به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، ستاد بازآفرینی شهری خراسان جنوبی امروز (21 شهریور) با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تشکیل شد.
«سید کمال الدین میرجعفریان» معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه برای تعادل بخشی به وضعیت معیشتی مردم در شهرها یکی از مولفه های مهم احیای بافتهای فرسوده است، گفت: باید به جای تسطیح اراضی کشاورزی و تپه ها برای سکونت از ظرفیت بافت های فرسوده استفاده شود.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد مشوق های برای تسهیل در فرآیند بازآفرینی شهری پایدار، درخواست کرد در بحث جامع محلات هدف بازآفرینی شهری با مشارکت سازمان ملی زمین قسمتهایی از اراضی که قابلیت سکونت ندارند تملک و به آن ارزش افزوده داده شود.
«محمد قرائی» رئیس شورای اسلامی خراسان جنوبی نیز با اشاره به وجود خاطرات طبیعی متعدد در استان، بیان کرد: با توجه به خشکسالی 20 ساله حاکم بر این استان درخواست می شود دولت توجه ویژه به استان داشته باشد.
وی پیشنهاد داد دولت به جای پرداخت تسهیلات، کمک کار مردم شود و واحدهای مسکونی را بسازد و با شرایط به مردم واگذار کند.
رئیس شورای اسلامی خراسان جنوبی بر لزوم انجام مطالعات کارشناسی شده قبل از اجرای پروژه های باز آفرینی شهری تاکید کرد و افزود: باید به شهرداری ها در بازگشایی معابر محلات هدف بازآفرینی شهری کمک شود و ترک تشریفاتی به شهرداری ها داده شود تا 21 پروژه بازآفرینی شهری استان که برزمین مانده سریعتر اجرایی شود.
«حسن رمضانی» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اقدامات خوبی که در بافت فرسوده انجام شده، اظهار کرد: بافت تاریخی امروز ثابت کرده که نه تنها یک گرفتاری نیست بلکه در صورت رسیدگی، حلالی برای مشکلات به ویژه در بخش اشتغال است.
وی با بیان اینکه محله تاریخی رنگرزها در بیرجند به دلیل مجاورت با بازار فرصت مناسبی برای اشتغال به ویژه در زمینه صنایع دستی و گردشگری است، ادامه داد: در این محله تاریخی تاکنون اقداماتی در راستای ایجاد هتل و رستوران انجام شده که نیازمند مساعدت است.
رمضانی افزود: بافت تاریخی «سردشت» در شهرستان فردوس یک موزه معماری است و ظرفیت ایجاد اشتغال برای 2 تا سه هزار نفر را دارد مشروط به اینکه از وضعیت فعلی خارج شود.
«مهدی عادل مقدم» مسئول نهاد توسعه محله 17 شهریور در این ستاد اظهار داشت: این محله قدیمی بیرجند تا قبل از سال 93 به فراموشی سپرده شده بود اما با شکل گیری نهاد توسعه محله پروژه های برای احیای آن در دست اجرا است.
وی با تاکید بر ضرورت به رسمیت شناختن نهاد توسعه محله و توجه به مشکلات این منطقه، گفت: در حال حاضر 14 پروژه در سند توسعه محله تعریف شده که برای جلوگیری آسیب های اجتماعی و رفاه مردم است که خواستار تحقق اجرای این پروژه ها هستیم.
مسئول نهاد توسعه محله 17 شهریور با بیان اینکه متاسفانه بحث گسل زلزله بهانه ای برای عدم اجرای این پروژه ها و از زیر کار در رفتن شده است، ادامه داد: در حالی برای ایجاد یک کارگاه حوله بافی در این محله بهانه قرار گرفتن روی گسل زلزله آورده می شود که هم اکنون خانه ها و فرهنگ سرای عظیم شهرداری روی خط همین گسل زلزله است!
عادل مقدم خواستار حمایت از پروژه های کارآفرینی در محلات هدف بازآفرینی شهری شد و گفت: باید اتاق فکر و برنامه های برای آموزش اهالی این مناطق ایجاد و اجرا شود.
نماینده انبوه سازان در خراسان جنوبی هم در این جلسه خواستار کاهش نرخ سود دوران مشارکت و طولانی شدن دوران فروش اقساطی تسهیلات بازآفرینی شهری در استان شد.
نظر شما