علی ابن ابیطالب (ع) مایه وحدت مذاهب است

رئیس حوزه هنری در جمع هنرمندان و متفکران خارجی حاضر در همایش «باران غدیر» گفت: کسانی که علی (ع) را شناخته‏اند از هر مذهب و مسلکی که باشند دلباخته اش شده اند و از این حیث این امام مایه وحدت همه مذاهب است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، عصر شنبه 21 آبان ماه جمعی از هنرمندان و متفکران دعوت شده به همایش باران غدیر با محسن مومنی شریف، رئیس حوزه هنری دیدار کردند.


در این نشست که همچنین با حضور محمد رضا زائری دبیر همایش «باران غدیر»، حبیب ایل بیگی مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری، ناصر ضرابی دبیر دفتر بیداری حوزه هنری، ناصر فیض رئیس دفتر طنز حوزه هنری و محمد حبیبی کسبی رئیس دفتر شعر حوزه هنری برپا شد، حجت الاسلام محمدرضا زائری گفت: پیامبر اسلام فرموده اند ذکر علی(ع) عبادت است و نیز ایشان در جای دیگر فرمودند کسی که کلمه ای در فضیلت علی (ع) بنویسد، تا زمانی که آن نوشته باقی بماند ملائکه برای نگارنده آن استغفار می کنند.


دبیر همایش باران غدیر با بیان این که این همایش به این مهم می پردازد گفت: خدا را شاکر و سپاس گزاریم که ما را به نام محبت علی (ع) و با باور به عدالت و پایداری در برابر ظلم گرد هم جمع کرده است.

 

حجت الاسلام زائری گفت: از آقای مومنی متشکرم که از سال گذشته با موافقت و مساعدت ایشان نخستین همایش باران غدیر راه اندازی شد و در این راه گامی موثر برداشتند.


دبیر همایش باران غدیر همچنین از مهمانان این همایش تشکر کرد و گفت: ممنونیم که دعوت متواضعانه ما را پذیرفتید و امیدوارم در جمهوری اسلامی ایران به شما خوش بگذرد.

 

علی (ع) هدیه آسمان به زمین

محسن مومنی شریف ضمن خیر مقدم گویی به مهمانان همایش «باران غدیر» گفت: بهانه دیدار ما نام و شخصیت ممتاز تاریخ، علی بن ابیطالب (ع) است، شخصیتی که جامع تمام صفات خوب و ستودنی است.


او افزود: در آیات قرآن کریم و بنا بر اسناد معتبر به تقوا، علم، شجاعت، ایثار و ایمان او اشاره شده است و نام علی (ع) هماره در ذهن هر آزاد اندیشی تداعی کننده این مفاهیم والاست.

 

رئیس حوزه هنری با بیان برخی ویژگی های ممتاز امیر المومنین (ع) گفت: عدالت و زهد علی در هنگام حکومت بر بندگان خدا، انصاف و شجاعت علی در دفاع از مظلوم و مبارزه باظالم، بیان و قلم سحر انگیز و مملو از حکمت آن حضرت در خطبه ها و نامه های ماندگارش، روح زیبای علی در خلوتش با خدای خود که در ادعیه ای مانند کمیل، مناجات شعبانیه از اوبه یادگار مانده است، همه حکایت از انسانی دارد که هدیه‌‌ آسمان بر زمین و اسلام به بشریت بوده است.

 

محسن مومنی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از هر مذهب و مسلکی آنان که علی را شناخته اند دلباخته اش شده و به ستایشش پرداخته اند، گفت: از این نظر علی (ع) مایه وحدت همه مذاهب است.
این مقام مسئول با بیان اینکه معرفی امیر المومنین و تبیین اندیشه هایش صلح و عدالت و مهربانی و صمیمیت را برای بشر به ارمغان می آورد ، بیان داشت: درود بر اندیشمندان،‌ادیبان و هنرمندانی که اندیشه و ذوق خود را در خدمت معرفی این انسان کامل قرار داده اند، آنان در این دنیا جاودانه هستند و در سرای دیگر نیز از کرامت و همنشینی علی (ع) و دوستانش بهره مند خواهند شد.

 

گفت و گو مایه ماندگاری است
جرجی تربای مهمان دعوت شده از کشور لبنان در سخنانی با قدردانی از محسن مومنی شریف و محمدرضا زائری گفت: گفت و گو بین فرهنگ ها سبب پویایی و ماندگاری آن ها می‏شود چنانکه می دانید اگر آب جاری نباشد به گندآب بدل می‏شود.

