کانون های مساجد به شناسایی افراد بی سواد کمک کنند

فدایی تأکید کرد: کانون های مساجد و دفاتر ثبت احوال می توانند در شناسایی افراد بی سواد کمک کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ «محمدجواد فدایی» ، امروز(17 شهریور) در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان با بیان اینکه مهلت دو هفته ای به دهیاران برای معرفی لیست بی سوادان و تنظیم برنامه ای در این زمینه، افزود: قرار شد، نهضت سوادآموزی حدود 50 هزار نفر از بی سوادانی که مدرک دار هستند را تا پایان سال سواددار کند.

 

 

استاندار کرمان با اشاره به اینکه کانون های مساجد و دفاتر ثبت احوال می توانند در شناسایی افراد بی سواد کمک کنند، افزود: شناسایی افراد بی سواد برای حواشی شهر کرمان بر عهده دفاتر تسهیل گری در حواشی شهر و شهرستان شهربابک بر عهده هلال احمر است که افراد را شناسایی کنند.

 

 

احمد اسکندری نسب هم گفت: سازمان یونسکو، روز 17 شهریور را روز جهانی سوادآموزی نام گذاری کرده و شاخص های رشد، در جامعه متمدن بهره مندی مردم از حداقل سواد خواندن و نوشتن است و سوادآموزی نه تنها در توسعه فرهنگی، بلکه در حوزه سیاسی، اجتماعی و ... گام مهم و مؤثری است.

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه دین اسلام، بر پایه خواندن است؛ افزود: اسلام در همه سنوات پرچمدار مبارزه با بی سوادی بوده است و همه را به کسب علم و دانش ترغیب کرده است.

 

 

اسکندری نسب خاطرنشان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نهضت سوادآموزی شکل گرفت و در تمام نقاط کشور، نهضت سوادآموزی نهادی مقابل جهل و بی سوادی بود و در مقابل سوادآموزی مهارت آموزی را جزو برنامه های نهضت سواد آموزی قرار داد.

 

وی با اشاره به اینکه استان کرمان در راستای سوادآموزی موفقیت های خوب و تلاش های بی وقفه انجام داده، ادامه داد: در استان کرمان، درصد سوادآموزی حدود 42.8 درصد بوده است که این درصد در سال 95 به 92.3 درصد ارتقاء یافت و در سال 97، به 93.8 درصد رسیدیم ولی هنوز از میانگین کشوری پایین تر هستیم.

 

 

مدیرکل آموزش و پرورش با اشاره به اینکه استان کرمان، جزو 5 استان آخر در حوزه نهضت سوادآموزی است که بیشتر در منطقه جنوب این کمبود احساس می شود، اظهار داشت: بالاترین نرخ سواد در استان متعلق به شهرستان کوهبنان با  98.4 درصد و پایین ترین نرخ سواد در شهرستان رودبار جنوب با 77.5 درصد است.

 

وی با توجه به اینکه در استان علاوه بر سوادآموزی، آموزش مهارتی و توسعه مراکز یادگیری محلی وجود داشته، تصریح کرد: آموزش اتباع خارجی نیز جزو کارهای نهضت سوادآموزی بوده است.

 

محمد ضیاءالدینی نیز با بیان اینکه سوادآموزی در سال های بعد از انقلاب بیشتر شکل گرفت؛ کار اصلی نهضت سوادآموزی را شناسایی بی سوادان دانست و افزود: در سال 97 در استان کرمان، حدود 8 هزار و 422 نفر  را شناسایی کردیم.

 

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمان ادامه داد: از این آمار، توانستیم 5 هزار و 556 نفر را تحت پوشش قرار دهیم و طبق دلایل متعدد از جمله شرایط اجتماعی، نبود امکانات حمل و نقل و ... نتوانستیم آن تعدادی که ابلاغ شد را تحت پوشش قرار دهیم.

 

وی در ادامه مشکل اصلی نهضت سوادآموزی را جذب دانست و گفت: امیدواریم در سال تحصیلی جدید، جذب بهتری داشته باشیم و مجموعه استانداری و دهیاران می توانند کمک زیادی کنند تا مشکل جذب حل شود.

 

ضیاءالدینی با اشاره به اینکه در سال 98، حدود 9 هزار و 820 نفر، سهمیه داریم، ابراز داشت: برای سال تحصیلی جدید، شناسایی در سطح استان صورت گرفته است.

 

 

کد خبر 830216

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha