برپایی نمایشگاه  قرآن و عترت در استان مرکزی

حجت الاسلام دانشی گفت: همزمان با هفته قرآن و عترت در زمستان امسال، نمایشگاه قرآن و عترت در فرهنگسرای آیینه اراک برپا می شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام« عبادس دانشی» امروز(شنبه 9شهریور)در نشست خبری با اصحاب رسانه استان از برپایی نمایشگاه قرآن وعترت همزمان با هفته قرآن و عترت در زمستان امسال خبر داد و گفت: این نمایشگاه در فرهنگسرای آیینه با حضور غرفه ها و  بخش های مختلف قرآنی، همایش ها، مسابقات قرآنی و تولید محتوای قرآنی با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد ریال برپا می شود.

 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی همچنین از برپایی نمایشگاه کتاب در آبان ماه امسال خبر داد و افزود: این نمایشگاه در سطح گسترده ووسیع که مورد انتظار اهالی فرهنگ و هنر و مطالعه استان است دایر می شود.

 

 

وی با اشاره به فعالیت 580 کانون فرهنگی هنری در مساجد استان ادامه داد: از این تعداد کانون 60 درصد شهری و 40 درصد در روستاها مشغول به انجام فعالیت های فرهنگی هنری هستند.

 

 

دانشی موسسات قرآنی را 61 مورد دانست و گفت: 83 موسسه فرهنگی هنری تک منظوره و 123 موسسه فرهنگی هنری در بخش غیردولتی در استان فعالیت دارند، همچنین 218 کانون تبلیغاتی، 96 فروشگاه عرضه محصولات فرهنگی  و 17 انجمن فرهنگی هنری در استان مشغول به فعالیت هستند.

 

 

این مقام مسئول با بیان اینکه این اداره کل در سال 97  برای 319 نفر با صدور مجوز مشاغل خانگی در رشته های هنری مانند تولید لباس و صنایع دستی اشتغالزایی داشته است، اظهار کرد: این افراد با معرفی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی دریافت تسهیلات بانکی تا سقف 10 الی 15 میلیون تومان دریافت کردند.

 

 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی استان مرکزی تصریح کرد: 743 خانوار اصحاب فرهنگ و هنر و فعالان قرآنی بیمه تامین اجتماعی هستند که ازاین تعداد 268 هنرمند و 475 فعال قرآنی هستند.

 

 

وی گفت: در حوزه مطبوعات و رسانه ها 108 مجوز نشریات و مطبوعات در استان صادر شده، 3 روزنامه، 34 هفته نامه، 14 دو هفته نامه، 24 ماهنامه، 2 دو ماهنامه، 24 فصل نامه غیردولتی و دانشگاهی، 50نمایندگی جراید کثیرالانتشار، 133 چاپخانه افست و دیجیتال و 29 پایگاه خبری در استان فعال است.

 

 

حجت الاسلام دانشی با بیان اینکه 11 مجتمع فرهنگی هنری، 5 نگارخانه و 5 سالن سینما در حال فعالیت است افزود: 231 کتابخانه در حال فعالیت است که از ابتدای انقلاب تا کنون 33 برابر رشد داشته اند و از نظر تعداد کتاب بیش از 50 برابر افزایش داشته اند.

 

 

وی با بیان اینکه144 هنرجو در 2 هنرستان مشغول تحصیل هستند، تصریح کرد: 180فیلم سینمایی در سال 97 اکران شد که در این راستا با کمبود سالن های سینمایی مواجه هستیم و چنانچه توسعه ای در خصوص سینما در استان وجود نداشته باشد از استانهای محروم کشور هم عقب تر می مانیم؛ سینما فرهنگ اراک به خاطر نوستالوژی بودن آن باید شکل ساختمان خود را حفظ کند؛ همچنین در شهرستان های فاقد سینما مکاتبه ای با شهرداری شده که هفته ای یکبار از سوی سینما سیار بخش غیردولتی، فیلم های روی پرده در سینماهای ایران به نمایش در آید.

 

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی و جشنواره موسیقی، جشنواره جوانان مسجد، جشنواره کشوری مدها متان، مسابقات فرهنگی هنری در سطح مساجد به صورت منطقه ای، تجلیل از استاد هادی اشرفی از استادان برجسته استان در زمینه تولید محتوای مکتوب در سه ماهه پایانی سال پیش رو داریم.

 

 «مکبثک» و «قند خون» از اراک و دلیجان راهی جشنواره تئاتر فجر شدند

 

این مقام مسئول به اجرای 160نمایش صحنه ای تئاتر اشاره کرد و گفت: هفته گذشته سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر بااجرای 25 گروه نمایشی در ساوه برگزار شد و طی آن دو نمایش «مکبثک» و «قند خون» از اراک و دلیجان راهی جشنواره تئاتر فجر شدند؛ همچنین هنرمند تفرشی میثم سرآبادانی عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد.

 

 

وی هنر تعزیه و تئاتر را به عنوان مزیت و فرصت های هنری شناخته شده نیازمند توسعه زیرساخت ها دانست و افزود: در این زمینه اقداماتی از جمله بازگرداندن سالن آمفی تئاتر ساوه به دست هنرمندان نمایشی در دستور کار است.

 

 

دانشی آلبوم طبیعت را از کمبودهای استان دانست و خاطرنشان کرد: تهیه این آلبوم بر عهده دستگاه های فرهنگی استان است که این آلبوم را از آثارنفیس هنرمندان تهیه کنند.

 

 

وی افزود: تکمیل تالار مرکزی شهر اراک که شامل چندین سالن و بخش است دربرخی بخش ها با ۵۰ درصد و برخی جاها ۹۰ درصد رشد فیزیکی داشته، را به طور جدی در حال پیگیری هستیم و امید است تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری برسد.

 

 

کد خبر 827140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha