به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی» در یکصد و بیست و سومین جلسه شورای اجتماعی کشور با موضوع عفاف و حجاب که صبح امروز یکشنبه 24 شهریور برگزار شد، گفت: موضوع عفاف و حجاب باید واقع بینانه دیده شود. طبق گزارشی که وزارت اطلاعات، صدا و سیما و بسیج در این جلسه ارایه دادند، هفت الی هشت درصد جامعه نسبت به موضوع حجاب کاهلی دارند.
وزیر کشور اظهار داشت: تبلیغات و نوع داوری ما نسبت به مسئله حجاب نباید به گونه ای باشد که این نگرانی را در جامعه ایجاد کند که گویا درصد بیشتری درگیر مسئله بدحجابی هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید در مسئله حجاب اولویت ها مشخص و برنامه ها واقع بینانه دیده شود، یادآور شد: یکی از مسایلی که در جلسه امروز مطرح شد، بحث کشف حجاب بود که با آن برخوردهای لازم انجام می شود. برخی گزارشات حکایت از این دارد که در مسئله کشف حجاب به صورت سازماندهی شده، عمل می شود.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه ما باید یک شناخت و درک مشترک از حجاب داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اگر قرار است کارگروهی برای ساماندهی موضوع حجاب تشکیل شود باید ذیل این کارگروه مجموعه فعالیت های پژوهشی جمع و در نتیجه به یک فرا تحلیل برسیم که بر اساس آن برنامه ها را اجرایی کنیم.
وی گفت: ما نباید در مسئله حجاب فصلی عمل کنیم، بحث حجاب یک بحث اعتقادی، دینی و اجتماعی است که باید به صورت مستمر پیگیری شود و دستگاه ها نیز با هم هماهنگ عمل کنند، نباید در تابستان ها که ظواهر موضوع بیشتر مشخص است به آن هجمه داشته باشیم و در پاییز و زمستان کمرنگ شود. ما باید به صورت مستمر مسئله را پیگیری کنیم.
وی با تاکید بر مشارکت عمومی مردم برای ساماندهی موضوع حجاب تصریح کرد: مسئله حجاب یک مسئله عمومی و فرهنگی است و باید با مشارکت مردم و مستمر و هماهنگ عمل شود.
رحمانی فضلی گفت: باید یک احساس مشترک در همه آحاد جامعه نسبت به موضوع حجاب ایجاد شود و اگر ما مسئله حجاب را یک فرهگن عمومی بدانیم، قطعا این احساس مشترک به وجود خواهد آمد.
وی با بیان اینکه هر کسی که در مسئله حجاب عناد و مخالفت داشته باشد باید طبق قانون با وی صریح برخورد شود، گفت: معتقدیم 95 درصد اقدامات در حوزه حجاب باید ایجابی و 5 درصد به صورت سلبی باشد و کار ایجابی باید قوی و مستمر باشد.
وزیر کشور ادامه داد: دستگاه هایی که در این زمینه موظف هستند باید متناسب با وظایف برنامه هایشان را به صورت زمان بندی شده به ما ارایه دهند چرا که بحث حجاب در سطح نظام مورد تاکید همه است. مقام معظم رهبری، رییس جمهور و سران قوا نسبت به این موضوع تاکید دارند و اراده عمومی مردم نیز ساماندهی این مسئله است.
وی با اشاره به نقش فضای مجازی در این زمینه گفت: ما فضای مجازی را به عنوان یک طریق و سهولت در انجام کارها قبول داریم اما نکات آسیبی آن باید به دقت مورد رصد قرار گیرد. دستگاه هایی همانند وزارت علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برنامه هایشان را به صورت درازمدت در این زمینه داشته باشند و ما آثار کارشان را در درازمدت ببینیم.
وی با بیان اینکه در مسئله حجاب از سیاسی شدن و دو قطبی شدن جامعه باید به شدت پرهیز شود، گفت: این کار درستی نیست که ما به اعتقادات مردم برای دو قطبی کردن جامعه استفاده کنیم و در شورای اجتماعی کشور تاکید داریم از هر اقدامی که باعث دو قطبی شدن جامعه در مسایل فرهنگی شود، باید پرهیز شود.
وزیر کشور خطاب به دستگاه های اجرایی حاضر در جلسه گفت: از الان فکر پشتیبانی مالی و مادی را از سرتان بیرون کنید، اینکه ما در ستاد پشیتبانی مالی از دستگاهی برای مسئله حجاب داشته باشیم به هیچ عنوان در اولویت نیست چرا که معتقدیم دستگاه ها منابع مالی لازم برای این موضوع را دارند و از امکانات خودتان برای حل مسئله استفاده کنید.
وی با اشاره به مسئله تولید چادر مشکی در کشور گفت: در حال حاضر کارخانه ای در چهارمحال و بختیاری سه شیفت در حال تولید چادر مشکی است. به گفته رییس کارخانه باز هم سفارش پشت سفارش به این کارخانه داده می شود که این جای خوشحالی دارد اما ما معتقدیم که باید از این کارخانه و کارخانه هایی که در زمینه تولید چادر مشکی فعالیت می کنند، حمایت لازم انجام شود ولی تا زمانی که به واردات چادر مشکی نیاز داریم باید عوارض گمرکی و تعرفه ها را صفر کنیم و ما این پیشنهاد را قطعا مورد پیگیری قرار می دهیم.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه نباید یک نسخه واحد برای کل کشور در مسئله حجاب پیچیده شود، گفت: معتقدیم که باید در برنامه ریزی ها برای مسئله حجاب تشابهات و تفاوت های استان ها و شهرها دیده شود و بر اساس آن در مسئله حجاب وارد شویم.
وی تصریح کرد: ما با جامعه ای مواجه هستیم که نسبت به شرعی بودن موضوع حجاب هنوز اقناع نشده اند و در واقع اقناع سازی لازم برای قشر جوان انجام نشده است و به همین دلیل در مقابل اجرای قانون می ایستند لذا دستگاه های فرهنگی باید در زمینه اقناع سازی فعالیت گسترده ای داشته باشند.
وی گفت: اقدامات سازمان یافته ای از طرف رسانه های خارجی در موضوع حجاب انجام می شود که باید رسانه های داخلی ما که خوشبختانه تمامی دستگاه های ما از جمله سپاه رسانه های خوبی در اختیار دارند و می توانند در این موضوع به صورت مستقل برنامه هایی را داشته باشند و به شبهات و ابهامات پاسخ مناسبی بدهند.
وزیر کشور ادامه داد: در بحث روسری برداشتن ما شاهد بودیم که اگر خانمی روسری برمی داشت از طرف شبکه های خارجی مورد حمایت قرار می گرفت و همین نشان می داد که در این مسئله سازمان یافته عمل می شود./
نظر شما