به گزارش خبرگزاری شبستان، زکریا یازرلو، معاون پرورشی و تربیتبدنی وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه اطلاعات و آگاهی عامل قدرت انسانها درعصر ارتباطات است، گفت: با توجه به بررسی اوضاع کتابخوانی جامعه توسط توسط رهبر معظم انقلاب، ایشان به این نتیجه رسیدهاند که باید نهضتی با عنوان «نهضت ملی مطالعه مفید» در سطح کشور راه بیفتد.
وی با بیان اینکه در این نهضت با پرسشهایی همچون میزان سرانه مطالعه مفید و برنامههای آموزش و پرورش در این رابطه مواجه هستیم گفت: در این راه ابتدا باید به سمت پایدارسازی مطالعه پیش برویم که خانوادهها در این زمینه نقشی مهم و اساسی دارند و باید بخشی از وقت روزانه خود را به مطالعه و اُنس با کتاب اختصاص دهند.
یازرلو با اشاره به 11 برنامه وزارت آموزش و پرورش برای گسترش کتابخوانی در مدارس گفت:یکی از برنامه های وزارت آموزش و پرورش به روز ساختن کتاب ها و منابع مطالعاتی است که تمام کلاسهای دبستانها مجهز به کتابخانه کلاسی شوند و در این زمینه در سال 88، 57 هزار و 841 کلاس درس به کتابخانه کلاسی مجهز شدهاند و در سال 89 نیز با 62 درصد رشد، 93 هزار و 981 کلاس و در سال 90 با 64 درصد رشد، 151 هزار و 981 کلاس در دوره ابتدایی به کتابخانه کلاسی مجهز شدهاند؛ همچنین در شهر تهران نیز 100 درصد دبستانها از کتابخانه کلاسی برخوردار شدهاند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تجهیز بیش از 12 هزار مدرسه راهنمایی (معادل 39 درصد مدارس راهنمایی) و بیش از 13 هزار دبیرستان و هنرستان (معادل 55 درصد دبیرستانها و هنرستانها) به کتابخانه کلاسی ادامه داد: سرانه اختصاص کتاب در سال 87، 3.5 جلد کتاب به ازای هر دانشآموز بوده است که در سال جاری به 7.5 جلد کتاب به ازای هر دانشآموز رسیده است.
یازرلو با بیان اینکه دیگر عنصری به عنوان «کتابدار» که کار اداری انجام دهد، در آموزش و پرورش نداریم گفت: این مسئولیت به عهده تشکلهای دانشآموزی گذاشته شده است.
وی از اختصاص 10بودجه میلیارد تومانی وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارایه کتاب در نمایشگاه های کتاب مدارس خبرداد و گفت : امسال 18 هزار و 665 عنوان کتاب از 451 ناشر از سوی وزارت ارشاد به آموزش و پرورش ارائه شده است که تعداد 12 هزار و 463 عنوان از آنها از سوی هیئتهای ممیزی و ناظرین آموزش و پرورش برای ارائه در نمایشگاههای کتاب مدارس پذیرفته شده است.
یازرلو خاطرنشان کرد: 6 هزار و 759 عنوان کتاب مربوط به دوره ابتدایی، 3 هزار و 468 عنوان مربوط به راهنمایی و 8 هزار و 438 عنوان کتاب مربوط به دوره متوسطه بوده است و مهمتر از این موضوع، ارادهای است که باید در میان فرهنگیان ایجاد شود تا زمینههای گسترش کتابخوانی و فرهنگ مطالعه را فراهم کنند.
پایان پیام/
نظر شما