به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «کوروش زارعی» صبح امروز (دوشنبه یازده شهریور )در نشست «نمایش عاشورایی غریبه شام» که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: چند ماه پیش جناب شهرام کرمی، مدیر موفق تئاتر به بنده گفت که می خواهد محرم امسال نمایشی را برایشان تولید کنیم، نشستی برگزار شد و در مورد تولید اثر صحبت هایی صورت گرفت. بدین ترتیب ما شروع به تولید نمایش غریبه شام کردیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه حسین فدایی حسین نمایشنامه غریبه شام را نوشته است، عنوان کرد: شهرام کرمی از ما یک کار آیینی خواست اما به نظرم پرداختن به موضوع کربلا بدون توجه مسایل امروزی کم لطفی خواهد بود. حسین فدایی حسین در این نمایشنامه با قلم امروزی وارد تاریخ شده و مسایل سال 61 هجری را تطبیق می دهد با جهان امروزی. نمایش غریبه شام روایت دختری است که پدرش به عنوان مدافع حرم به سوریه رفته است، از پدر خبری نمی شود و خانواده به سوریه می روند اما باز هم پدر را نمی بینند و به حضرت رقیه متوسل می شوند. در ادامه، اتفاقاتی رخ می دهد و وقایع کربلا روایت می شود.
وی با اشاره به اینکه هدف دشمن سلب امنیت، آرامش، آسایش و رفاه ایرانیان است، بیان کرد: در نمایش غریبه شام به سوالات مردم راجع به جنگ سوریه پاسخ داده می شود، اینکه چرا ما در کشور سوریه در مقابل داعشیان جنگیدیم. تمام هدف استکبار، صهیونیسم، عربستان، آمریکا و داعش ایران است. سوریه برای آنها بهانه بود.
این بازیگر و کارگردان با بیان اینکه شرایط فرهنگی ما بد شده است، تصریح کرد: مشکلات اقتصادی زیاد است اما بیش از آن با مشکل فرهنگی و مشکل بی اعتقادی مواجه هستیم. دشمن در حال دزدیدن اعتقاد جوانان ماست و می خواهد جوانان ما را معتاد، فاسد و بی اعتقاد کند. در عرصه فرهنگی باید کار زیادی کنیم. متاسفانه کسی به مشکلات فرهنگی توجه ای نمی کند. دشمن می خواهد فرهنگ ایرانی اسلامی ما را بدزدد و نابود کند.
زارعی خاطرنشان کرد: نمایش غریبه شام سال 61 هجری را با سال ۲۰۱۹تطبیق می دهد. این نمایش می خواهد بگوید همان آدم های فاسد سال 61 که جنایاتی را رقم زدند نسل فعلی شان جنایات فجیع تری را امروز به وجود آوردند. در واقع این نمایش فرا منطقه ای است و حرف امروزی می زند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه نمایش غریبه شام بیش از 30 بازیگر دارد، اظهار داشت: مدت زمان این نمایش 75 دقیقه است. غریبه شام نمایشی زنانه است، زنان ایفاگر نقش هستند و موضوع نمایش نیز زنانه است. مردان در این نمایش حکم تاش در تابلوی هنری را دارند.
این نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر با اشاره به اینکه کلیشه و شعار همیشه بد نیست، افزود: سینمای هالیوود هم شعار و کلیشه داشته است. برخی مواقع شعار خوب است. مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال شعاری برای سال انتخاب می کنند. در واقع این نامگذاری یک نوع رهنمود است و چراغ راه را برای هدایت مسئولان و مردم روشن می کند. در تعزیه سمبل و نمادهایی داریم. اگر هزار بار هم تعزیه داشته باشیم، نمی توانیم از این نمادها صرف نظر کنیم، مثل طشت که نماد فرات است.
گفتنی است، در پایان این مراسم از پوستر نمایش عاشورایی غریبه شام تولید گروه تئاتر آیین و همچنین پوستر چهارمین همایش بین المللی تئاتر پیاده روی اربعین با عنوان روایت راهیان رونمایی شد.
نظر شما