به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، «رحیم حب نقی» در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران که امروز (4 شهریور ) در محل سالن شهید چمران داشنگاه ارومیه برگزار شد، گفت: کشور ایران و مخصوصا استان آذربایجان غربی ظرفیت بسیار عظیمی برای کشاورزی دارد که باید از این ظرفیت ها به خوبی و بصورت علمی استفاده شود.
رئیس دانشگاه ارومیه افزود: برای ورود به بازار جهانی متاسفانه فرصت های خوبی را از دست دادیم که نمونه آن تنش های چند سال اخیر در کشور های منطقه بود که می توانستیم به بازار های اروپا راه پیدا کنیم.
این مسئول ادامه داد: متاسفانه به دلیل پایین بودن کیفیت بسته بندی در ایران قادر به صادر محصولات کشاورزی به کشور های اروپایی نیستیم که امید است این صنعت با حمایت مسئولین شاهد رشد کیفی در سطح بین المللی باشد.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر بازرگانان اقلیم کردستان عراق برای خرید سیب آذربایجان غربی به ارومیه سفر داشتند که بدلیل پایین بودن کیفیت سیب های تولید شده در استان از خرید سیب استان منصرف شدند و در همان سال در سردخانه های استان یکصد هزار تن سیب بدون مشتری ماند.
حب نقی اظهار داشت: فاصله علم متراکم و صحنه عمل و نبود آموزش باغبانی نوین بزرگترین دلیل عقب ماندگی کشاورزی در کشور است که اقدام سریع و برنامه جامع و کلی را برای رفع این مشکل بزرگ می طلبد.
رئیس دانشگاه ارومیه گفت: فواید آموزش باغبانی نوین برای کشاورزان مستقیما به جامعه تزریق می شود و با ایجاد انگیزه و امیدواری به کشاورزان و حتی جوانان جامعه می تواند سد بزرگی مقابل سیل عظیم بیکاری جوانان احداث کند.
این مسئول به انجام مطالعات علمی در کنگره علم باغبانی ایران اشاره و خاطر نشان کرد: در چند سال اخیر شاهد کشت زعفران و پسته در آذربایجان غربی هستیم که هیچگونه مطالعه علمی پشت این سطح از کشت وجود ندارد و بهتر است در یازدهمین کنگره علم باغبانی ایران در این مورد نیست نگاهی علمی صورت و مسائل تبادل نظر شود تا اگر این نوع کشاورزی در استان مفید و نتیجه بخش بایشد می توان با حمایت و سرمایه گذاری در این حوزه به تولید بهتر آن کمک کرد.
نظر شما