به گزارش خبرگزاری شبستان، اقتصاد؛ ستون اصلی جنگ ما و امریکا، بکارگیری ظرفیت حقوقی مساجد در حل دعاوی، فناوری های نوین توان زیادی به نظام جمهوری اسلامی بخشید، اتمام حجت آیتالله رئیسی درباره برخورد با مفاسد اقتصادی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۴ شهریورماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
ستون اصلی جنگ ما و امریکا، اقتصاد است/نباید از دلار برای حفظ ارزش دارایی هایمان استفاده کنیم
سردار «غلامرضا جلالی» شب گذشته (شنبه 23 شهریور) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با بیان اینکه به تجاوز پهپاد پیشرفته امریکایی پاسخ جدی و بازدارندگی خود را در این بخش نشان دادیم، گفت: ساقط کردن این پهپاد نشان داد امکان عملیات نظامی برای امریکاییها وجود ندارد و این موضوع اثرات راهبردی داشت. ساقط کردن پهپاد متجاوز امریکایی برای جمهوری اسلامی ایران، قدرت بازدارندگی قاطع ایجاد کرد و بخش زیادی از تهدیدهای دشمن که در ارتفاع بالا وجود داشت منتفی شد.
رییس سازمان پدافند غیر عامل با بیان اینکه امریکا تلاش میکرد جنگ را به عنوان شبه بالای سر ملت ایران برای ایجاد دو قطبی در کشور نگه دارد، افزود: آمریکا می خواست به لطف برخی از جریانهای همراه او در داخل برای مردم ترس ایجاد کند، اما با زدن پهپاد امریکایی به این تهدیدها پاسخ دادیم و بازدارندگی ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه برخی کشورهای منطقه که از امریکاییها برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران دعوت میکردند با ساقط شدن پهپاد امریکایی از حالت تخاصمی خارج شدند و به سمت رفتار دوستانه رفتند، افزود: آنها فهمیدند اگر جنگی شود آنها هیزم آن آتش خواهند بود.
سردار جلالی با اشاره به اینکه سرنگونی پهپاد امریکایی قدرت سیاسی کشور را نیز افزایش داد بر این نکته تاکید کرد که جنگ اصلی با کشورمان در حوزه اقتصادی است و گفت: ستون اصلی جنگ ما و امریکا، اقتصاد است و این نوع جنگ، جزو مدرنترین جنگ هاست و جنگ اقتصادی کنونی، حوزههای مالی، اطلاعاتی، پولی و بانکی و تحریمی را شامل میشود.
بخشی از اتفاقات مبنی بر نپرداختن مالیات به نبود فرهنگ مالیاتی در کل کشور مربوط میشود
«فرید موسوی» شب گذشته (شنبه 23 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره استفاده از کارت خوان در مطب پزشکان با اشاره به اینکه فرار از قانون یک نوع قانون ستیزی محسوب میشود و پزشکان که قشر فرهیخته هستند و با جان انسانها سروکار و شغل مقدسی دارند در برابر اجرای قانون یک صف آرایی بی مورد پدید آوردند و تمکین نکرده اند، گفت: در شرایط فعلی، دستگاههای اجرایی باید به طور جدی به موضوع ورود و با قانون ستیزی این قشر از جامعه برخورد کنند و گرنه همین ۲۰ درصد که تمکین به قانون کرده اند دل سرد میشوند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی کشور با بیان اینکه در تهران از ۲۰ هزار پرونده پزشکی قانونی که برای رسیدگی به امور مالیاتی تشکیل شده بود حدود ۱۱ هزار پرونده اقدام به خود اظهاری کرده اند، گفت: در این اقدام درآمد سالانه هر پزشک به طور میانگین ۵ میلیون و هفتصد هزار تومان اعلام شده است.
وی ادامه داد: دوستان امور مالیاتی با اندک اطلاعاتی که از مرکز جامع آمار دریافت کردند براساس بررسیهای فراوان، میانگین درآمد سالانه هر پزشک را از ۵ میلیون به ۱۴ میلیون تومان اعلام کرده است. در میان این ۱۱ هزار نفر که خود اظهاری کرده اند حدود ۵۰۰ نفر درآمدهای بالایی داشته اند و براساس اعلام نظر آنها میانگین درآمد سالانه آنها حدود ۱۷ میلیون تومان است این در حالی است که براساس بررسیهای امور مالیاتی، میانگین درآمد سالانه این ۵۰۰ نفر حدود ۷۶ میلیون تومان بوده است. این در حالیست که یک کارگر یا کارمند که از حداقل حقوق دریافتی برخوردار است اول مالیاتش را کسر و بعد حقوقش را پرداخت میکنیم.
بکارگیری ظرفیت حقوقی مساجد در حل دعاوی/ اشتغال فارغ التحصیلان حقوق در مسجد
حل دعوای قضایی و افزایش بی رویه پرونده های قضایی و ورودی این پرونده با توجه به افزایش مراکز رسمی و دولتی قضایی برای رسیدگی به این امر از چالش های اصلی دستگاه قضا است که حتی با اختصاصی کردن محاکم و مراکز رسیدگی به پرونده های مختلف نتوانسته از بار پرونده های ورودی دستگاه قضا کم کند اما در این میان شاید مساجد به عنوان یک مرکز دینی و اعتقادی مردم که تا حد زیادی مورد اعتماد اقشار مختلف مردم در محلات و شهرهای گوناگون هستند ظرفیت قابل توجهی در کاهش بار ورودی پرونده ها به دستگاه قضا داشته باشد و شاید بتوانند با برنامه ریزی مدون و با در دست داشتن آیین نامه های قانونی و البته استفاده از افراد کارشناس و آموزش دیده در کنار ائمه جماعت در مساجد به عنوان افراد قابل اعتماد مردم در محلات در حل دعاوی مالی، حقوقی و خانوادگی و ..... نقش موثر ایفا کنند. استفاده از ظرفیت مساجد در حل دعاوی حقوقی حتی می تواند در بکارگیری فارغ التحصیلان رشته حقوق و وکالت نیز اثر گذار باشد و از دغدغه اشتغال فارغ التحصیلان در این رشته نیز بکاهد. در همین رابطه مصاحبه ای به شرح زیر با «پیمان حاج محمود عطار»، وکیل پایه یک دادگستری به شرح زیر ارایه شده است.
ظرفیت مساجد را در حل دعوای و حل اختلاف و ایجاد صلح و سازش میان طرفین چگونه می بینید؟
مساجد به عنوان مرکز تجمع مومنین و نمازگزاران در طول تاریخ اسلام از زمان بعثت رسول اکرم (ص) تا کنون محل تبادل نظر و حل مشکلات شهروندان بوده است این ویژگی شامل مساجد مسلمانان از ابتدای تاریخ اسلام است که معابد و مراکز مذهبی سایر ادیان از قبیل مسحیان از این ویژگی مساجد در میان مسلمانان برخودار نیست.
آیا برگزاری نمازهای پنج گانه در طی روز در مساجد می تواند نشاندهنده ظرفیت عظیم مساجد در جذب اقشار گوناگون جامعه برای حل مشکلات آنها باشد؟
نمازهای جماعت در پنج وعده در مساجد مسلمانان برای نیایش پروردگار در غالب یک کنگره گروهی و به شکل واحد با حضور جمع کثیری از افراد برگزار می شود که قبل از برگزاری نماز مسلمانان با شنیدن صدای اذان از مساجد خود را برای حضور در این مکان مقدس حاضر می کنند که در این تجمع غیبت افرادی که در روزها و هفته های قبل در صف نماز حضور داشتند موجب می شود تا دیگران از مشکل فرد غایب پرس و جو کنند و از مشکل قضایی یا مالی و یا سایر مشکلات او برای عدم حضور در مسجد آگاه شوند.
فناوری های نوین توان زیادی به نظام جمهوری اسلامی بخشید
مراسم افتتاحیه «اولین مدرسه تابستانی علوم و فناوری های کوانتومی به زبان ساده» صبح شنبه با حضور و سخنرانی علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، وحید احمدی مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس، رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد. همچنین در این دوره که به اهتمام سازمان و همکاری پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و انجمن ترویج علم ایران برگزار می شود، مدیران و دست اندرکاران مدیریت و برنامه ریزی علم و فناوری از سازمانها، نهادها و انجمنهای علمی مرتبط و نیز ۵۰ تن از دانش آموزان برتر در سطح شهر تهران به عنوان پایلوت این طرح جدید، حضور دارند. این دوره با هدف آگاهی بخشی و فرهنگ سازی در سطح جامعه علمی و عام در زمینه فناوریهای کوانتومی، تا روز چهارشنبه ۲۷ شهریور ادامه دارد و مبانی فیزیک کلاسیک، تاریخچه فیزیک کوانتومی، مبانی و کاربردهای مکانیک کوانتومی و معرفی فناوریهای کوانتومی از مباحث این دوره ۵ روزه هستند.
رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس جمهوری در سخنانی با اشاره به دانش کم بشر درخصوص مفاهیم فیزیک از جمله ماده و انرژی، نور، مدل های فیزیکی و ریاضی در این زمینه ها و سوالات عدیده ای که هنوز ذهن انسان را به خود مشغول می دارد، به ورود سازمان انرژی اتمی ایران به حوزه فناوری های نوین پرداخت و اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی یکی از سازمان های پیشتاز در امر فناوریهای نوین و مرزهای دانش و یکی از افتخارآمیز ترین سازمانها و نهادهای دولتی است که توانسته قدمهای بلندی در عرصه علم و فناوری بردارد. فعالیتهای دانشمندان ارزشمند این سازمان قدرت و ظرفیتی بالقوه از نظر علم و فناوری در کشور ایجاد کرده است و این ظرفیت توان زیادی از حیث اقتدار بخشی به نظام جمهوری اسلامی بخشید.
روایت امیرآبادی از اتمام حجت آیتالله رئیسی درباره برخورد با مفاسد اقتصادی
«احمد امیرآبادی فراهانی»، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر روایتی از اتمام حجت رئیس قوه قضائیه در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی درباره مبارزه با فساد مطرح کرد.
متن کامل بدین شرح است: شنیده ام آقای رئیسی در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی اتمام حجت کرده هرکس در هر کجا هر فسادی سراغ داره مصداقی گزارش بده رسیدگی کرده و نتیجه را هم به مردم اعلام میکنیم. و دیگر از این پس ادعای جناحی و سیاسی برخورد کردن را هم نمیپذیریم.
شصت و سومین کنفرانس عمومی سالانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی از روز دوشنبه هفته جاری در وین آغاز به کار میکند. تقویت اثربخشی اجرای پادمانها و استفاده بیشتر از علم و فناوری هستهای برای توسعه، برخی از مباحثی است که نمایندگان کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی در شصت و سومین کنفرانس عمومی آژانس در وین در مورد آنها بحث خواهند کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی و معاون رییسجمهور در راس هیاتی بلندپایه به منظور شرکت و سخنرانی در این کنفرانس روز یکشنبه راهی وین شد.
رهایی کشور از خام فروشی نفت با اصلاح قواعد توزیع درآمدهای نفتی
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی درباره راهکارهای رونق تولید در سال 1398 در حوزه اقتصاد کلان، بر ضرورت اصلاح قواعد مربوط به درآمدهای نفتی و نظام انگیزشی مربوطه تاکید کرد.
در گزارش بازوی کارشناسی مجلس در توضیح این موضوع آمده است: «بدون شک یکی از دلایل اصلی بی ثباتی در اقتصاد ایران که به طور مستقیم بر رونق تولید کشور تأثیرگذار است، وابستگی به خام فروشی نفت است. فروش خام این ماده هیدروکربوری علاوه بر اینکه هزینه تحریمپذیری بسیار پایینی دارد بودجه کشور را در معرض مستقیم شوکهای قیمتی قرار میدهد.
تاکنون بهکرات در تمامی اسناد بالادستی کشور ازجمله قوانین برنامه پنجساله توسعه و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی تأکید شده که برای رهایی اقتصاد کشور از خامفروشی اقدامات لازم صورت گیرد. اما روند صادرات نفت خام بهجز دو مقطعی که کشور با تحریم فروش نفت خام مواجه شد، متوجه تغییر خاصی نشد و در مواقع غیرتحریم علیرغم ابراز ناراحتی تمام ارکان حکمرانی کشور از تداوم خامفروشی، همچنان بالغ بر 2.4 میلیون بشکه بوده است.
اقتصاددانان امروزه دلیل حل نشدن بسیاری از مشکلات اقتصاد بخش عمومی را تضاد منافع میدانند و سپس تلاش میکنند که ابتدا ذینفعان خواسته یا ناخواسته آن مشکل را شناسایی کنند و سپس قواعد را طوری بهینه کنند که مطلوبیت ذینفعان لااقل در آن تغییرات به سمت بیتفاوتی میل کند./
نظر شما