به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، «محمدرضا رهبری» با بیان اینکه در دهه چهل شمسی رونقی خاص در موضوعات مختلف اجتماعی در کشور ما به وجود آمد، گفت: این موضوع در صنعت به صورت ویژه صورت گرفت و در بخش ادبیات نیز شعرای زیادی رشد کردند و در هنر هم همین موضوع بود.
نویسنده و کارگردان اصفهانی به تغیییر این رویکرد با ورود حکومت در دهه 50 اشاره کرد و افزود: در اصفهان نیز تئاتر به صورت جدی از دهه 40 فعالیت خود را ادامه داد و با پیروزی انقلاب اسلامی این مسیر قطع و مسیر دیگری شروع به کار کرد.
وی به اجرای نمایش در پایان سال 57 در اصفهان اشاره کرد و افزود: دو نمایش «ابوذر» و «پوریای ولی» در اصفهان آماده اجرا بود که یکی از آنها اجرا شد و دیگری به روص صحنه نرفت.
رهبری به شکل گیری تئاتر مردمی مذهبی در اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: وقوع انقلاب نظم سابق را بر هم زد و نظم جدیدی رفته رفته شکل گرفت و نهادهای جدیدی به سمت تئاتر آمدند و کلیه نهادهای شکل گرفته بعد از انقلاب از گروه های تئاتری حمایت کردند.
وی با بیان اینکه حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز از مسجد شکل گرفت، تصریح کرد: برخی نگاهی دارند که مسجد فقط مکانی برای عبادت است و فضایی برای فعالیت های هنری و اجتماعی نیست و در نقطه مقابل برخی مسجد را فضایی برای فعالیت های اجتماعی می دانند.
این پژوهشگر افزود: ممکن است مخاطبی در مسجد باشد که به سالن تئاتر نرود اما می شود تئاتر را در مساجد اجرا کرد و این نگاه نیز در طول این سال ها وجود داشته است.
وی برگزاری جشنواره مردمی تئاتر بچه های مسجد را یادآور سال های اول انقلاب برشمرد و گفت: این رسانه می تواند بسیار کاربردی باشد و در دل تمام شهرها و روستاها اجرا شود.
نظر شما