لزوم استفاده از ظرفیت محرم برای احیای امر به معروف و نهی از منکر/از لحاظ قوانین مشکلی نداریم

اصغر سلیمی گفت: ماه محرم ظرفیت بسیار ویژه‌ای دارد که باید از این ظرفیت در راستای تبیین امر به معروف و نهی از منکر، اهمیت و مراتب آن استفاده کرد.

«اصغر سلیمی» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان درباره هفته امر به معروف و نهی از منکر و اهمیت این موضوع اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر 2 مورد از فروع دین اسلام است که تاکیدات زیادی از سوی ائمه معصومین (ع) و بزرگان دین مبین اسلام، متوجه این فریضه الهی است.

 

نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری هفته نخست ماه محرم به عنوان هفته امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: از آنجا که امام حسین(ع) هدف خود را از قیام بر ضد طاغوت زمان خود ، اصلاح امت، و امر به معروف و نهی از منکر و احیای اسلام ناب محمدی معرفی کرده اند و با توجه به اهمیت این فریضه الهی، هفته نخست ماه محرم به امر به معروف و نهی از منکر اختصاص یافته و به این عنوان نامیده شده است.

 

وی با انتقاد از بی تفاوتی نسبت به امر به معروف و نهی از منکر در ایام محرم افزود: ماه محرم و عزاداری اباعبدالله(ع) به گونه ای است که همه آحاد جامعه در کنار هم به تعظیم شعائر اسلامی و سوگواری برای امام حسین(ع) می پردازند و حتی افرادی که در دیگر ایام سال، نسبت به شعائر و فرایض دینی چندان تقیدی ندارند، در این ایام در مراسم عاداری شرکنت می کنند که از این لحاظ، ماه محرم نسبت به سایر ایام سال متمایز و از ظرفیت ویژه ای برخوردار است؛ اما متاسفانه استفاده از این ظرفیت ویژه در راستای تبیین امر به معروف و نهی از منکر، مورد بی تفاوتی و غفلت دست اندرکاران، خطبا و مداحان، قرار گرفته و کسی چندان به موضوع امر به معروف و نهی از منکر توجه نمی کند.

 

وی با تاکید بر حسن برخورد در امر به معروف و نهی از منکر افزود: در امر به معروف و نهی از منکر نکات مهمی وجود دارد که باید به آن توجه داشت که حسن برخورد در امر به معروف و نهی از منکر، مقید بودن آمر به معروف و ناهی از منکر از مهمترین این موارد است.

 

سلیمی امر به معروف را وظیفه همگانی عنوان کرد و افزود: به طور کلی برای آنکه جامعه ایمن و سالمی داشته باشیم و از مفاسد فرهنگی و اجتماعی موجود دوری کنیم، همه افراد جامعه بایستی احساس وظیفه کنند و امر به معروف و نهی از منکر را ابتدا از خود شروع و سپس دیگران را به معروف امر و از منکر نهی کنند.

 

وی درباره نقش قوانین موجود در زمینه امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: در کشور ما قوانین بسیار زیادی وجود دارد و از لحاظ تعدد قوانین مشکلی نداریم و چه بسا با تورم قانون نیز مواجه هستیم. کشورهایی هستند که با حدود 3 هزار قانون، فساد را در خود به حداقل رسانده اند اما کشور ما با چیزی نزدیک به 13 هزار قانون، هنوز با مشکلات زیادی مواجه است.

 

نماینده مردم سمیرم ادامه داد: در واقع ما در وجود قوانین مشکلی نداریم بلکه مشکل ما در اجرای قوانین و اجرای صحیح قوانین است که اگر رعایت می شد، بسیاری از مشکلات ما بر طرف می شد.

 

وی با بیان اینکه موارد قانونی بایستی از مجاری قانون و دستگاه های نظارتی دنبال شود، بیان کرد: عرصه قوانین، نباید محل انتقام گیری های شخصی باشد و چنانچه کسی از فساد و منکری با خبر است بایستی آن را از مجاری قانونی مثل قوه قضائیه، دستگاه های انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی و غیره دنبال کند. به عنوان مثال در زمینه افشای فیش های نجومی، نحوه صحیح نهی از منکر، پیگیری آن از طریق دستگاه های نظارتی بود نه افشای عمومی آن ها./

 

کد خبر 830061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha