آیینی ۸۰۰ ساله/ حضور حداکثری عزادارن حسینی در مراسم علم‌بندی ماسوله

مراسم علم‌بندی ماسوله همزمان با ششم محرم با حضور حداکثری عزادارن حسینی برگزار شد.

خبرگزاری شبستان، فومن_ مائده فلاحتکارضیابری: آیینی با قدمت 800 سال هر ساله در ششمین روز محرم همراه با حضور پر شور عزادارن حسینی از سراسر استان و حتی کشور در شهرک تاریخی ماسوله برگزار می‌شود.

 

مراسم علم‌بندی ماسوله که از شهرت خاصی برخوردار است هر ساله با شور و شعور خاصی برگزار می‌شود و مردمان زیادی را از دور و نزدیک به سمت خود می‌کشاند تا در این آیین قدیمی شرکت کنند.

 

در این بین عکاسان از سراسر کشور برای ثبت عکس‌های تاریخی حضور پیدا می‌کنند و هر کدام به دنبال سوژه‌ای ناب از این سنت هستند تا بتوانند اصل موضوع را به مخاطب برسانند.

 

 

در ساعات آغازین این مراسم، عزادارن با کوبیدن سنج‌ها به یکدیگر مردم را دعوت به این مراسم می‌کنند و با دمیدن بر شیپورها مردمان چهار نقطه این شهرک را به دور هم جمع می‌کنند.

 

فوج فوج جمعیت به سیل عزادان اضافه می‌شود و عزادارن با دسته‌های عزاداری و با خواندن «ای اهل حرم میر علمدار نیامد، میر علمدار کو، حضرت عباس کو» به دیگر دسته‌ها در نزدیک حرم مطهر امامزاده عون‌بن‌علی اضافه می‌شوند.

 

بعد از اینکه مردمان چهار منطقه شهرک تاریخی ماسوله دور هم جمع شدند و به عزاداری پرداختند، مسئول علم‌ها که در امامزاده حضور دارد، علم‌هارا که با پارچه سبز و مشکی آراسته شده به صاحبان چهارمنطقه می‌دهد.

 

 

از آنجایی ترتیب سپردن علم‌ها به دسته‌ها امری پر اهمیت است و طبق مقررات دقیقی اجرا می‌شود، برای نظم به مراسم و رعایت اولویت در سپردن علم به هر هیئت، هیئتی به نام «هیئت محترم» وجود دارد که نزدیک مکان اعطای علم حضور دارند، در پایان ماه محرم علم های چهار محله ماسوله به امامزاده برگردانده می‌شود.

 

*لزوم پخش تلویزیونی مراسم علم‌بندی ماسوله

«احمد عباسی» با بیان اینکه نخستین بار است به این مراسم می‌آیم، اظهار کرد: ساکن تهران هستم و برای مسافرت به گیلان آمدم که در این بین شنیدم مراسم علم‌بندی ماسوله امروز است و به همراه خانواده آمدم.

 

این مسافر تهرانی با بیان اینکه اینگونه سنت‌ها باید برای همیشه حفظ شود، افزود: یکی از برنامه‌های جالب این برنامه این است که حالت سنتی خود را حفظ کرده و مدرنیته نتوانسته در ان دخیل باشد.

 

وی با بیان اینکه باید برنامه‌های این چنینی در صدا و سیمای کشور پخش شود، گفت:متاسفانه برنامه‌هایی را در تلویزیون شاهدیم که فارغ از هرگونه جذابیت هستند در صورتی که با پخش چنین برنامه‌هایی می‌توانند مخاطبین را جذب کنند و حتی برای این شهرک جذب گردشگر خارجی داشته باشند.

 

 

*ورود نکردن خرافات در مراسم علم‌بندی ماسوله از مزیت‌های آن است

«کربلایی محرم» با بیان اینکه آیین علم‌بندی ماسوله از جد در جد ما در این شهرک برگزار می‌شد، تصریح کرد: در این روز درب منزل اکثر مردم این منطقه به روی عزادارن باز است.

 

این مرد ماسوله‌ای خاطرنشان کرد: در روز و شب ششم محرم اکثر مردم این منطقه از عزاداران حسینی با شیر داغ، شربت و کلوچه سنتی این منطقه«آگردک» پذیرایی می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه مردمان مناطق مسجدبر، خانه بر، اسدمحله، کَشَسَر برای گرفتن علم‌های مساجدشان به این شهرک می‌آیند، اظهار کرد: ورود نکردن خرافات در این مراسم از مزیت‌های آن به شمار می‌رود.

 

گفتنی است؛ اصل عزاداری مردمان شهرک تاریخی ماسوله از شب هفتم محرم آغاز می‌شود.

کد خبر 829558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha