ارتباط با علمای حقیقی با محوریت مسجد در زدودن غبار تحریف از مراسم های دینی موثر است

ذوالقدر در مورد نقش مساجد در پررنگ شدن عزاداری های امام حسین(ع) گفت: ارتباط با علمای حقیقی با محوریت مسجد می تواند در زدودن غبار تحریف از مراسم های دینی نقش به سزایی داشته باشد.

«سیده فاطمه ذوالقدر» در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد نقش مساجد در پررنگ شدن عزاداری های امام حسین(ع) گفت: مسجد مکانی مقدس است که در ابتدا تداعی‌کننده نماز جماعت و مراسم‌های دینی و مذهبی می‌باشد اما اسلام مسجد را پایه‌گذاری نمود تا افزون بر دعا و نیایش و عبادت کانون تعلیم و تربیت و فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی نیز باشد.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از کارکردهای مهمّ این نهاد مقدّس کاربری آن در خصوص امور تربیتی و آموزشی است. مسجد درجایگاه پایگاه اجتماعی اسلام همیشه کانون جذب تربیت دینی جوانان بوده است و مردم و مربیان دینی و مذهبی به آن توجه خاص داشته اند.ارتباط با علمای حقیقی با محوریت مسجد می تواند در زدودن غبار تحریف نقش به سزایی داشته باشد. 

 

وی ادامه داد: اساساً نگاه فقها و دانشمندان دین به دستگاه سیدالشهدا (ع) که اکسیر اعظم است و برکات عجیبی در تمام طول تاریخ داشته، گونه دیگری است که باوجود تمام تقوا و احتیاط در جمیع امور دین نسبت به قضایای مربوط به سیدالشهدا (ع) همیشه دست به عصا بوده و یا عده کثیری از آنان از هرگونه دخالت در دستگاه سیدالشهدا هراس و ترس داشته‌اند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مراسم سوگواری سیدالشهدا (ع) از دیر باز نقش اساسی و غیرقابل انکار در فرهنگ جامعه شیعی داشته و مؤلفه‌ای بسیار بزرگ در حیات بخشی مفاهیم دینی و تداوم آن محسوب می‌شود و درنهایت سعادت دینی و دنیوی افراد را به دنبال دارد، چرا که امام حسین (ع) باب نجات امت و رحمت واسعه پروردگار عالم است.

 

وی گفت: از این رو دشمنان شیعه و اسلام پس از شهادت آن حضرت احساس خطر کرده و همواره جولان می‌دهند تا این گونه مراسم را کمرنگ نمایند و با ایجاد شک و شبهه، متوسلین به ساحت مقدس امام را گمراه کنند. این مباحث، غالباً با عناوینی از جمله «آسیب‌شناسی» «تحریفات» «خرافات» «بدعت» و تیترهایی از این قبیل شناخته می‌شود.

 

وی تصریح کرد: البته علاوه بر اینکه باید مراقب تحریف ها بود لازم است،مراقبت نمود تا وقایع و روایاتی که تحقیق لازم در خصوصشان صورت نگرفته به اسم خرافه و تحریف،بدون تحقیق کافی و به اسم روشنفکری دینی زیر سؤال نرود و با مکر دشمنان خرافه قلمداد نشوند و حذف نگردند.

 

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی اقدامات برای زدودن غبار تحریف از این مراسم ها ،تاکید کرد: اولین  قدم، دانستن نحوه برخورد با وقایع تاریخی است که اساس روش تحقیق در تاریخ را شکل می‌دهد.البته آنچه سیره فقها در این زمینه بوده، این است که متون تاریخی  و بالخصوص وقایع مقتل سیدالشهدا (ع)  را به‌مثابه متون روایی فقهی ندانسته تا صدق قضایای تاریخی را منحصر به دارا بودن آن متن از سلسله سندی متصل و رجالی موثق، منحصر بدانند بلکه نقل از کتب معتبر و یا نقل از مؤلفینی که جایگاه علمی داشته‌اند را کافی می‌دانند .

 

وی اضافه کرد: نکته قابل توجه این است که ما درصدد اثبات صد در صد واقعه‌ای تاریخی نیستیم، بلکه درصدد زدود‌ن ادعای تحریف یا خرافه پنداشتن چنین وقایعی هستیم که البته گاهی برای این امر، امکان صدق و صدور چنین اتفاقی از یک‌سو و عدم وجود دلیل قطعی بر تکذیب آن از سوی دیگر کافی است.

 

ذوالقدر خاطر نشان کرد:  انتظار است که با اخذ نظر از مطلعین و متخصصین امر بیان خرافات و تحریف زدوده و آموزش های لازم به برگزارکنندگان این مراسم داده شود./

کد خبر 831058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha