به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ مسعود الهامی امروز ( 11 شهریور) در نشست تشریح طرح نو آفرین و حمایت از کسب و کارهای نوپا با حضور استاندار، ضمن تسلیت ایام سوگواری محرم حسینی گفت: امیدواریم بتوانیم، از این فرصتی که در برنامه های توسعه و حمایت از کسب و کار نوین، وجود دارد حمایت کنیم.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان با بیان اینکه طرح نوآفرین به پیشنهاد هیئت دولت داده شد و لازم بود از کسب و کارهای نوین، استارتاپ ها حمایت می شد؛ در خصوص اینکه قریب به اتفاق استارت آپ ها، حول محور آی تی(IT) شکل گرفته اند، ادامه داد: این طرح بعد از یک سال و نیم در 22اردیبهشت امسال در هئیت دولت مصوب شد.
الهامی با اشاره به دغدغه های بسیار بزرگ که استارت آپ ها برای شکل گیری داشتند، افزود: این طرح های نوآفرین باید ماهیت استارت آپ را مبنای کار خود بگذارند و فرصت مناسبی برای رفع دغدغه های شرکت های استارت آپ ها است که بتوانند از تسهیلات بیمه ای و معافیت های مالیاتی استفاده کنند و امیدوارم با کمک هم بتوانیم، شرکت ها را حمایت کنیم و هدف وزارت ارتباطات توسعه اشتغال، توسعه زیرساخت شبکه ملی ارتباطات و توسعه کارآفرینی است.
وی گفت: یکی از مسائل اقتصاد اشتراکی، پلت فرم ها هستند و خوشبختانه یک سال است که در استان به کمک دانشگاه ها و مراکز رشد سعی کردیم تعدادی از استارت آپ هایی که در این راستا در استان ایجاد شده و پیشرفت داشته اند را به ایجاد پلت فرم ببریم؛ سه پلت فرم اقتصادی در استان داریم که طرح سما بانو یکی از این پلت فرم ها در جهت فروش محصولات این نوع شرکت ها بود.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان اقتصاد اشتراکی را بخشی از ظرفیت اقتصاد دیجیتال عنوان کرد و ابراز داشت: هدف بزرگ ما، در اقتصاد دیجیتال است و اقتصاد اشتراکی ظرفیت های بسیار بزرگی دارد.
وی هدف وزارت ارتباطات را توسعه شبکه ملی اطلاعات در سطح روستاها دانست و بیان کرد: در روستاها، استارت آپ هایی شکل می گیرند که بر بستر فناوری اطلاعات محصولات خود را روی پلت فرم ها عرضه می کنند؛ لذا از اهداف بزرگ دولت، توسعه شبکه ملی ارتباطات در سطح استان ها، شهرها و رستاها است تا از این ظرفیت استفاده کنند.
الهامی با اشاره به اینکه شرکت هایی که در طرح نوآفرین حمایت خواهند شد باید در سامانه متمرکز مشخصات خود را ثبت کنند، افزود: شرایط فعالین در طرح نوآفرین این است هر شرکت خصوصی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که سرمایه آن کمتر از 250 میلیون تومان و عمر شرکت نیز کمتر از سه سال باشد، می تواند به عنوان یک شرکت نوپا دارای شرایط لازم محسوب شود و از حمایت های وزارتخانه در قالب این طرح بهره ببرد.
وی ادامه داد: واجدین شرایط برای تأسیس این طرح به صندوق های vc در استان معرفی می شوند و اگر یک شرکت بخواهد صندوق vc تآسیس کند، وزارت ارتباطات کمک مالی خواهد کرد و حدود سه میلیارد تومان تسهیلات با تنفس 12 ماهه و دوره بازگشت 36 ماهه با نرخ 10 درصد اعطا خواهد کرد.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه شتاب دهنده در استان نداریم و جای آن در استان خالی است، ابراز داشت: هدف بزرگ ما توسعه پلت فرم ها است که شامل حمایت از عرضه کننده محصول در پلت فرم های کسب و کار و همه شرکت هایی که در حوزه فاوا عضو نظام صنفی نیستند و ... است.
وی در حمایت از توسعه اشتغال زایی در شرکت های نوپای حوزه فاوا، گفت: 40 شرکت استارت آپی فاوا در استان داریم که مشغول فعالیت هستند و در این راستا باید نگاه متمرکزتری داشته باشیم؛ شرکت های دانش بنیانی که مورد تایید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هستند، مورد حمایت وزراتخانه قرار می گیرند اما این طرح صرفاً در جهت حمایت از شرکت های نوپا خواهد بود.
نظر شما