به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، امروز ( 22 آبان) در آستانه عید سعید غدیر خم در همایشی که با حضور مربیان پرورشی، ائمه جماعات مدیران اوقاف و... برگزار شد، با بیان اینکه هر حادثه تاریخی جدای از وجهه ظاهری اش، دربردارنده پیام و محتوایی در دل خود است، تصریح کرد: نمونه این حوادث دفاع مقدس، تظاهرات مردم در سال های قبل از انقلاب، جنبش ضد نظام سرمایه داری و... است که همگی برخوردار از پیام است.
آیت الله سیدرضا تقوی با اشاره به ویژگی های حجة الوداع پیامبر(ص) و ذکر این نکته که خطبه آن حضرت بر فراز کوه صفا، مطالب سازنده ای دربردارد به پیام های حادثه غدیر اشاره کرد.
وی با بیان این نکته که حادثه غدیر از لحاظ تاریخی قابل تجزیه و تحلیل است و بحث مفصلی می طلبد، گفت: نخستین پیام غدیر ارتباط نبوت با امامت است و اهمیت آن به حدی است که اگر امام نباشد و یا معرفی نشود به منزله عدم انجام رسالت از سوی پیامبر است.
نماینده ولی فقیه و رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور گفت: رسالت 23 ساله پیامبر، غزوه های ایشان، شهادت ها، تحریم های مختلف علیه پیامبر و یارانش همه و همه بستگی به ابلاغ پیام الهی در غدیر و نصب امام علی(ع) به عنوان امام و جانشین دارد.
وی با بیان اینکه "غدیر" حلقه ای است که زنجیره نبوت و امامت را به هم متصل می کند، نبوت را مقام تشریع و وضع قانون و امامت را مقام تفسیر و اجرای قانون دانست و افزود: شیعه در هر دو مقام به وحی متصل است در حالیکه دیگر فرق اسلامی از این امتیاز برخوردار نیستند.
آیت الله تقوی، نداشتن ترس و تردید در مسیر حق را دومین پیام غدیر عنوان کرد و گفت: کمی جمعیت نباید ما را به ترس و وحشت اندازد بلکه در مسیر حق باید محکم ایستاد و نگران چیزی نبود به همین دلیل با تشرهای آمریکا نباید رنگ از چهره ها ببازد.
وی افزود: درس دیگر غدیر این است که باید کارها را تمام کرد و بر این اساس مسئولان باید توجه داشته باشند که مسئولیت را تمام ایفا کرده و تلاش ها را به انجام برسانند و نیمه کاره نگذارند.
وی درس مهم دیگر غدیر را تأئید و معرفی رهبر آن هم با صدای بلند و در ملأ عام ذکر کرد و گفت: باید ولی و پیشوا و رهبر را با شهامت و قدرت به مردم معرفی کرد و از منافقان واهمه نداشت و تنها در دل قبول داشتن کافی نسیت.
آیت الله تقوی، بیعت، کامل شدن دین با ولایت و شایسته سالاری را از دیگر پیام های غدیر برشمرد و افزود: گفتن و شنیدن در موضوع ولایت ملاک نیست بلکه باید بیعت کرد گرچه این موضوع در حوزه سیاست اسلامی مسئله عمیقی است و بار حقوقی و سیاسی دارد اما به همین نکته بسنده کنم که زن و مرد در غدیر خم با علی(ع) بیعت کردند و حتی زنان گونه با زدن دست خود در تشت آبی که امام علی(ع) دست خود را در آن زده بود در غدیر با ایشان بیعت کردند.
وی با ذکر این نکته که در غدیر کسی محور است که از همه برتر است، تصریح کرد: این پیام مهم باید مورد توجه مسئولان در موقعیت کاری آنها باشد و بدانند که چنانچه گزینش افراد بر اساس مسائل جناحی و گروهی و... باشد و به معیارهای شایستگی توجه نشود، سرنوشت مسلمین را به بازی گرفته اند و در روایات آمده است که حقوق مسلمین پایمال می شود.
رئیس شورای سیاست گذایر ائمه جمعه کشور خاطرنشان کرد: از جمله عوامل زوال و نابودی حکومت ها و دولت ها این است که انسان های ناشایسته بر کارها مسلط شوند، پس اگر غدیری و شعه مولا هستیم باید پیام بلند غدیر را که شایسته سالاری است مد نظر قرار دهیم.
وی آینده نگری را درس دیگر غدیر عنوان و اظهار کرد: امید به آینده ای نورانی و درخشان و حرکت رو به جلو و انتظار ظهور در همین راستا تعریف می شود و کسانی که آینده را تاریک جلوه می دهند پیام غدیر را درک نکرده اند.
آیت الله تقوی افزود: نظام اسلامی نوید بخش همین امید است که با گذشت 32 سال از انقلاب قدرت آن روز به روز افزون تر می شود و گرچه شهید دادیم و خسارت دیدیم اما پیام "هیهات من الذله" عاشورا را گرفتیم و با همین نگاه ایستادگی کردیم و اندیشه مان را به ملتها صادر کردیم.
پایان پیام/
نظر شما