 

او همچنین گفت: اساسا خود لفظ انسان از انس به معنای همدم بودن گرفته شده و این مهم با گفتگو کردن معنا می‏یابد، باید این را پاس بداریم و جای خوشحالی است که چنین همایشی برگزار می شود.


احمد الطویلی از تونس از دیگر مهمانان همایش نیز حضرت علی و شخصیت او را در بالاترین مرتبه از حقیقت طلبی و اخلاق و انسانیت خواند و گفت: باعث افتخار ماست که به این دعوت پاسخ مثبت دادیم چرا که می خواستیم به علی (ع) ‌لبیک بگوییم و در هنگام آمدنمان می گفتیم لبیک لبیک یا علی .

 

محمد الازهیرین الهاشمی نقطی مهمان دیگر تونسی نیز در ادامه دیدار با بین اینکه جهان اسلام نیازمند چنین همایش هایی است گفت: ملت ایران در برگزاری چنین مراسمی نقش برجسته ای در جهان دارند و اینکه در رابطه با شخصیت امام علی (ع) همایش برگزار می شود خدا را شکر می کنیم.


هیچکس در بزرگی علی (ع) اختلاف نظر ندارد

عبدالقادر ترنینی از کشور لبنان نیز در ادامه این نشست گفت: این همایش اقدام بزرگی در باب شخصیتی بزرگ است که هیچکس در بزرگی او اختلافی ندارد.


این هنرمند با بیان اینکه هر کس نام علی (ع) را ببرد بزرگی این نام او را نیز بزرگ می کند گفت: وقتی نام این بزرگوار را می بریم انگار نام پیامبر اسلام (ص) را برده ایم و از این دیدگاه نیازمند چنین همایش هایی هستیم زیرا تاریخ نتوانسته حق این شخصیت را ادا کند.

 

ترنینی در ادامه بیان داشت: هر چه از فضایل علی (ع) بگوییم گویی قطره از دریاست همانطور که پیامبر (ص) فرمودند: من شهر علمم و علی دروازه آن.


او گفت: علی (ع) اسلام راستین و واقعی را آموخته است و هر گاه اندیشه و آرمان ها و ارزش های علی را کنار بگذاریم آن وقت است که تفرقه و اختلاف بین ما به وجود می‏آید.

 

مهمان دیگر این نشست ابراهیم ارگیت از کشور ترکیه نیز با تشکر از مسوولین حوزه هنری و همایش «باران غدیر» گفت: با اینکه از ترکیه آمده ام ایران را وطن خود می دانم و از اینکه در ایرانم خرسندم . من از ترکیه سلام و درود دوستان شاعرم را برایتان آورده ام.


بنیامین دوغروار دیگر مهمان ترک دعوت شده به همایش باران غدیر نیز هنر تصویری ایران را دارای دو اصل خواند و گفت: دو اصل موجود در هنر ایران پایداری در برابر ظلم و بیداری اسلامی است.


او هنر راستین را هنر متعهد در قبال امت دانست و گفت: از نظر من در هنر باید روح و باور وجود داشته باشد و سخن و عمل هنرمند باید با هم یکی باشد.

 

چندر شکار از کشور هند نیز در این نشست گفت: این نشست برای ما فیض و سعادت است و فرصتی برای ما ایجاد می کند تا آنچه در وصف علی (ع) در هند سروده و نوشته شده را عرضه کنیم و این آثار نه تنها ازسوی برادران مسلمان ما بلکه از طرف هندوها به جا مانده است.


در پایان این نشست حبیب ایل بیگی، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل حوزه هنری به معرفی بخش های مختلف حوزه هنری و زمینه های فعالیت های آن پرداخت و با ارائه آماری از فعالیت های حوزه گفت: رئیس حوزه هنری وعده داده اندتا دبیرخانه دایمی همایش باران غدیر در حوزه تاسیس شود تا در طول سال به فعالیت خود ادامه دهد.


در آخر این نشست نیز ناصر ضرابی مدیر دفتر بیداری حوزه هنری با بیان این که آغاز این همایش اتفاق مهمی در زندگی ادبی حوزه هنری است، گفت: از افتخارات ماست که در حوزه هنری با همت روابط عمومی و امور بین الملل حوزه و محقق ارجمند محمدرضا زائری از سال گذشته همایش باران غدیر را محقق ساخته ایم و با این کار باعث همدلی هنرمندان کشورهای مختلف شدیم.


همایش باران غدیر به همت حوزه هنری 22 تا 24 آبانماه در تهران و شیراز برگزار می شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 82899

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha