قیمت سکه یکماهه ۴.۲ درصد کاهش یافت/ صادرات کالای غیرنفتی به ۳.۲ میلیارد دلار رسید

بخشی از ارزهای خانگی وارد بازار شد، قیمت سکه یکماهه ۴.۲ درصد کاهش یافت، صادرات کالای غیرنفتی به ۳.۲ میلیارد دلار رسید، رشد ۱۱۱ هزار واحدی شاخص بورس از ابتدای امسال برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (پانزدهم شهریورماه) به شرح زیر است:

بخشی از ارزهای خانگی وارد بازار شد

سیدکمال سیدعلی درباره وضعیت فعلی بازار ارز و آرامش حاکم بر این بازار، اظهار داشت: قیمت ارز از نوسانات پرشتاب کاهش یافته که به نظر من خروج سفته بازان از این بازار و عدم رونق سرمایه گذاری بر ارز از جمله دلایل این اتفاق است.

 

وی افزود: همچنین افرادی که در سال گذشته با هنگامی که قیمت ها بر مدار ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان بود، ارز خریداری کرده و به جای سود متضرر شده‌اند، ارزهای خود را در بازار عرضه کرده‌اند. البته میزان ثبت سفارش و کنترل واردات هم در این زمینه تاثیرگذار خواهد بود.

 

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی ادامه داد: اینکه در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد، با توجه به اینکه میزان واردات، میزان صادرات غیر نفتی، نحوه پرداخت ارزهای خدماتی از طریق صرافی‌های بانک‌ها و همچنین احیاء اعتماد عمومی برای کنترل نرخ ارز از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

به گفته وی، بانک مرکزی باید از حالا به فکر کنترل تورم و عدم افزایش نقدینگی باشد زیرا این عوامل تاثیر مستقیم بر افزایش نرخ ارز دارد.

 

قیمت سکه یکماهه ۴.۲ درصد کاهش یافت

متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار آزاد شهر تهران در تیرماه سال جاری ۴ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۷۰۰ تومان بود که در مقایسه با ماه قبل ۵.۵ درصد کاهش و نسبت بـه مـاه مشابه سال قبل ۵۶.۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین حداقل و حداکثر نرخ فروش سکه مذکور در ماه یاد شده به ترتیب ۳ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان و ۴ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۳۰۰ تومان بوده است.

 

متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در تیرماه ١٣٩٨ در بازار آزاد شهر تهران ۴ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۱۰۰ تومان بود که در مقایسه با ماه قبل ۴.۲ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۴.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین حداقل و حداکثر نرخ فروش سکه مذکور در ماه یاد شده به ترتیب ۳ میلیون و ۸۸۵ هزار تومان و ۴ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان بوده است.

 

صادرات کالای غیرنفتی به ۳.۲ میلیارد دلار رسید

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به تجارت کالایی ایران در مردادماه ۱۳۹۸، پرداخته و نوشته است: ارزش صادرات کالای بدون نفت خام ایران در این ماه به ۳.۲ میلیارد دلار رسیده است. گرچه این رقم نسبت به تیرماه امسال ۳.۲ درصد رشد داشته اما از متوسط صادرات ماهانه در سال گذشته که حدود ۳.۷ میلیارد دلار بود، پایین تر است.

 

براساس این گزارش صادرات کالایی ایران در مردادماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز با کاهش ۱۶ درصدی همراه بوده است.

 

ارزش واردات کالایی کشور در این ماه نیز ۳.۴ میلیارد دلار بوده که نسبت به ماه مشابه سال ۹۷ با کاهش ۸.۱ درصدی و نسبت به تیرماه امسال با اُفت ۱۵ درصدی همراه بوده است. این رقم از متوسط واردات ماهانه سال گذشته که حدود ۳.۵ میلیارد دلار بود نیز پایین تر است.

 

با توجه به ارزش صادرات و واردات، تراز بازرگانی بدون نفت خام کشور به جز اردیبهشت ماه، در سایر ماه‌های نخست سال ۱۳۹۸، منفی بوده و این رقم در مردادماه به بیش از منفی ۲۰۰ میلیون دلار رسیده است.

 

رشد ۱۱۱ هزار واحدی شاخص بورس از ابتدای امسال

از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۱۰۸روز معاملاتی تعداد ۴۳۵میلیارد و ۶۷۶میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۱۳۷۴هزار و ۹۴۰میلیارد ریال در ۳۵میلیون و ۶۸۵هزار و ۲۸۴دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

 

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت ۲۹۴میلیارد و ۹۹میلیون سهم به ارزش ۷۰۵هزار و ۷۱۹میلیارد ریال در ۱۶میلیون و ۹۳۰هزار و ۴۴۳نوبت در بازار اول؛ ۱۳۵میلیارد و ۱۴۰میلیون سهم به ارزش ۵۵۶هزار و ۲۳میلیارد ریال در ۱۸میلیون و ۴۶۲هزار و ۴۰۴نوبت در بازار دوم؛ ۴۶میلیون و ۹۰۰هزار برگه به ارزش ۴۵هزار و ۱۰۶میلیارد ریال در ۱۱هزار و ۳۸۱نوبت در بازار بدهی، ۱۳۳میلیون و ۴۷هزار قرارداد به ارزش ۷۳۲میلیارد ریال در ۳۸هزار و ۷۴۱نوبت در بازار مشتقه و ۶میلیارد و ۲۵۷میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۶۷هزار و ۳۶۱میلیارد ریال در ۲۴۲هزار و ۳۱۵نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

 

آئین نامه سیلاب دردست تدوین قرار دارد

محمد شکرچی گفت: آیین‌نامه سیلاب توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در مرحله تدوین قرار گرفته است. یکپارچه‌سازی آیین‌نامه‌های موجود و تدوین جدید آن با همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل و سازمان راهداری در حال انجام است که مرکز تحقیقات پیشنهاد و مقدمات آن را فراهم کرده و امید است تدوین آن با هماهنگی شرکت‌ها و سازمانهای اعلام شده انجام شود.

 

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه سیلاب اخیر بی سابقه بود و  یک سوم سرزمین تحت تاثیر آن قرار گرفت، ادامه داد: گروه های مختلفی از سوی مرکز تحقیقات در سیلاب اخیر از ابتدای آن تا روزهای پایانی  در محل های مختلف حضور بهم رساندند و ارزیابی سیلابها و میزان خسارات توسط گروه های اعزام شده به مناطق سیل‌زده انجام گرفت.

 

حذف قبض کاغذی گاز از اوایل آذرماه امسال

روح الله نوریان از حذف قبوض کاغذی گاز از اوایل آذرماه امسال خبرداد و گفت: زیرساخت‌های لازم برای اجرای این کار آماده شده است. در شرکت‌های گاز استانی، با استفاده از سرویس‌های پیامکی، تلفنی، ایمیل و یا مراجعه کنتورخوان، اقدام به جمع‌آوری شماره موبایل و ثبت خوداظهاری مشترکان در این باره شده، که تاکنون بیش از ۷ میلیون شماره همراه مشترکان جمع‌آوری شده است.

 

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: در صورت اجرایی شدن طرح حذف قبوض کاغذی برای همه ۲۳ میلیون مشترک گاز، مبلغی حدود ۸۵۰ میلیارد ریال به صورت سالانه در هزینه‌های آشکار صرفه‌جویی خواهد شد، همچنین ارتقای کیفیت ارائه خدمات به مشترکان، تسریع در وصول مطالبات و نیز حفظ محیط زیست از دیگر مزایای اجرای این طرح است.

 

ثبت ۸۸ درصد شماره تلفن مشترکان برق تهران، برای دریافت قبض پیامکی

حسین صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به اینکه در شهر تهران بیش از ۴.۵ میلیون مشترک برق از این خدمت بهره‌مند هستند گفت: هم اکنون بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک، شماره تلفن همراه خود را در سامانه ثبت کرده اند و مابقی مشترکان نیز باید در دو هفته باقی مانده، شماره‌های خود را ثبت کنند.

 

صبوری گفت: شماره تلفن همراه ۸۸ درصد مشترکان برق تهرانی در سامانه ۱۰۰۰۱۵۲۱ برای دریافت قبض سبز (پیامکی) برق ثبت شده است.

 

وی با اشاره به اینکه از سه ماه گذشته درخصوص لزوم ثبت شماره تلفن همراه مشترکان اطلاع رسانی شده است گفت: مشترکان برای مشاهده جزئیات قبض خود می‌توانند به سایت شرکت توزیع برق مراجعه و از طریق درگاه تعیین شده در همان سایت مبلغ قبض را پرداخت کنند. مشترکان با ارسال *۱ * شناسه قبض به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ و یا تماس با شماره ۱۵۲ اطلاعات خود را ثبت کنند./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 829460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha