برگزاری نخستین همایش ملی «معنویت های نوظهور؛ شاخصه‌ها و نقد‌ها» + محورها

فراخوان نخستین همایش ملی «معنویت های نوظهور؛ شاخصه‌ها و نقد‌ها» با محورهای متنوع به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اعلام شد.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: فراخوان نخستین همایش ملی «معنویت های نوظهور؛ شاخصه‌ها و نقد‌ها» با هدف شفاف سازی و آگاهی بخشی در زمینه معنویت‌های نوظهور به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اعلام شد.

 

بنابر این گزارش، اولین همایش ملی «معنویت های نوظهور؛ شاخصه‌ها و نقد‌ها»، در ادامه دو هم اندیشی تخصصی است که در سال‌های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ با عنوان «مقابله با جریان‌ های معنویت‌گرای نوظهور» به همت قطب تعمیق ایمان دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد و در جمع‌بندی این هم ‌اندیشی که با هدف ایجاد گفتگوی علمی بین متخصصان طراز اول مطالعات معنویت برگزار شد، مقرر گشت همایشی ملی با حضور فعالان این حوزه مطالعاتی و علاقه‌مندان در سال ۱۳۹۸ برگزار شود.

 

تشکیل دبیرخانه این همایش ملی به عهده پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گذاشته شد و فرآیند اخذ مجوز ISC نیز با همکاری اداره همکاری های علمی و بین الملل این پژوهشگاه در حال انجام است.

 

همایش «معنویت های نوظهور؛ شاخصه ‌ها و نقد‌ها» با هدف شفاف سازی و آگاهی بخشی در زمینه معنویت‌ های نوظهور، دستیابی به شاخص ‌های کارآمد در زمینه گونه‌ شناسی و درجه ‌بندی و ارزیابی معنویت ‌های نوظهور، زمینه ‌سازی برای کشف ظرفیت‌های بالقوه مطالعاتی به فعلیت در آوردن آن‌ ها، زمینه ‌سازی برای فعالیت علمی نیروهای جدید، زمینه ‌سازی برای گفتگوی علمی و تشکیل سنت مطالعاتی منسجم و معرفی متخصصان و صاحب نظران به مراکز فرهنگی و اجتماعی مرتبط برگزار می شود.

 

 

از محورهای این همایش می توان به گونه شناسی معنویت های نوظهور، علل گسترش جریان های معنوی نوظهور، آسیب شناسی مواجهه با معنویت های نوظهور، تکنیک‌های عملی مؤثر برای مواجهه با گسترش معنویت‌ های نوظهور، مرز بدعت و نوآوری در معنویت گرایی، نسبت معنویت‌های نوظهور با معنویت اسلامی، تأثیر معنویت ‌های نوظهور بر سبک زندگی دینی، نقش رسانه و فضای مجازی در پیدایش و گسترش معنویت‌های نوظهور، نقد معنویت های نوظهور از دریچه دیگر ادیان، ریشه های تاریخی معنویت‌ های نوظهور در ایران و جهان، جریان‌ شناسی منتقدان معنویت ‌های نوظهور، نقش زنان در معنویت ‌های نوظهور، گسترش معنویت‌ های نوظهور از طریق علوم جدید و آسیب‌ شناسی آن، نقد آموزه‌ها و شخصیت‌ ها و جریان ‌های مطرح در معنویت‌ های نوظهور، معنویت ‌های نوظهور و چالش ‌های حقوقی آن، اشاره کرد.

 

علاقه مندان به شرکت در این فراخوان تا ۳۱ شهریورماه ۹۸ فرصت دارند چکیده مقالات خود را از طریق آدرس اینترنتی این همایش به نشانی http://sp.isca.ac.ir ارسال کنند و تا ۳۰ آبان ماه نیز نسبت به ارسال اصل مقالات خود اقدام کنند.

 

دبیرخانه این همایش در قم، چهارراه شهدا، خیابان معلم، پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی واقع شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی ریاست این همایش را بر عهده دارد و هادی وکیلی دبیر علمی این همایش است.

 

حداکثر حجم مقالات ۸۰۰۰ کلمه و در محیط word تایپ شود؛ همچنین مقالات برگزیده مورد حمایت قرار گرفته و در مجلات علمی ـ پژوهشی چاپ می شوند.

 

علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره های ۰۲۵۳۱۱۵۱۴۴۴  و ۰۲۵۳۱۱۵۱۳۸۲ و ۰۹۹۰۰۹۸۹۰۳۱ تماس بگیرند.

 

این همایش یکم اسفندماه سال جاری در مرکز همایش های غدیر قم برگزار می شود.

 

کد خبر 828356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha