بهبود اعتبارات دانشگاه‌ فنی و حرفه‌ای/ نسبت اشتغال متناسب با فارغ‌التحصیلان نیست

غلامی با بیان اینکه دانشگاه نسل سوم یا کارآفرین انتقال توانمندی‌ها به جامعه است گفت: شرایط اشتغال متناسب با فارغ‌التحصیلان نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «منصور غلامی» امروز(شنبه، 9 شهریور) در مراسم افتتاح همزمان 34 پروژه عمرانی دانشگاه فنی و حرفه ایی به طور همزمان در انزلی با اشاره به توفیقات کشور در برخی بخش‌ها گفت: در برخی از حوزه‌ها نیز به دلیل تغییر رویکردها با خلاءهایی مواجه شدیم.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ضرورت وجود مهارت‌آموزی در جامعه افزود: ابتدا آموزش‌های مهارتی برای مقطع کاردانی طراحی شده بود اما با توجه به علاقه‌مندی دانش‌آموختگان فنی و حرفه‌ایی به مدارج تحصیلی این آموزش‌ها تا مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ادامه یافت.

 

وی بااشاره به اینکه شرایط اشتغال متناسب با فارغ‌التحصیلان نیست ادامه داد: سیاست وزارت علوم با توجه به وضعیت اشتغال کشور، مهارت‌آموزی است و گسترش کمی دانشگاه‌ها متوقف شده و تنها دانشگاه‌ فنی و حرفه‌ایی دارای مجوز گسترش در رشته‌های مختلف در مقاطع متفاوت است.

 

غلامی با تاکید بر چابک‌سازی مراکز فنی و حرفه‌ایی با  بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه تصریح کرد: رشته‌های مختلف و عناوین و محتوای دروس باید مطابق با نیازهای کشور باشد و دانشگاه فنی و حرفه‌ایی با اجازه وزارت علوم دارای اختیار کافی در تغییر فصول درسی برخلاف سایر دانشگاه‌های کشور است.

 

وی با تاکید بر برگزاری دوره‌های مهارتی مطابق با پیشرفت صنایع و فناوری‌های جدید در کشور اعلام کرد: صنایع باید نیروهای مهارتی و متخصص خود را از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ایی تامین کنند.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: اگر فرزندان ما با کسب مهارت‌های لازم، شعلی بیایند علاوه بر ادامه تحصیل، در زندگی موفق بوده و در دراز مدت موجب توسعه کشور می‌شوند.

 

وی با اشاره به نگرانی و دغدغه خانواده‌ها از بیکاری فرزندان گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ایی با نهادینه کردن ‌مهارت‎آموزی ظرفیت ارزشمندی است که همه باید با حمایت از آن تلاش کنیم این امر محقق شود.

 

علامی با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت خیرین در فراهم‌سازی امکانات، زیرساخت‌ها و تجهیزات برای دانشجویان این دانشگاه تصریح کرد:  در تلاشیم تا امسال در مجلس وضعیت اعتبارات این دانشگاه را بهبود بخشیم.

 

وی با بیان اینکه دانشجویان باید مهارت‌های اشتغال مرتبط با تحصیل را کسب کنند اعلام کرد: از سال 96 طرح «مهارت‌آموزی دانشجویان»در دانشگاه‌های کشور آغاز شد که نتایج مطلوبی داشته است.

 

وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاه‌ها باید در جهت مهارت‌آموزی دانشجویان تلاش کنند.

 

وی با اشاره به سرمایه گذاری‌های آموزشی در کشور آن را در راستای توسعه و ارتقا جایگاه توسعه‌ایی کشور موثر دانست و خواستار بهره گیری از اساتید توانمند در دانشگاه‌های فنی و حرفه ایی شد و گفت: این امر در ارتقا و تبدیل وضعیت اساتید موثر است.

 

غلامی خاطرنشان ساخت: از بهترین اساتید برای آموزش‌های مهارتی استفاده تا جامعه دانشگاهی را در قبال انتظارات جامعه سرافراز کنیم.

 

وی به رشد ارتباط بین بخش صنعت و کشاورزی با دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ایی اشاره و اذعان کرد: این ارتباطات طی چند سال اخیر با رشد قابل توجهی روبرو بوده و در آینده نزذدیک ارتباط گسترده‌ایی بین دانشگاه و بیرون از دانشگاه ایجاد می‌شود.

 

غلامی با اشاره به دانشگاه‌های نسل سوم یا دانشگاه‌های کارآفرین با تربیت نیروهای توانمند بیان کرد: دانشگاه نسل سوم انتقال توانمندی‌ها به جامعه و در خدمت جامعه است.

 

گفتنی است، به مناسبت بزرگداشت هفته دولت ۳۴ پروژه عمرانی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور به صورت همزمان و از طریق ویدئو کنفرانس با حضور «منصور غلامی» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آموزشکده شهید خدادادی انزلی افتتاح شد.

 

برای افتتاح این پروژه‌ها که همزمان در ۱۷ استان کشور برگزار شد بالغ بر ۴۳ میلیارد تومان هزینه شده که افتتاح آنها موجب افزودن شدن ۳۵ هزار و ۵۰۰ متر مربع به فضاهای آموزشی فنی و حرفه‌ایی در سراسر کشور شده است.

 

کد خبر 827267

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha