خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: هنر اسلامی، هنری برگرفته از مفاهیم اسلام و انتقال دهنده مضامین اسلامی است. در هنر اسلامی بیشتر بر نقوش انتزاعی و حروف تمرکز دارد. در هنر اسلامی عناصر تکرار شونده زیاد مانند طرح های هندسی انتزاعی از گل و گیاه به چشم می خورد که به نقوش اسلیمی معروف هستند. اسلیمی یکی از هفت نقش اصلی در نگارگری سنتی ایران است و گونه ای از نقش و نگار شامل خطوط پیچیده و قوس هاس درونی زیباست. هنر اسلامی شامل انواع هنر همچون خوشنویسی، معماری نقاشی، کاشیکاری و سفالگری است. ظهور هنر اسلامی مانند ظهور دین اسلام نه تنها تدریجی نبود بلکه روندی پر شتاب داشت.هنرمندان بسیاری در مورد هنر اسلامی کار کردند که «مسعود نجابتی» یکی از آنهاست. وی طراح گرافیک و خوشنویس است و تاکنون بیش از ۲۰ نمایشگاه در داخل و خارج کشور برگزار کرده است و از سال ۱۳۷۵ تا کنون در برخی از هنرستانها و دانشگاه ها تدریس می کند. نجابتی، مدیر کانون هنر شیعی است. به منظور اطلاع از فعالیت های این کانون گفتگویی با وی ترتیب دادیم که بدین شرح است:
کانون هنر شیعی در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟
ما در چهار حوزه فعالیت می کنیم: عترت، قرآن، مقاومت که شامل آثار دفاع مقدس و انقلاب است و بخش آرایه های هنر شیعی که مختص اتفاقات آرایه های معماری ایرانی اسلامی است. در سایت هنر شیعی بخشی هم با عنوان نذر هنری هست که فعالیت هایی در این زمینه صورت می گیرد.
توضیحی در مورد بخش نذر هنری در سایت هنر شیعی بدهید.
در سایت هنر شیعی بخشی با عنوان نذر هنری داریم که هنرمندان به سایت کار هدیه می دهند. یک بخشی از آثار هم که مشاهده می کنید ، آثار قدماست .
آثار مربوط به قدما بازسازی شده است؟
بله. بخشی از آثار قدما در کانون هنر شیعی هست که توسط هنرمندان بازسازی می شود . بعضا ممکن است اثر از ایران خارج شده و در موزه های خارج نگهداری می شود و کیفیت خوب هم از آنها وجود ندارد. سعی کردیم اینها را بازسازی کنیم و با کیفیت بالاتر روی سایت قرار دهیم. صرف اینکه بتوانیم یک بانک اطلاعاتی خیلی خوب از هنرمندان ، صاحبان اثر و آثاری که تولید می شود، داشته باشیم.
دسترسی به آثار سایت هنر شیعی چگونه است ؟
آثار سایت رایگان و در اختیار همه حتی مخاطبان خارج کشور هم هست.
بیشترین مخاطب بخش نذر هنری سایت هنر شیعی چه مراکز و نهادهایی هستند؟
مساجد، حسینیه ها و تکایا بیشترین مخاطبان این بخش هستند و از این آثار در بنرها و پرچم ها استفاده می کنند.
هنرمندان چگونه می توانند در نذر هنری در سایت کانون هنر شیعی شرکت کنند؟
یک نذر فرهنگی چند سالی است که در فضاهای مختلف شکل گرفته است. در سایت کانون هنر شیعی هم قسمتی داریم که هنرمندان مخصوصا در محرم و ایام فاطمیه نیت و نذر می کنند که اثری را هدیه بدهند. خوشبختانه نذر فرهنگی هنری چند سالی است که باب شده است و هنرمندان ، اثرشان را هدیه می دهند به نیت اینکه از اثرشان به طور رایگان در حسینیه ها و هیئات مذهبی استفاده شود . این آثار را ما با کیفیت روی سایت هنر شیعی قرار می دهیم خیلی طبیعی است که در فضای مجازی هم منتشر و به اشتراک گذاشته می شود و مورد استفاده گسترده قرار می گیرد. این اتفاقی است که چند سالی به همت هنرمندان ایجاد شده و ما هم از آن بهره می بریم.
نظر شما