر تا پایان این هفته آموزش های ایمنی را می بینند.

 

مهماندار گفت: مکان یابی و استقرار مدارس از حفظ ایمنی بسیار مهم است و شاهدیم برخی نقاط تجاری در معابر کم عرض ساخته می شود و پلیس جزو کارگروه هایی که مجوز ساخت و ساز داده می شود، نیست و رانندگان سرویس باید خودشان درب ماشین را برای دانش آموزان باز کنند و آنها را تا درب مدرسه همراهی نمایند و پدر و مادرها نیز باید همین کار را انجام دهند و بهتر است سرویس ها در صورت امکان در داخل مدرسه دانش آموزان را پیاده و سوار نمایند.

 

وی در خصوص ایجاد خطوط ویژه دوچرخه سواری در سطح تهران گفت: پلیس نیز انتقاداتی به این طرح دارد و انتقاد ما این است که برای ایجاد سرویس جدید حمل و نقل نیاز به فرهنگ سازی داریم، همان طور که در خصوص ماشین از روزی که وارد شد، فرهنگ سازی آن به وجود نیامده است. و خطوط دوچرخه سواری باید به سمت محلات برود تا خانواده ها از آن بتوانند استفاده نمایند.

 

مهماندار گفت: جدیدا دوچرخه ها وارد خطوط ویژه می شوند که باعث ایجاد سوانح می شود و تهران با شیب شمالی جنوبی که دارد دوچرخه کارایی چندانی ندارد فقط می توان به صورت تفریحی به دنبال رواج دوچرخه سواری بود و ما به صورت پایلوت به این طرح اجازه اجرا داده ایم و اگر پس از پایان طرح بازدهی لازم را نداشته باشد این طرح جمع آوری می شود.

 

 

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران گفت: در مورد موتورسیکلت اساسا در وضعیت خوبی نیستیم و سیاست گذاری کشور در حوزه تولید برنامه ریزی درستی نبوده است و در 10-15 سال گذشته 3 کارخانه تولید موتور داشتیم اما یکباره 200 شرکت تولید موتور ایجاد شده است که عوارض این برای باید برای جامعه باید بررسی شود و باید بررسی شود که تولید موتور با کیفیت پایین و تعداد زیاد و قدرت ما نور بالا می تواند وسیله ای برای ایجاد جرم و جنایت شود.

 

وی افزود: بالای 90 درصد کیف قاپی هایی که در تهران اتفاق می افتد با موتورسیکلت است. وقتی که تصمیم می گیریم در خصوص موضوعی به صورت کلان به جزییات آن نگاه نمی کنیم که این امر نیازمند تغییر است و در تهران 3 میلیون موتور شماره گذاری داریم و 11 میلیون موتورسیکلت کشور داریم. موتور از یک وسیله تفریحی و ورزشی به وسیله ای برای اقشار آسیب پذیر برای امرار معاش شده است و باعث شده است تا ما در برخورد با موتورسیکلت دچار چالش شویم. حدود 35 تا 40 درصد افرادی که در سوانح جان خود را از دست می دهند، موتورسیکلت سواران هستند.

 

مهماندار گفت: به زودی طرح و برنامه پلیس راهور برای موتورسیکلت سواران متخلف اجرایی خواهد شد و موتورسیکلت ها نیز باید معاینه فنی بگیرند.

کد خبر 832022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha