بخش کشاورزی سالانه به ۴ میلیون تن کود نیاز دارد

رسولی گفت: بر اساس محاسبات موسسه تحقیقات خاک و آب، سالانه نیاز کودی کشور ۴ میلیون تن است و در سال ۹۷ نزدیک به دو میلیون و ۴۳۱ هزار تن کود مصرف شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، «حمید رسولی» گفت: بر اساس محاسبات موسسه تحقیقات خاک و آب، سالانه نیاز کودی کشور ۴ میلیون تن است و در سال ۹۷ نزدیک به دو میلیون و ۴۳۱ هزار تن کود مصرف شده است. اگر روند تامین و مصرف کود را در  دهه ۹۰ مورد توجه قرار دهیم همیشه میزان مصرف کمتر بوده است. در سال ۹۲ یک میلیون و ۵۲۵ هزار تن مصرف کود در کشور داشتیم و در سال ۹۷ با ۲.۴ میلیون تن بیشترین مصرف ثبت شده است.

 

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره میزان مصرف کود اوره تصریح کرد: علیرغم اینکه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کود اوره است و سالانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزارتن تولید داریم میزان مصرف بسیار پایین است به طوری که سال گذشته مصرف کود اوره به نزدیک دو میلیون تن رسید.

 

به گفته وی میزان مصرف کود پتاسه هم پنج برابر افزایش یافته و به ۹۵۳ هزار تن رسیده است.

 

وی با اشاره به ثبات نسبی در قیمت کود در کشور گفت: قیمت کودهای ازته، فسفاته و پتاسه تا سال ۹۲ افزایش قابل توجهی داشت اما پس از آن رشد قیمتی چندانی نداشته است و دولت بیش از ۵۰ درصد به این بخش یارانه می‌دهد.

 

به گفته مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، سال ۹۷ از دو میلیون و ۹۵۳ هزار تن کود پتاسه ۸۳ درصد آن به مصرف رسیده است.

 

وی افزود: اوایل دهه ۹۰، حدود ۷۵ درصد تامین کود مورد نیاز  را در کشور داشتیم که در سال ۹۷، به ۹۵ درصد رسید. خوزستان، فارس، گلستان و خراسان رضوی بیشترین میزان تامین کود را دارند.

 

رسولی گفت: سال گذشته ۵۱ نوع کود غیر یارانه ای هم توزیع کردیم که در سال جاری به ۲۱۲ نوع کود رسیده است. همچنین سال گذشته نسبت به دهه ۹۰ افزایش قابل توجهی در تقاضا برای کود داشتیم. این برنامه را با وجود تحریم و چالش های پتروشیمی به خوبی مدیریت کردیم؛ این در حالی است که شرکت های پتروشیمی حدود یک ماه تا ۴۰ روز از تامین کود اوره خودداری کردند.

 

وی افزود: ۴۶ درصد از کود اوره را باید از پردیس عسلویه تحویل بگیریم در حالی که حمل زمینی آن محدود است به همین علت ۶۱۶ هزار تن کود اوره را به صورت فله به بندرعباس بردیم و در آنجا کیسه بندی و به استان‌ها ارسال کردیم.

 

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: ۶۶ درصد کود در سال قبل مستقیم از مبادی وارداتی به کارگزاری ها ارسال شد و میزان آن دو میلیون و ۷۸۵ هزار تن بود. در پنج ماهه نخست سال ۹۸ نیز  ۴۵ درصد کود مورد نیاز تامین قطعی شده، ۹۸۲ هزار تن هم حمل شده و در شبکه های کارگزاری به فروش رسیده است.

 

وی افزود: کودهای ارسالی به استان ها در قالب دستورالعمل های ابلاغی کنترل کیفی می‌شود، نظارت و پایش کارگزاران استان ها به درستی انجام شده و کودهای وارداتی باید نظارت و پایش شود و توجه به توصیه‌های موسسات آموزشی و تحقیقاتی در مصرف کودهای کشاورزی لازم و ضروری است./

کد خبر 828038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha