مرزنشینان آستارایی در عاشورای حسینی به سوگ نشستند

مومنان عزادار و مرزنشین آستارایی با برگزاری مراسم باشکوه بزرگداشت عاشورای حسینی، با راه خونین شهدای کربلا و مکتب امام حسین(ع) تجدید بیعت کرده و به عزاداری پرداختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، مردم مومن و عزادار آستارا همزمان با شیعیان سراسر جهان طبق یک رسم دیرینه در روز عاشورا دسته های عزادار زنجیر زن و سینه زن مساجد، هئیت های مذهبی، تکایا و حسینیه ها با حضور در معابر عمومی این شهرستان با خواندن نوحه های سوگ انگیز به زبان فارسی و آذری به عزاداری خیابانی پرداخته و در بیعت با فلسفه ظلم ستیزی قیام کربلا اشک ماتم ریختند.

 

مردم مومن و ولایی در بندر آستارا ظهر امروز با شنیدن صدای اذان، سوگواری را با خواندن اشعار حزن انگیز در رسای اسرای کربلا و مصائب بازماندگان اهل بیت امام حسین (ع) و آتش زدن خیمه های مجازی به اوج غم بار خود رسانده و به یاد آخرین نماز ظهر امام سوم شیعیان نماز ظهر عاشورا را به امامت ائمه جماعات مساجد برگزار کردند.

 

در عاشورای سید و سالار شهیدان در برخی از مساجد و تکایای آستارا همچون خیمه گاه حضرت عباس(ع) و مسجد صاحب الزمان(عج) مراسم با شکوه تعزیه برگزار و مورد استقبال هزاران نفر از دوستداران شهدای کربلا قرار گرفت.

 

در این مراسم بخش‌های از واقعه عاشورا شبیه‌سازی شده بود و تماشاگران از زبان هنرمندان تعزیه در جریان وقایع دهه محرم و روز تاسوعا و عاشورای حسینی قرار گرفتند.

 

همزمان با سالروز شهادت امام حسین(ع) و ۷۲ تن از یاران باوفای آن حضرت، همچنین عاشقان زیارت کربلا و شیفتگان اهل بیت(ع) در این شهر مرزی با توزیع چای، شربت و قربانی کردن گوسفند در مسیر دسته‌های عزاداری و نیز پختن غذاهای نذری و توزیع آن در بین قشرهای مختلف مردم و اطعام دسته‌های عزاداری ارادت خود را نسبت به شهدای دشت نینوا و خاندان رسول اکرم(ص) ابراز کردند.

 

توزیع غذاهای نذری در بین عزادران حسینی و نیازمندان از سنت‌های دیرینه‌ای است که از دیرباز بین خانواده‌های آستارایی رایج است.

 

سوگواری و عزاداری در جای جای این شهرستان مرزی از جمله شهر لوندویل، دهستان‌های ویرمونی و حیران و روستاهای باغچه سرا، خشکه دهنه، جلال آباد و مناطق ییلاقی نشانه‌ای از پیوند مستحکم مردم این منطقه به ارزش‌های اسلامی است.

 

برگزاری مراسم سنتی عزاداری روز عاشورا در مساجد صاحب الزمان(عج)، خیمه‌گاه حضرت ابوالفضل العباس(ع) و بقعه پیر قطب الدین و امامزادگان ابراهیم و قاسم(ع) که هر ساله هزاران نفر در آن شرکت می کنند از صحنه‌های ویژه محرم امسال در آستارا بود.

 

بستن پیشانی‌بندهای یا امام حسین(ع) و یا ابوالفضل العباس(ع) و پوشیدن لباس‌های سبز و سیاه منقش به نام این دو عزیز در بین نوجوانان و جوانان و حتی کودکان از دیگر جلوه‌های بود که در سالروز شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یاران باوفایش مشاهده می‌شد.

 

یکی از ویژگی‌های محرم امسال حضور گسترد مردم روستای عنبران محله که اکثرا اهل سنت هستند در مراسمات و آیین‌های عزاداری بود.

 

عنبرانی‌ها با برنامه ریزی و برگزاری بسیار گسترده مراسم و آیین‌های سنتی به استقبال ماه محرم رفتند و با برگزاری مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی عشق و ارادت خود را به سرور آزادگان جهان به نمایش گذاشتند.

 

مسلمانان اهل سنت روستای عنبران از ارادتمندان و دوستداران ائمه اطهار بوده و دوشادوش برادران شیعه خود در مساجد به عزاداری می‌پردازند، عنبرانی‌ها و اهل سنت شهرستان آستارا تا پایان روز تاسوعای حسینی به سوگواری به شیوه‌ها و آیین‌های مختلفی که در مناطق شهری و روستایی از دیر باز بر جای مانده است پرداخته و با پیوند دادن این عزاداری ها به روز عاشورای حسینی دو روز پیاپی به ماتم نشسته و اشک ریختند.

 

سوگواری مردم مرزنشین بندر آستارا در جای جای کشور مورد توجه ویژه قرار داد به طوریکه این شهرستان در ایام ماه محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی میزبان مهمانان بسیاری از مناطق مختلف کشور است.

 

گفتنی است، امسال عزادری‌های ماه محرم در شهر مرزی آستارا با حضور مسلمانان جمهوری آذربایجان همراه بود و این زائران با حضور در مکان‌های مقدس آستارا و پیوستن به صفوف عزاداران حسینی شور و حال ویژه‌ای به این آیین ها دادند.

 

 

 

کد خبر 830597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha