به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حمید ملانوری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری هفتمین جلسه کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: در این جلسه موضوع اول یارانه احزاب بود که بنا بر قانون فعالیت احزاب مبلغ دو میلیارد و 600 میلیون تومان به خانه احزاب برای پرداخت یارانه به احزاب دارای فعالیت توزیع شد. گزارش یارانه سال 96 از سوی خانه احزاب در این جلسه عنوان شد. موضوع یارانه احزاب به عنوان کمک به احزاب سیاسی بر اساس قانون فعالیت احزاب تخصیص یافته است. همچنین پیگیر تخصیص یارانه برای سال بعد به احزاب فعال کشور هستیم.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با بیان اینکه کمیسیون ماده 10 قانون احزاب فرا قوه ای است، گفت: در این کمیسیون دو نفر به عنوان نماینده از قوه مقننه، دو نفر از قوه قضاییه، نماینده رییس قوه و نماینده دادستان حضور دارند. امیری اصفهانی و رنجبر از قوه قضاییه و میرزایی و معافی از نمایندگان مجلس هستند که در این کمیسیون حضور دارند البته دو نفر نماینده احزاب ملی و استانی نیز بدون حق رأی به مدت دو سال در این کمیسیون عضو هستند.
وی گفت: روند انتخاب دو نماینده احزاب استانی و ملی باید شکل بگیرد. هیئت نظارتی مرکب از دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب برای هیئت نظارت بر انتخابات انتخاب نماینده ملی و استانی به عنوان عضو کمیسیون ماده 10 احزاب شکل گرفته است.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب گفت: فراخوان ثبت نام کاندیداتوری به زودی برای این انتخابات از طریق پرتابل وزارت کشور اعلام می شود، سپس وضعیت افراد ثبت نام شده مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت یک نفر به عنوان نماینده احزاب ملی و یک نفر به عنوان نماینده احزاب استانی انتخاب می شود.
ملانوری در مورد درخواست یکی از اعضای استانی به عنوان هیئت مشارکت های مردمی استان گیلان برای توسعه فعالیت از استانی به ملی گفت: بر اساس قانون شکل گیری یا صدور فعالیت حزب به عنوان حزب استانی یا حزب ملی فرآیند متفاوتی دارد.
وی گفت: برای توسعه فعالیت یک حزب از استانی به ملی لازم است فرآیند شکل گیری حزب از ابتدا دنبال شود. اگر احزاب تمایل به تغییر رویه دارند، باید موضوع را به عنوان یک پرونده جدید در کمیسیون ماده 10 مطرح کنند و در نهایت اگر خواستند فعالیت استانی خود را ادامه دهند، تقاضای انحلال آن حزب را نیز اعلام کنند.
وی از عدم صلاحیت یکی از دبیران کل احزاب در کمیسیون ماده 10 خبر داد و گفت: ما صلاحیت افراد را به طور کلی مطرح می کنیم. بر اساس قانون تخلفاتی برای احزاب تعیین شده است. اگر احزاب این تخلفات را انجام دهند، طبق قانون با آنان برخورد می شود.
دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب ادامه داد: این برخورد شامل تمام اعضای عضو حزب هم می شود. در این جلسه به عدم احراز صلاحیت یکی از دبیران کل احزاب رسیدیم.
ملانوری گفت: احزاب باید به مصوبات کمیسیون ماده 10 پایبند باشند و به آن عمل کنند. اگر کسی تخلفی انجام دهد، بر اساس ماده 19 مجازات های قانونی نیز برای او در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اسم دبیر کل را الان اعلام نمی کنیم زیرا این فرد باید در کمیسیون ماده 10 حاضر شود و توضیحات خود را ارایه کند.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه حزب پایداری تقاضای تاسیس داده است، گفت: قرار شد حزب پایداری مجمع خود را برگزار کند تا مراحل تاسیس را با ضوابط جدید پیگیری کنند. به نظر ما جبهه پایداری وجاهت قانونی ندارد، جبهه ها باید حضور خود را به اطلاع کمیسیون ماده 10 احزاب برسانند.
وی از گزارش پرونده جمعیت فرهنگی عدالتخواه استان اصفهان در این جلسه خبر داد و گفت: قرار شد بر اساس شرایط قانونی این جمعیت اساسنامه خود را تنظیم کند. حزب مجمع اصولگرایان استان قم نیز درخواست خود را مطرح کرده است و قرار شده طبق قانون مراحل تاسیس را طی کنند تا رسیدگی انجام شود.
وی با اشاره به چند حزب که ابتدای انقلاب با دستور امام خمینی (ره) شکل گرفتند، گفت: وضعیت این چند حزب که در ابتدای انقلاب با دستور امام خمینی (ره) شکل گرفتند، در جلسه بعدی رسیدگی می شود.
ملانوری خاطرنشان کرد: چیزی با عنوان شورای عالی سیاستگزاری اصلاح طلبان وجود ندارد و فعالیت آنها رسمیت ندارد. اگر شورایی وجود دارد، باید ذیل دو جبهه اصلاح طلبی که به صورت رسمی در وزارت کشور اعلام شدند، فعالیت کند./
نظر شما