علامه طباطبایی میراث حکمی گذشته را در نظام فلسفی اش مستقر کرد

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با اشاره به روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (25 و 26 آبان‌ماه) هفته جاری گفت: ما هر سال در روز جهانی فلسفه، از یک شخصیت فلسفی تجلیل می کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری همایش ملی «علامه طباطبایی، فیلسوف علوم انسانی اسلامی»، امروز، یک شنبه، 22 آبان ماه در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

 حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه در این نشست خبری با اشاره به روز «نوزدهم نوامبر» به عنوان «روز جهانی فلسفه» گفت: این روز توسط یونسکو تعیین شده است و هر سال در یک کشور مباحث کاربردی فلسفه به صورت تخصصی برگزار می‌شود.

دبیر علمی همایش مذکور در ادامه ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با برنامه های این همایش، اظهار کرد: این همایش در روز جهانی فلسفه با سخنرانی حضرات آیات مصباح یزدی و جوادی آملی و حضور 250 استاد برجسته کشور برگزار خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به روز جهانی فلسفه که سال گذشته در تهران برگزار شد، گفت: در این همایش، مراکزی نظیر مجمع عالی حکمت اسلامی قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و موسسه پژوهشی حکمت فلسفه ایران حضور داشتند و قرار بر این بود که امسال این همایش گسترده در هندوستان برگزار شد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: از آنجایی که یونسکو در یک تصمیم غیراخلاقی و غیر علمی، ایران را تحریم کرد، هندوستان اعلام کرد که روز جهانی فلسفه در این کشور برگزار نخواهد شد، به همین دلیل یونسکو یک نشست در فرانسه ترتیب خواهد داد و ما نیز بدون توجه به یونسکو، روز جهانی فلسفه را با قوت و قدرت در ایران برگزار می‌کنیم.
رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با اشاره به روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (25 و 26 آبان‌ماه) هفته جاری گفت: ما هر سال در روز جهانی فلسفه، علاوه بر گرامیداشت فلسفه و جایگاه آن از یک شخصیت برجسته فلسفی نیز تجلیل می‌کنیم و امسال قرار است این تجلیل از مقام علامه طباطبایی صورت پذیرد.

 انتشار مقالات همایش «علامه طباطبایی، فیلسوف علوم انسانی اسلامی» در 2 جلد کتاب

خسروپناه همچنین با اشاره به ویژگی‌های علمی علامه طباطبایی(ره)، فلسفه این استاد فقید را معنویت‌گرا دانست و گفت: علامه طباطبایی میراث حکمی گذشته را در نظام فلسفی خود مستقر کرد ضمن اینکه با چالش‌ها و نیازهای معاصر آشنا شد و فلسفه را با آن درگیر کرد. شاگردان علامه نیز نظریات ایشان را ادامه داده و کاربردی کردند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: افتتاحیه همایش در روز چهارشنبه 25 آبان‌ماه با سخنرانی آیت‌الله مصباح یزدی برگزار می‌شود و اختتامیه آن نیز با سخنرانی آیت‌الله جوادی آملی همراه خواهد بود.
دبیر علمی همایش ملی علامه طباطبایی(ره) با تاکید بر اینکه مقالات همایش در قالب 2 مجلد کتاب ارائه می‌شود، گفت: یک میزگرد آزاداندیشی در باب تحول و اسلامی‌سازی علوم انسانی نیز برگزار می‌شود.

وی همچنین با اشاره به سخنرانان همایش گفت: سخنرانان همایش از میان اساتید حوزه‌ و دانشگاه انتخاب شده‌اند تا عملا وحدت حوزه و دانشگاه حفظ شود چراکه اگر اساتید دانشگاه بر اساتید حوزوی پیوند بخورند و نظریه‌های فلسفی با مبانی دینی و معنوی پیوند زنند آنگاه می‌توان زایش علوم جدیدی به نام علوم انسانی اسلامی را شاهد خواهیم بود و اگر این مدل عملیاتی شود و به بازار علم خود را عرضه کند؛ نه تنها جهان اسلام که جهان مسیحیت نیز از آن استقبال می‌کند. 

انتهای پیام/

کد خبر 83034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha