مبارزه با فساد باید تبدیل به یک جریان پویا در کشور شود

حجت الاسلام والمسلمین علیدادی سلیمانی با بیان ریشه ها و بسترهای حادثه عاشورا، در خصوص مبارزه با فساد با توصیه هایی جدی در این باره تأکید کرد: همه دست در دست دهیم تا آن را تبدیل به جریان پویا کنیم تا کشور از این آسیب نجات پیدا کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی امروز (8 شهریور) در خطبه های نماز وحدت بخش عبادی سیاسی جمعه در سخنانی با تأکید بر رعایت تقوای الهی، با اشاره به فرموده حضرت علی (علیه السلام) مبنی بر اینکه " از خدایی بترسید که در پیشگاه او در همه صحنه ها حاضر هستید و هر لحظه شما را می بیند و بر همه گفتار و رفتار ناظر است."  گفت: با خدا باشید و عمیقاً به خدا اعتقاد داشته باشید که عالم محضر خداست و گناه و معصیت نکنید که اگر اصرار به گناه کنید، تاریکی آنقدر ادامه می یابد که ما را به جایی خواهد برد که همه درهای رحمت بسته خواهد شد.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان در ادامه با اشاره به ایام محرم افزود: بحثی که امروز وجود دارد در خصوص حادثه بزرگ و بسیار مهمی است که در تاریخ اتفاق افتاد و هیچ حادثه ای در تاریخ، تحلیل گران و مفسران را به خود مشغول نکرد؛ این حادثه بسیار تلخ و برجسته در تاریخ است که بعضاً مورخین غیر مسلمان نیز در این خصوص کتاب نوشتند و مطالبی گفتند و برای آن ها هم این موضوع مهمی بوده است.

 

 

وی با اشاره به ریشه ها و بسترها و عوامل این حادثه تلخ تاریخی که در درون جامعه اسلامی اتفاق افتاده، ابراز داشت: وقتی به تاریخ یک قرن قبل عاشورا برمی گردیم با دو جریان جدی در مقابل هم مواجه هستیم؛ جریان جاهلیت که مشخصات و مختصات خاص خود را دارا است و جاهلیت عبارت از غارتگری و قتل است و نظام جاهلیت به لحاظ اجتماعی افراد در بدترین مکان ها زندگی می کردند و آلودگی در نظام جاهلیت معدل بالایی دارد و به لحاظ اعتقادی، خرافات جایگزین ارتباط با عالم معنا شده بود و مردم در خرافات غرق بودند که هرکدام نیاز به توضیح مبسوط دارد.

 

 

امام جمعه کرمان گفت: تمام همت اسلام بر این است که بشر را از قید و بندهای ظاهری رها کند و ارتباط آن را با خدا مستحکم گرداند و بشر را در خدمت خدا قرار دهد و بشر همه رفتار و گفتار خود را در احکام نوری اسلام تطبیق دهد؛ این جریان اسلامی بسیار قوی، پیشرو و برجسته در مقابل جاهلیت به طور جدی ایستاده است.

 

 

وی با بیان اینکه سردمدار جاهلیت در رابطه با تاریخ عاشورا را بنی امیه باید تعبیر کرد و در مقابل آن، آنچه که به اسم اسلام در مقابل جریان پر از ناپاکی ایستاده است و عدالت و پاکی و قداست را ترویج می کند، پیامبر اکرم(ص) و بعثت و نبوت است که مروج اسلام است؛ افزود: این دو باهم درگیری جدی دارند و هیچ نقطه اشتراکی بین دو جریان نیست؛ جریان عاشورا و کربلا و آنچه که اتفاق افتاد نشان می دهد جامعه ای که با زحمت پیامبر اسلام(ص) در مدت 23 سال رسالت وی، آرام آرام در اختیار پاکی، عدالت و آزادی دینی قرار گرفت، جریان عاشورا و کربلا و آنچه در آن زمان اتفاق افتاد نشان می دهد که با کمال تأسف این جامعه به همان جاهلیت بازگشت پیدا کرد.

 

 

علیدادی سلیمانی به بخشی از عوامل مؤثر در برگشت به دوران جاهلیت اشاره کرد و گفت: به دست آوردن ثروت های فراوان و تقسیم ناعادلانه و عواملی که برای انحرافات و رفتن به سمت و سوی جاهلیت شد و اینکه آشنا شدن مسلمانان بعد از پیامبر در فتوحات با فرهنگ های متعددی که در خود برخورد این دو فرهنگ به وجود آمد، اثراتی که فرهنگ ها بر مسلمانان که ایمان قوی نداشتند، تاثیر دیگر بر این برگشت به جاهلیت است.

 

 

وی ادامه داد: عامل دیگر، روی کار آمدن آدم های نااهل و ناشایسته و انسان هایی که مردم را به سوی خود می خواندند و اینکه، تبلیغات گسترده که در اختیار حاکمیت نااهلان بود و از همه امکانات برای این تبلیغات سوء استفاده می کردند و این تبلیغات گمراه کننده، هر فردی که در مسائل سیاسی و اجتماعی زمان خود، تحلیل متوسطی داشت را تحت تاثیر قرار می داد و بستر را برای بازگشت به جاهلیت مهیا می کرد تا آرام آرام بستر تحقق عاشورا فراهم شود.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان یکی از بهترین شخصیت هایی که هم مقام عصمت و بصیرت دارد و نمونه ندارد حضرت علی (علیه السلام) دانست و ادامه داد: ترسیم فضای بازگشت به جاهلیت و برگشت مردم از صداقت ها، پاکی ها، فداکاری و ایثار در کلمات نورانی امام علی (ع) می توان دید که فرمود" کجایند آن انسان های صالح و خوب شما؟ کجایند آزاد مردان و انسان های سخاوتمندی که همه دارایی خود را در اسلام می بخشیدند؟".

 

وی ادامه داد: از این عوامل و بسترسازی هایی که عاشورا را به وجود آورد، باید درس عبرت بگیریم و زمان خود را مقایسه کنیم، با عزت هایی که به دست آوردیم مواظب باشیم، از سر غفلت از دست ندهیم.

 

 

علیدادی سلیمانی در خطبه دوم به سالروز شهادت شهید باهنر و شهید رجایی دولتمردان انقلاب اشاره کرد و گفت: باید توجه کرد که دولتمردان همانطور که در بیانات رهبر فرمودند"وقت خود را صرف حاشیه ها نکنند"؛ هم دولت و دولتمردان مواظب باشند که حاشیه سازی آن ها را مشغول نکند و هم انهایی که از دولت به معنی خاص خارج هستند در هر گوشه ای از کشور فعالیت دارند، مواظب باشند ورود به حاشیه ها نشوند و مقام معظم رهبری به صراحت بخشی از حاشیه سازی ها را بیان کردند و هرکسی که آن را شنید حجت بر او تمام است.

 

 

وی گفت: شهادت شهید رجایی و شهید باهنر فرصتی برای این است گزارش کار خود را به مردم بگویند و به مردم کمک کنند تا کاری که انجام شده مردم خوشحال شوند.

 

 

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به سالروز شهادت شهید قدوسی و ورود کاروان حسینی به کربلا و آغاز ماه محرم و هفته امر به معروف و نهی از منکر ابراز داشت: منکرها را می شناسید، لازم نیست کسی بگوید و معروف ها را می شناسید؛ اما آمران به معروف و ناهیان از منکر در جامعه بسیار کم است.

 

 

وی مبارزه با فساد را یکی از نهی از منکرها دانست و افزود: از مصادیق مهم نهی از منکر، مبارزه با فساد است و در هر محیطی فساد رخنه کند، یکی از این دو ضعف، ضعف مراقبین و ضعف برخورد کننده با فساد  مواجه هستیم و در در همه ابعاد پیشگام این مبارزه دولت باشد.

 

 

امام جمعه کرمان گفت: به هر دلیل اگر همه مراقبت ها شد اما یک جایی رخنه اتفاق افتاد، دستگاه قضایی عادلانه برخورد کند و مردم باید منتظر نتیجه برخورد باشند و مطبوعات باید مواظبت کنند تا فضا را بر راهی ببرند که این گفنمان مخدوش نشود.

 

 

وی افزود: مبارزه با فساد شعار نیست، بلکه باید در عمل و اجرا نتیجه ببینیم و در سطح جامعه احساس کنیم؛ مبارزه با فساد را سیاسی جلوه ندهیم بلکه از ذات عدالت خواه هر انسانی بر می خیزد؛ مبارزه با فساد یک مبارزه موقت نیست و ادامه دار است و باید همراه با پیشرفت کشور باشد؛ مبارزه با فساد نباید جزئی را بگیرد بلکه در تمام بخش ها وجود داشته باشد؛ این گفتمان جدی از مطالبات رهبری و مردم و آزادی خواه است و همه دست در دست دهیم تا آن را تبدیل به جریان پویا کنیم تا کشور از این آسیب نجات پیدا کند.

 

 

کد خبر 826789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha