به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «جلال ساداتیان» شب گذشته (پنجشنبه 7 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی تبعات خرو انگلیس از اتحادیه اروپا اختصاص داشت با اشاره به اینکه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تبعات اجتماعی سیاسی و اقتصادی فراوانی دارد، گفت: مدت هاست بحث مخالفت خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا مطرح است وقتی پذیرش مهاجرین به عنوان عمده ترین موضوع رجوع به برگزیت یا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا طرح شد و در نهایت رای نیاورد دیوید کامرون استعفا کرد و ترزا می روی کار آمد و تلاش بر آن داشت که از برگزیت حمایت کند.
سفیر اسبق ایران در لندن با بیان اینکه ایران در لندن بعدها طبق بند 50 ماده لیسبون، مطرح شد که بریتانیا باید رسما اعلام خروج از اتحادیه را انجام دهد، گفت: مطرح شد که بریتانیا باید مصوبه پارلمان را هم به دست آورد زیرا این موضوع باید در سطح رهبران اروپایی به علاوه پارلمان اروپا همه توافقات به تصویب برسد البته آقای جانسون هم به عنوان جناج ملی گرای حزب محافظه کار بسیار دنبال انجام این موضوع بود.
ساداتیان با اشاره به اینکه تلاش های بسیاری شد که موضوع برگزیت به همه پرسی گذاشته شود که البته رای ضعیفی هم آورد، ادامه داد: در لابه لای تلاش هایی که برای ایجاد توافق بر سر برگزیت شکل گرفته چند نکته وجود دارد اعم از تعیین تکلیف کسانی که از انگلیس به اروپا رفته اند و متقابلا اروپائیان که در انگلیس ساکن هستند. تعیین تکلیف مسائل اقتصادی و از این قبیل مسائل، که البته رسیدگی به آنها هم بسیار سخت بوده است البته سوای مسائل اجتماعی و اقتصادی، موجودیت و استقلال چهار منطقه اسکاتلند، ولز، ایرلند و انگلند مطرح است.
سفیر اسبق ایران در لندن با بیان اینکه، اگر گفته ها و افکار جانسون اجرایی شود بعید نیست که یک فروپاشی در اتحادیه اروپا اتفاق بیافتد، ادامه داد: در حال حاضر میزان میل جدایی اسکاتلند از انگلیس بسیار قوی است و علاقمند به ماندن در اتحادیه اروپاست ایرلند هم چنین زمزمه هایی دارد اما نه به اندازه اسکاتلند.
وی ادامه داد: در اسکاتلند حتی در برخی اماکن عکس ملکه را پائین کشیده اند. به نظر می رسد دولت جانسون مستعجل باشد زیرا تصمیمات بسیار خطرناکی در سر می پروراند و عقلای اروپا به آن تن نخواهند داد.
ساداتیان با اشاره به اینکه جانسون به حالت ملی گرایی بیان می کند ما مانند اروپا اشغال نشده ایم و کشورهای مشترک و المنافع خود را داریم و می توانیم به صورت مستقل ارتباطات خودمان را داشته باشیم، گفت: جانسون تمایلاتی را به سوی ترامپ نشان می دهد و گویا تشابهات شخصیتی هم میان این دو وجود دارد جانسون امید دارد امریکا به کمکش بیاید، البته تفکرات ترامپ و روند حرکت امریکا به سمت دوران مونروئه است به نحوی ای که مونروئه می گوید ما و شما قاره جوان و ثروتمندی هستیم کاری به قاره کهن نداشته باشیم.
ساداتیان کاردار اسبق ایران در لندن گفت: سیستم تعلیقی که ملکه انگلیس مطرح می کند به نوعی تصمیمات دولت است و از خودش چیزی مطرح نمی کند به نظر می رسد تصمیمات دولت فعلی انگلیس در خصوص برگزیت بسیار خام بوده و تبعات سنگینی برای این کشور خواهد داشت./
نظر شما