به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام ناصر سقای بی ریا، مدیر گروه روانشناسی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (22 آبان) در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: جنسیت یکی از مسائل جالب و جذابی است که در قرآن کریم نیز بر آفریده شدن انسان به صورت زن و مرد و همچنین حکمت خدای متعال در این خصوص و لزوم تکثیر نسل تاکید شده است.
وی با اشاره به بحث های مختلفی که در این خصوص در مکاتب متفاوت مطرح است، افزود: تفاوت های میان زن و مرد از جمله مسائلی است که باید در رشته های مختلف به آن پرداخته شود و در همین راستا گروه روانشناسی این موسسه تلاش دارد تا با برگزاری این همایش از دیدگاه دینی به تحلیل این مسئله بنشیند.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: با توجه به تازگی این بحث و نداشتن غنای علمی لازم در آثار رسیده به دبیرخانه همایش، زمان برگزاری همایش جنسیت از منظر دین و روان شناسی از اردیبهشت ماه به آبان انتقال یافت تا علاقمندان و اساتید مجرب تر نیز برای ارسال آثار خود زمان کافی در اختیار داشته باشند.
وی گفت: مجموعا 110 مقاله از مراکز دانشگاهی و حوزوی به دبیرخانه این همایش کشوری رسیده که 10 مقاله آن به عنوان مقاله برتر شناسایی شده و 6 مقاله از این برترین ها در طول برگزاری این همایش یک روزه ارائه می شود.
حجت الاسلام بی ریا ادامه داد: سه کتاب شامل مقالات برتر و همچنین چکیده مقالاتی که بخش هایی از آنها قوی بود در 21 آبان ماه و در قالب بسته های فرهنگی همراه با یک کتاب با عنوان آسیب شناسی نظام آموزشی از دیدگاه جنسیتی که دستاورد برگزاری همایشی دیگر با همین عنوان در سال گذشته است، در این روز به شرکت کنندگان ارائه می شود.
وی خاطرنشان کرد: این همایش از ساعت 8:30 صبح آغاز و تا ساعت 17 ادامه روز پنج شنبه دارد.
مسئول دفتر رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: موضوعات همایش ملی جنسیت از منظر دین و روان شناسی شامل 12 محور است که موضوعاتی همچون جنسیت در نظام آموزشی، تفاوت ها و شباهت ها، تاثیر دیدگاه های غیر دینی (سکولار) در روانشناسی زن و مرد، نظام انگیزشی زن و مرد، جنسیت و هداشت روانی، الگوهای ارتباطی زن و مرد، رسانه و الگوهای جنسیتی در جامعه و جنسیت و تربیت در ابعاد مختلف از جمله این محورهاست.
وی از همکاری 10 مرکز در برگزاری این همایش خبر داد و افزود: دفتر امور زنان و مشاوره ریاست جمهوری، پژوهشکده خانواده دانشکده پزشکی، انجمن روانشناسی اسلامی در حوزه، پژوهشکده حوزه و دانشگاه، مرکز تحقیقات علوم اسلامی و رادیو معارف از جمله این مراکز هستند.
پایان پیام/
نظر شما