کمیته ملی حافظه جهانی ایران یکی از فعالترین کمیته‌های یونسکو شناخته شد

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه کمیته ملی حافظه جهانی ایران، یکی از بهترین و فعالترین کمیته‌ها در یونسکو است، گفت:حفظ میراث جهانی گامی بلند برای صلح و توسعه پایدار است که بدون شناخت و آگاهی اتفاق نمی‌افتد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «حجت‌الله ایوبی» دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در آیین افتتاحیه نشست منطقه‌ای شناسایی و تبادل میراث مستند که صبح امروز(سه شنبه 12 شهریورماه) در کتابخانه ملی ایران برگزار شد، با تاکید بر ضرورت توجه و شناخت به میراث ملموس و تاریخ کشورها گفت: صلح و گفت و گو بدون شناخت و دانش امکان پذیر نیست و لازمه شناخت توجه به پیشینه ملموس و ناملموس معنوی، مستند و تاریخ است.

ایوبی گفت: به واسطه فعالیت ها و مدیریت مناسب، می توان گفت که امروز کمیته ملی حافظه جهانی ایران یکی از بهترین و فعالترین کمیته‌ها در یونسکو است.

وی با تاکید بر اینکه جنگ و خشونت نتیجه ناآگاهی است، افزود: هرگامی که برای شناخت یکدیگر بر میداریم به صلح جهانی کمک می‌کند.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه در منطقه میراث گران بهای فراوانی وجود دارد ادامه داد: باید قدر این میراث دانسته شود همچنان که بسیاری از کشورها علاقه مند هستند این میراث را بهتر و بیشتر بشناسند.

وی آگاهی بخشی افکارعمومی را در این زمینه به عنوان یکی از رسالت های کمیته ملی حافظه جهانی برشمرد و افزود: برای شناخت یک کشور باید از کوچه و خیابان‌های آن عبور کرد. یکی از اقداماتی که کمیته ملی میراث جهانی ایران انجام می‌دهد، آگاهی بخشی افکار عمومی است تا مردمانی که صاحبان میراث هستند، میراث خود را بفهمند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه در منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم، تنش‌های فراوانی وجود دارد، گفت: اگر دنبال حفظ میراث جهانی هستیم، باید بتوانیم میراث خود را به خوبی معرفی کنیم. خوشبختانه در ایران آگاهی مردم در شهرها و روستاها افزایش یافته است و مردم از ارزش میراث جهانی خود آگاه هستند.
 ایوبی یادآور شد: میراث مستند و تاریخی منطقه‌ای که ایران جزئی از آن است، به هم گره خورده است.صاحبان فکر ما در گذشته این مناطق را به طور طبیعی به هم پیوند داده اند. مردم باید توجه کنند که این میراث مشترک است و برای افزایش همدلی و در کنار هم بودن است که هر اثر ثبت می‌شود.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو تصریح کرد: مولانا را بدون فهم درست قرآن کریم و شمس تبریزی نمی توان شناخت.

وی متذکر شد: این میراث نباید وسیله ای برای رقابت و چالش باشد چرا که گذشتگان آنها را برای همدلی و تعامل برای ما به یادگار گذاشته اند.
 وی ضمن قدردانی از ریاست کتابخانه ملی ایران جهت فراهم سازی شرایط تشکیل چنین همایشی، خاطرنشان کرد: اقداماتی مانند حفظ میراث جهانی گامی بلند برای صلح و توسعه پایدار است که بدون شناخت و آگاهی و علم اتفاق نمی‌افتد

کد خبر 828600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha