به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در پایان ماه اوت با همتای چینی خود در دیداری که انجام داد نقشه راهی برای همکاری استراتژیک چین و ایران ارائه کرد. این قرارداد همکاری در ۲۰۱۶ امضا شده بود و بسیاری از نکاتی را که در قراردادهای قبلی ایران و چین بود، در بر میگیرد. ولی بسیاری از نکات خاص و کلیدی این تفاهم نامه جدید در اختیار عموم قرار نمی گیرد.
طبق ترجمه ایبنا از پترولیوم اکونومیست، براساس این گزارش، این قرارداد تعادل جهانی بخش نفت و گاز را تغییر می دهد. ستون مرکزی قرارداد جدید این است که چین ۲۸۰ میلیارد دلار برای توسعه بخش های نفت، گاز و پتروشیمی ایران هزینه می کند. این مبلغ برای دوره پنج ساله اول این قرارداد در ابتدا پرداخت می شود. ولی طبق این تفاهم نامه، پرداخت های بعدی در هر دوره پنج ساله با توجه به توافق دو طرف پرداخت خواهند شد.
همچنین این گزارش می افزاید: یک سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد دلاری دیگر هم برای بهروزرسانی زیرساختهای حمل و نقل و تولید ایران امضا شده است که مجدداً در ابتدای هر دوره پنج ساله طبق توافق دو طرف پرداخت خواهد شد.
چین همچنین توافق کرده تولید در میادین نفتی غرب کارون در ایران را ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۰ افزایش دهد. منفعت نهایی این قرارداد برای ایران این است که چین توافق کرده واردات نفت ایران را باوجود تحریمهای آمریکا افزایش دهد./
نظر شما