«محسن رهنما» در حاشیه بازخوانی نمایشنامه «دختر لُر» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان پیرامون این نمایشنامه گفت: «صدیقه سامی نژاد» در شهر بم در استان کرمان متولد شد و به همراه همسرش دماوندی در استودیو امپریال فیلم بمبئی مشغول بود. سپس به هندوستان مهاجرت کرد و بعد از سالها به ایران بازگشت. سامی نژاد در اولین فیلم ناطق ایرانی به نام «دخترلُر» که ساخته اردشیر ایرانی و نوشته عبدالحسین سپنتا است، نقش آفرینی کرد که این فیلم اکران عمومی شد.
این نمایشنامه نویس و کارگردان اصفهانی افزود: در این نمایشنامه سعی شده که به سال های دشوار تنهایی و رنج هایی که این بازیگر مهم با اسم هنری روح انگیز و بی مهری هایی که سینما و رسانه نسبت به وی روا داشتند در مونولوگی اشاره شود.
رهنما گفت: امیدواریم خوانشی با خانم فاطمه معتمدآریا از این اثر نمایشی داشته باشیم زیرا ارتباط معناداری بین صدیقه سامی نژاد و فاطمه معتمد آریا و بی مهری صنعت سینما و رسانه به این دو هنرمند در جریان است. حتی در طراحی پوستر سعی شده صورت خانم معتمدآریا و چشمان روح انگیز یکی شود تا این سرنوشت دو هنرمند به جامعه هنری و سینمایی تلنگری زده شود.
وی با اشاره به روحیه تیمی در اولین خوانش از نمایشنامه «دخترلُر» تصریح کرد: این مونولوگ توسط مژگان نوایی یکی از توانمندترین بازیگران تئاتر اصفهان به نمایش درآمد.
رهنما گفت: اطلاعات درباره صدیقه سامی نژاد بسیار محدود و تکراری است و سعی کردم که با بازخوانی های بسیار به تنهایی این شخصیت نزدیک شوم.
این نمایشنامه نویس و کارگردان مشهور اصفهانی ادامه داد: پس از دریافت بازخوردها اثر را بازنویسی خواهم کرد و به نظرم یکی از شگردهای نوشته خوب، بازنویسی مدام نمایشنامه است.
وی با اشاره به سخنرانی صریح فاطمه معتمدآریا در جشنواره فیلم فجر گفت: اتفاق هایی که در مسیر زندگی هنری صدیقه سامی نژاد افتاده در قرابت با فاطمه معتمدآریاست و بی مهری سینما و رسانه به این دو شخصیت باعث شده تا در خوانش نمایشنامه «دختر لُر» به این تنهایی و کم لطفی به هنرمندان پرداخته شود.
گفتنی است؛ نمایش نامه خوانی «دخترلُر» با همت دفتر تخصصی تئاتر، تالار هنر اصفهان و دفتر تخصصی سینما وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و همکاری گروه تئاتر دیگر برگزار شد.
نظر شما