به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمان در آستانه نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ظهر امروز(21 آبان) در نشستی مطبوعاتی با اشاره به اینکه برای رسیدن به افق 1404 و افق های بلند اینچنینی، راهی جزء طی کردن مسیر علم و اندیشه نسیت، جایگاه کتاب را برای ورود به این مسیر، مورد تأکید قرار داد.
محمدجواد حسین زاده در ادامه با اشاره به دیدار رهبر فرزانه انقلاب در 29 تیر سال جاری با کتابداران سراسر کشور که در آن 200 نفر از کتابداران استان کرمان هم حضور داشتند، افزود: این روز به نام روز کتابدار نامگذاری شده است و باید فرمایشات معظم له در خصوص کتابخوانی مورد توجه ویژه باشد.
وی در ادامه تعداد کتابخانه های عمومی استان را 107 باب کتابخانه با بیش از 60 هزار مترمربع فضای کتابخانه ای اعلام و بیان کرد: بر این اساس به ازای هر 100 نفر باسواد 3 متر مربع و به ازای کل جمعیت استان 2 متر مربع فضای کتابخانه ای در استان وجود دارد.
این مسئول افزود: یک میلیون و 100 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان موجود است و بر اساس آخرین اطلاعات یک میلیون و 500 هزار جلد کتاب از کتابخانه های استان به امانت رفته است ضمن اینکه 2 میلیون و 400 هزار نفر نیز به این مکان های فرهنگی مراجعه کرده اند.
وی با اشاره به عضویت یکصد هزار نفر به عنوان اعضای فعال در کتابخانه های عمومی استان تصریح کرد: استان کرمان از لحاظ کیفیت کتابخانه ای جزو 5 استان نمونه کشور است.
حسین زاده به فعالیت 280 کتابدار در استان، تجهیز کتابخانه ها به نمایه لوح فشرده که ماهانه 100 هزار صفحه اطلاعات را به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار می دهد، تهیه فهرستگان مشترک کتابخانه ها که در این راستا استان کرمان به عنوان دومین استان اقدام کرده است، تشکیل بیش از 560 انجمن که از آغاز سال جاری تا کنون بیش از 145 جلسه با یک هزار مصوبه داشته اند، اشاره کرد.
وی پس از اشاره به گوشه ای از فعالیت های فرهنگی توسط کتابخانه های عمومی، استان کرمان را از این حیث در زمره استان های شاخص کشور ذکر کرد و گفت: در همین راستا بیش از 80 مسابقه با حضور بیش از 70 هزار شرکت کننده برگزار شده است.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان کرمان به ایجاد کتابخانه هاث خودگردان با عنوان"پیک مهر" هم اشاره و تصریح کرد: در راستای تحقق مطالبات رهبری مبنی بر ترویج کتابخوانی در همه مکان هایی که قابلیت استفاده از کتاب را داشته باشند اعم از مهدکودک ها، هتل ها، و.. ایجاد می شوند که تا کنون یکصد کتابخانه در این زمینه ایجاد شده است و 300 باب دیگر نیز مد نظر است.
وی با اشاره به برآورد سرانه در 5 بخش غیردرسی، قرآن و ادعیه، فضاهای مجازی، روزنامه ها و نشریات غیرروزنامه اعلام کرد: بر این اساس استان کرمان از حیث سرانه مطالعه نشریات غیرروزنامه، ادعیه و قرآن در جایگاه دوم قرار داد.
این مسئول با بیان اینکه میانگین سرانه مطالعه کشوری در 5 بخش یاد شده در کشور 74 دقیقه است؛ گفت: این میزان در استان کرمان 93 دقیقه و 55 ثانیه اعلام شده است.
وی با اشاره به هفته کتاب و شعار آن مبنی بر "کتاب، یادگار ماندگار" تجلیل از اعضای فعال کتابخانه ها، برگزاری 100 جشن در 100 کتابخانه، عضویت رایگان، تجلیل از خیرین کتابخانه ساز، غبارروبی قبور مطهر شهدا و تجدید میثاق کتابداران با آرمان های والای ایشان، دیدار با نویسندگان و اهل قلم، تجلیل از اعضای قرآنی کتابخانه ها، نشست های متعدد، نقد ادبی، 14 مسابقه کتابخوانی آنلاین و مسابقه کتابخوانی "برکناره غدیر" از خطبه غدیر را از جمله این برنامه ها برشمرد.
حسین زاده با اشاره به اینکه استان کرمان از استان های پیشرو در داشتن خیرین کتابخانه ساز است، افزود: 19 کتابخانه در استان توسط خیرین احداث شده است که 11 هزار متر مربع از فضای کتابخانه ای استان را در بر می گیرد و به پاس قدردانی از همت خیرین، همایش تجلیل از آنان برگزار می شود.
وی سپس با توضیحاتی راجع به احداث ساختمان جدید کتابخانه مرکزی کرمان، آن را نیازمند اعتباری بالغ بر 8 میلیارد تومان دانست که باید از منابع استانی و اعتبارات فرهنگی سفر دولت تأمین شود.
حسین زاده اعلام کرد: در حال حاضر 60 منطقه در استان کرمان نیازمند کتابخانه است.
پایان پیام/
نظر شما