هم افزایی، وحدت و همدلی، رمز پیروزی  در دفاع مقدس بود/ تهیه دانشنامه استانی دفاع مقدس در خوزستان

سردار علیپور رمز پیروزی، موفقیت و عبور از بحران جنگ تحمیلی را ایجاد هم افزایی، وحدت و همدلی عنوان کرد و گفت: تهیه دانشنامه استانی دفاع مقدس با سه رویکرد در خوزستان در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «سردار محمد علیپور» امروز (یکشنبه 17 شهریور) در سومین نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان خوزستان اظهار کرد: در صورتی که نگاهی به گذشته داشته باشیم، با به میدان آمدن همه ظرفیت ها، آحاد مردم، مسئولین و نیروهای نظامی و انتظامی، مشکلات و بحران های مختلفی را به خوبی پشت سر گذاشتیم و همه دست به دست هم داده و با رهبری حضرت امام (ره) انقلاب اسلامی را ایجاد کردیم.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان با بیان اینکه اولین توطئه پس از انقلاب، بحث تجزیه کشور بود که با اتحاد همه مردم، دولت و مسئولان از این مشکل عبور کردیم افزود: در ابتدای انقلاب با یک نبرد نظامی سخت روبرو شدیم و جنگ حدود یک دهه سرمایه نیروی انسانی و رشد اقتصادی ما را گرفت.

 

وی رمز پیروزی، موفقیت و عبور از بحران جنگ تحمیلی را ایجاد هم افزایی، وحدت و همدلی عنوان کرد و گفت: پیشرفت در موضوعات اقتصادی، علمی، پزشکی و عمرانی بزرگترین عبرت ها و تجربه های جنگ است که می توان به آیندگان منتقل کرد.

 

سردار علیپور با اشاره به اینکه دفاع مقدس کلیه موضوعات علمی، تخصصی و غیرتخصصی را در برمی گیرد تصریح کرد: پیشرفت و تعالی مهندسی عمران ما در جنگ اتفاق افتاد و امروز شاهد سدسازی ها و رشد در حوزه های صنعت و پزشکی، علمی و تخصصی هستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه خوزستان مستحق ترین استانی است که می تواند به این موضوعات بپردازد بیان کرد: تهیه دانشنامه استانی دفاع مقدس با سه رویکرد جغرافیای دفاع مقدس، نیروی انسانی دفاع مقدس و موضوعات فرهنگی، ادبی و هنری دفاع مقدس در خوزستان در حال انجام است.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان اضافه کرد: حدود سه هزار و ۸۰۰ مطلب و پرونده با همکاری دانشگاه چمران اهواز، منابع لازم و همچنین ۲۰ مقاله با محوریت دفاع مقدس برای این دانشنامه جمع آوری شده است.

 

وی با بیان اینکه به دلیل عدم وجود منابع مکتوب و کتابخانه ای، پژوهشگر می بایست در محل رزم حاضر شود خاطر نشان کرد: ۸۰ درصد منابع به صورت میدانی تهیه می شوند.

 

سردار علیپور با اشاره اینکه نهضت تاریخ شفاهی در خوزستان شکل گرفته است اذعان داشت: میان هشت شهر آبادان، خرمشهر، دشت آزادگان، شوش، اندیمشک، اهواز، ماهشهر و دزفول و مراکز علمی استان قراردادی بسته شده که نقش این شهرها در دفاع مقدس تدوین شود.

 

وی با بیان اینکه در این شهرها بحث تاریخ شفاهی با رویکرد مردمی در حال انجام است ابراز کرد: موزه دفاع مقدس به صورت فرا ملی خواهد بود و هر کس بخواهد اطلاعاتی از اتفاقات جنگ به دست آورد جایی به جز خوزستان و مرکز آن اهواز نخواهد داشت و این موزه اطلاعات را به صورت کامل در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

 

وی با اشاره به اینکه اسناد بسیاری جمع آوری شده و در حال تدوین و دسته بندی هستند یادآور شد: برای جهاد ۱۷۰ مجلد ۱۰۰ تا ۱۵۰ صفحه ای، برای ارتش جمهوری اسلامی ۱۵۰ مجلد ۱۵۰ صفحه ای، همچنین برای برخی از مجموعه های سپاه، راه آهن، هلال احمر و استانداری خوزستان اسنادی تدوین شده است.

 

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خوزستان در پایان اظهار داشت: تدوین و جمع آوری اسناد و به ویژه حفظ و نگهداری آثار و اسناد دفاع مقدس کار بسیار سختی است که در حال انجام آن هستیم.

 

کد خبر 830425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha