به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «سید عباس صالحی» امروز (پنج شنبه 7 شهریور) در دیدار با نماینده ولی فقیه در خوزستان، با اشاره به اینکه خوشبختانه قدم های خوبی در حوزه فرهنگ و هنر برداشته شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم اظهار کرد: سال 97، 16 هزار و 500 برنامه فرهنگی در سطح استان ها اجرا شد که از جمله آنها برپایی هزار و 100 نمایشگاه بزرگ در استان ها و محافل ترویج کتابخوانی، شعر، ادبیات و ... است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: همچنین در حوزه های قرآنی و دینی حدود هفت هزار و 900 برنامه در قالب جشنواره ها، مسابقات و نمایشگاه های قرآنی با همکاری کانون های مساجد و مؤسسات قرآنی و دیگر بخش های فرهنگی اجرا شده سات.
وی بر توسعه برنامه های مفید، سالم و مؤثر فرهنگی، دینی و هنری در فضای استان ها تاکید کرد و افزود: معاونت ها و مجموعه های مختلف در این بخش فعال تر شدند و با توجه به محدودیت ها و امکانات مالی ولی در مجموع اقدامات شایسته و خوبی در این حوزه ها برگزار شده است.
وی با بیان اینکه سال 96 سفرهای استانی را آغاز کردم و خوزستان جزء اولین استان ها در این سفرها بود اضافه کرد: طی این سفرها برنامه هایی را به عنوان نقشه راه و تبادلات فرهنگی به استانداران تنظیم کردیم و برای خوزستان حدود 84 میلیارد تومان در قالب تفاهم نامه ای در حوزه های زیرساختی و برنامه ای در نظر گرفته شد.
صالحی با اشاره این برنامه ها باید طی سه سال در استان انجام شود عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون که 18 ماه از این تفاهم نامه می گذرد تقریبا حدود 40 میلیارد تومان در حوزه های مختلف زیرساختی و رویدادی محقق شده است.
وی با بیان اینکه حاصل این مسیری که تاکنون در 13 استان انجام شده و نقشه راهی برای حرکت مشخص شده، ترکیبی از اعتبارات استانی و ملی را در حوزه فرهنگ تا حدودی تامین کرده و در بخش های مختلف فرصتی برای برخی مسائل و اتفاقات فراهم شده و اکنون در حوزه های زیرساختی و برنامه ای و رویدادی مسیر با شتاب بیشتری در حرکت است.
وی با اشاره به اینکه البته حوزه های فرهنگ با توجه به تنوع گسترده لایه های عمیق و نیازهای وسیعی که دارد حوزه ای است که هم افزایی بیشتری را مطالبه می کند اذعان داشت: طبیعتا در این حوزه ها کارهای بیشتری مورد نیاز است اما مسیری بوده که طی شده و دارد قدم به قدم به جلو پیش می رود و در این راه تحولات مثبتی را شاهد بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جلسات شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت این شورا بیشتر استفاده کرد موضوعی را در دبیرخانه انقلاب فرهنگی دنبال می کنیم که طی آن اقدامات و تغییراتی در آیین نامه های شورا فرهنگ عمومی اعمال شود که بتوان به هم افزایی بهتری در سطح ملی و استانی بینجامد.
وی همچنین در خصوص تصویب سند مهندسی فرهنگی ابراز کرد: در این راستا بنا بود یک ستاد راهبردی تشکیل شود که به دلایلی تشکیل نشد و اخیرا با درخواست آقای آملی به رئیس جمهور این ستاد تشکیل شد و رئیس جمهور ریاست آن را به آقای جهانگیری سپردند.
وی با بیان اینکه یک ماه و نیم گذشته اولین جلسه این ستاد تشکیل و جلسه دوم آن دوشنبه هفته آینده برگزار می شود اظهار داشت: در این ستاد بحث حوزه های استانی به شورای فرهنگ عمومی واگذار شده تا شورای فرهنگ عمومی بحث اجرایی و مهندسی فرهنگی را در فضای استانی به عهده بگیرد.
صالحی با اشاره اینکه این اقدامات عملا ما را به فضاهای استانی نزدیک تر می کند و می توانیم از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی جهت همگرایی و هم افزایی برای حوزه فرهنگ استفاده بهتری کنیم گفت: بخشی وسیعی از این رویکردها از خلاقیت ها و نیازهای ما در استان ها نشات می گیرد که امیدواریم همه بتوانیم به وظیفه خود در این راستا عمل کنیم.
وی بر لزوم تربیت نیروهای انقلابی تاکید کرد و با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد در راستای کادرسازی و تربیت نیروهای انقلابی به ویژه در عرصه های فرهنگی و هنری در مساجد شکل گرفتند یاد آور شد: باید به تقویت این کانون ها کمک کنیم.
وی به فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و یاد آور شد: بیش از 22 هزار کانون فرهنگی هنری در سطح کشور به صورت تک منظوره و چندمنظوره فعالیت می کند و بیش از 2 میلیون نفر عضو این کانون ها هستند از این رو نیاز است که برنامه ریزی خوبی برای آنها داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: رویش های ما بعد از انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر کم نبوده و تقریبا می توان گفت در همه حوزه ها از جمله رمان، فیلمنامه، تجسمی و ... طی 40 سال انقلاب اتفاقات خوبی و قابل توجهی رخ داده ولی با توجه به عمق این فضا می طلبد که تلاش و همت خود را مضاعف کنیم.
نظر شما