«شهرود امیرانتخابی» با بیان اینکه ۱۱ آیین عاشورایی گیلان در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شده است به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: گیلان دارای آیینهای سوگواری و عزاداری محرمی است که نشان از عشق وافر مردم این استان به سالار شهیدان دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ادامه داد: این آیین و مراسمهای مذهبی میراث ناملموس استان گیلان در ماه محرم است که بخش مهمی از فرهنگ مردم منطقه را تشکیل میدهد.
وی « تعذیه در دیلمان » را نخستین میراث معنوی ثبت شده گیلان اعلام و بیان کرد: این آیین اسفند سال 88 با شماره 41 به عنوان میراث ناملموس در فهرست ملی کشور به ثبت رسید.
امیرانتخابی تصریح کرد: مراسم چهل منبر به شماره ثبت 415، کرب زنی به شماره ثبت 682 و یازدهم روز رودبنه به شماره ثبت 683 سه آیین محرمی شهرستان لاهیجان است که در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شده است.
وی با اشاره به مراسم تعزیه ضیابر اظهارداشت: مهمترین این تعزیه، تعزیه سنتی مربوط به روز عاشورا است که دی ماه سال 90 با شماره 416 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با اشاره به ثبت ملی نظام مدیریت سنتی مراسم عزاداری دهه اول محرم در ماسوله به شماره 688 بیان کرد: همزمان با شب هفتم ماه محرم، مراسم تاریخی مذهبی علمبندی در ماسوله که قریب به هشت قرن قدمت دارد با حضور بازدیدکنندگان داخلی و خارجی برگزار میشود.
به گفته وی، مراسم علم واچینی به شماره ثبت 106، مراسم آئینی و مذهبی تاسوعای آقا سید شرفشاه دارسرا به شماره ثبت 684، مراسم تَشت برکرده (تشت گذاری) اسالم به شماره 685، مراسم چهل علم گیلان به شماره 686، مراسم هفت کوگاه گیلان به شماره ثبت 687، از دیگر آیینهای مذهبی گیلان است که به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
امیر انتخابی با تاکید بر حفاظت و پاسداشت آیینهای ارزشمند مذهبی در سراسر گیلان خاطرنشان کرد: مستندسازی و ثبت مراسم و سنتهای مذهبی استان در فهرست میراث معنوی کشور با اهتمام بیشتر ادامه مییابد.
نظر شما