خبرگزاری شبستان- گیلان، مائده فلاحتکارضیابری؛: هرساله با فرا رسیدن ماه محرم، شور حسینی را میتوان در خیابانها و فروشگاههای عرضه محصولات فرهنگی، مذهبی و عزاداری سید و سالار شهیدان مشاهده کرد.
در کوچه پس کوچههای قدیمی شهر که قدم میزنیم صدای چرخ دوزندگان چادرهای مشکی، سازندگان عَلم وکُتل، ضرب چکش زنجیرسازان و آهنگران به گوش میرسد.
محرم، ماهی که بازار را رونق میبخشد و در این بازار کسی برای قیمت چانه نمیزند و همه حاضرند دار و ندار خود را برای برپایی باشکوه عزای حسینی نذر کنند.
محرم از ماههایی است که در آن بیشتر شغلها رونق میگیرد، چه شغلهایی که در بعضی ایام سال بازارشان کساد است و چه شغلهایی که در این ماه رنگ و لعاب بیشتری به خود میگیرند.
بازار کسب و کار خیاطان و بزازان در این ایام رونق خاصی دارد، پارچه فروشان با عرضه چادر و برزنت و پارچههای عزاداری و خیاطان با دوختن لباسهای مشکی و شالهای عزا کسب و کار خود را رونق میبخشند، انواع پرچمهای سبز و سیاه، طبل، لباسهای مشکی، لباسهای کودکان و نوزادان ویژه محرم، انواع شمع، چراغ، زنجیر و سربندهای عاشورایی در بازار به چشم میخورد.
فروشندگان ملزومات ماه محرم اعم از سازندگان سنج و زنجیر، طبل و عَلم و کُتل، چلچراغ همه و همه در این ماه بیکار نیستند و از هفتهها قبل کار خود را آغاز کردهاند و این روزها سرشان حسابی مشغول عرضه این وسایل به عزادارن حسینی است.
در ایام محرم کسی بیکار نیست و هیچ کسب و کاری هم راکد نمیشود، همه از قصاب گرفته تا نانوا، آشپز، قالیشو و .. در جوش و خروش و تکاپو هستند، ماه محرم برای مردم برکت به همراه دارد.
در این راستا با چند تن از مغازه داران گیلانی گفتوگویی انجام دادهایم که در ادامه به آن میپردازیم:
*در ماه محرم کسب و کار ما رونق بیشتری میگیرد
«محمد کربلایی» با بیان اینکه از کودکی در کنار پدرم به فروشندگی لوازم محرم میپرداختم، اظهار کرد: حال که بیش از 60 سال از عمرم میگذرد روز به روز عشق و ارادتم به اباعبدالله(ع) بیشتر میشود و همچنان در همان شغل باقی ماندهام.
این فروشنده رشتی با بیان اینکه در ماه محرم کسب و کار ما رونق بیشتری میگیرد زیرا مردم بیشتر به خرید این وسایل میپردازند افزود: عشق به امام حسین(ع) پیر و جوان و کوچک و بزرگ نمیشناسد و همه اقشار جامعه برای خرید ملزومات به مغازه مراجعه میکنند.
وی با بیان اینکه امروزه وسایل ماه محرم کمی نسبت به گذشته تغییر کرده است، گفت: در گذشته دستهها حالت سنتی داشت و با طبل کوچک و سنج یک دسته را حرکت میدادند اما امروزه همه به دنبال وسایل و ابزار چشمگیر و بزرگ هستند.
کربلایی با بیان اینکه با همه این تفاسیر عشق به اباعبدالله(ع) در دل همگان نهفته است، تصریح کرد: عزاداری درست و صحیح برای امام حسین(ع) باید سرلوحه همه هیئتهای مذهبی قرار گیرد.
در این بین کودکان زیادی در بازار دیده میشوند که اصرار به خرید طبلها و سنجهای کوچک و پرچمها میکنند چرا که عشق به حسین(ع) در سینه همه نهفته است و همه دوست دارند در این ماه عاشقانه ارادت خود را ابراز کنند.
زهرا سادات، مادر یاسین کودک 6 ساله گیلانی است، وی در این راستا خاطرنشان کرد: خودم از کودکی همراه پدر و مادرم در مجلس عزای حسینی حضور پیدا میکردم و فرزندم را هم از نوزادی به مجلس امام حسین(ع) بردهام.
وی با بیان اینکه وقتی ماه محرم فرا میرسد شور خاصی در فرزندم ایجاد میشود، افزود: وقتی با هم به خیابان میآییم و مغازهها را میبیند که در حال فروختن طبل، سنج، پرچم و ... هستند دوست دارد که او هم این وسایل را داشته باشد.
مادر این کودک گیلانی با بیان اینکه خیلی خوشحالم عشق به امام حسین(ع) از کودکی در فرزندم وجود دارد، گفت: فرزندم را نذر جوانی حضرت علیاکبر(ع) کردهام تا در این راه قدم بردارد و در رکاب امام زمان(عج) به شهادت برسد.
وی با بیان اینکه خانوادهها باید فرزندان خود را از کودکی با اهل بیت(ع) آشنا کنند، تصریح کرد: با توجه به هجمههای وسیع دشمنان علیه فرزندان این مرز و بوم، باید سیره اهل بیت(ع) را در خانه و خانواده ترویج دهیم.
نظر شما