کشاورزی در ایران دیگر به معنی واقع سودآور نیست

مسلمی با بیان اینکه کشاورزی در همه جای دنیا سودآور است و در ایران هم با دارابودن مزیت‌ها و ظرفیت‌های بالای کشاورزی، اصل این شغل سودآور است، گفت: در چند دهه اخیر به دلایل مختلفی، کشاورزی در ایران دیگر به معنی واقع سودآور نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا مسلمی» امروز (9 شهریور) در گفتگوی 18 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره وضعیت سود و زیان بخش کشاورزی با اشاره به اینکه انتخاب روش و الگوی کشت، تاثیر زیادی بر درآمد کشاورزان دارد، گفت: در حال حاضر بسیاری از اراضی کشاورزی در کشور کوچک مقیاس هستند و امکان تجاری شدن کشت آن‌ها وجود ندارد.

 

معاون سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه کشاورزی در کشور ما بیشتر بومی و سنتی است، افزود: برخی کشاورزان در برابر الگوی کشت و استفاده از دانش روز مقاومت می‌کنند. بهره وری در کشاورزی تابع عوامل متعددی است که بخشی از آن قابل کنترل نیست. نظام بازار هم نظام مناسبی برای توزیع عادلانه سود نیست البته وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های خوبی در پیش گرفته که سازماندهی نیروی انسانی فعال از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

 

وی با بیان اینکه کشاورزی در همه جای دنیا سودآور است و در ایران هم با دارابودن مزیت‌ها و ظرفیت‌های بالای کشاورزی، اصل این شغل سودآور است، گفت: در چند دهه اخیر به دلایل مختلفی، کشاورزی در ایران دیگر به معنی واقع سودآور نیست. یک بخش از این مشکلات به هزینه‌های بالا بر می‌گردد

 

مسلمی با بیان اینکه هزینه‌ها نیز تابعی از وضعیت اقتصادی موجود هستند که وزارت جهاد کشاورزی، سازمان مرکزی تعاون روستایی و تشکل‌های مرتبط در این باره تلاش کردند هزینه‌های تولید تا حد معقولی کاهش بیابد، گفت: به نسبت افزایش قیمت هزینه نهاده ها، هزینه‌های متعدد دیگری وجود دارد که باعث می‌شود کشاورزان منتفع نشوند.

 

معاون سازمان تعاون روستایی افزود: با دادن یارانه باید کشاورزان را ترغیب به استفاده از فناوری‌های نوین و رعایت الگوی کشت مناسب کرد و برنامه‌هایی در دست اقدام است تا کشاورزان برنامه پذیرتر شوند و کشت محصول بر اساس نیاز بازار انجام گیرد. همچنین در کنار آن فناوری مناسب بکار گرفته شود./

کد خبر 827350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha